Quote:
Originally Posted by NLP
Mogao bi da napravi? sa mobilnim gobo trapsima nekakvu zadovoljujuču zvučnu separaciju od ostalih instrumenata koji istovremeno sviraju;
da mikrofoni namjenjeni za dotične instrumente imaju ne?to "vazduha" među sobom... dovoljno da se mo?e u miksu pročistiti zvuk i da se napravi odličan miks... ali gre?ke oko timinga/neuigranosti nisu za?eljene!!!
Nema idealnog oblika!
Oblika se "kroji" od situacije do situacije konkretno na specifičkom projektu.
Jeste da, neka i drugi ka?u ?to i kako.
|
Hvala puno Nenade na odgovorima!
Čitam tvoje i Bogijeve tekstove,naletio sam na linkove u postovima. To je problem,jer toliko toga ima da se jednostavno ne mo?e? snači pa mora? čitat apsolutno sve. Nikakva kritika i nije mi problem čitat, nego tek kasnije nabasam na neke stvari pa mo?da lupam pitanja bezveze. Uglavnom naručio sam i Bilanovu knjigu, ?elio bi se malo obrazovat u tom smjeru i svaki va? savjet mi poma?u! Eventualno ak te mogu moliti da okači? neke korisne linkove....
Gobo trapse imam i sad po sobi i nisam ba? zadovoljan sa time. Radio sam prije godinu dana apsorbere i difuzore, pokačio po sobi i....nije mi ba? to neko rije?enje. Kad bih odnio snimke u "pravi" studio...mo?e? zamislit reakciju,doma jedno - u studiju sasvim deseto. To je ,naravno, zato ?to to nisam dobro napravio,mjerio i sve to kaj ide s tim....
Ja ne bih ?elio snimati sve te instrumente u isto vrijeme - dakle klavir,vokal,gudače.....?to misli? o ideji - jedna prostorija sa malim vocal -bootom od jedno 6 kvadrata. U koji se po potrebi stavljaju pojačala,snimaju se vokali, eventualno stringsi,brass? I onda kad se posnimi, prekrije se klavir sa odgovarajučom "za?titom" i sa gobo trapsima napravi prostor za mix?
Ima smisla?