Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-10-2011, 09:39 AM   #7
Klavijaturist
Junior Member

Default Re: Gradnja kućnog studija

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Mogao bi da napravi? sa mobilnim gobo trapsima nekakvu zadovoljujuču zvučnu separaciju od ostalih instrumenata koji istovremeno sviraju;
da mikrofoni namjenjeni za dotične instrumente imaju ne?to "vazduha" među sobom... dovoljno da se mo?e u miksu pročistiti zvuk i da se napravi odličan miks... ali gre?ke oko timinga/neuigranosti nisu za?eljene!!!

Nema idealnog oblika!
Oblika se "kroji" od situacije do situacije konkretno na specifičkom projektu.

Jeste da, neka i drugi ka?u ?to i kako.
Hvala puno Nenade na odgovorima!

Čitam tvoje i Bogijeve tekstove,naletio sam na linkove u postovima. To je problem,jer toliko toga ima da se jednostavno ne mo?e? snači pa mora? čitat apsolutno sve. Nikakva kritika i nije mi problem čitat, nego tek kasnije nabasam na neke stvari pa mo?da lupam pitanja bezveze. Uglavnom naručio sam i Bilanovu knjigu, ?elio bi se malo obrazovat u tom smjeru i svaki va? savjet mi poma?u! Eventualno ak te mogu moliti da okači? neke korisne linkove....

Gobo trapse imam i sad po sobi i nisam ba? zadovoljan sa time. Radio sam prije godinu dana apsorbere i difuzore, pokačio po sobi i....nije mi ba? to neko rije?enje. Kad bih odnio snimke u "pravi" studio...mo?e? zamislit reakciju,doma jedno - u studiju sasvim deseto. To je ,naravno, zato ?to to nisam dobro napravio,mjerio i sve to kaj ide s tim....

Ja ne bih ?elio snimati sve te instrumente u isto vrijeme - dakle klavir,vokal,gudače.....?to misli? o ideji - jedna prostorija sa malim vocal -bootom od jedno 6 kvadrata. U koji se po potrebi stavljaju pojačala,snimaju se vokali, eventualno stringsi,brass? I onda kad se posnimi, prekrije se klavir sa odgovarajučom "za?titom" i sa gobo trapsima napravi prostor za mix?

Ima smisla?
Klavijaturist is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules