Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2011, 09:54 PM   #71
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Umro Steve Jobs...

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Ako ti je on unapredio pos'o, e onda stvarno izeš mu firmu. Ne razumem, da si šljak'o na hardverski ekvivalentno moćnom PC-ju, šta, fulao bi? Da si mixao i producirao u, primera radi CuBase-u na ruDAW XTM-u, a ne u Logicu na Mac Pro-u - bile bi lošije pesme? Odnosno, kočilo bi, seckalo i stalno bi se rušio sistem?
Pre izvesnog vremena kolega, a inače školovani video-montažer kupio je iMac-a. Naravno da sam ga prilikom prvog susreta po tom događaju pitao: "I, i, i? A on mi je odgovorio da Mac jednostavno ne zeza. Ubaciš mu dv on rastura, hd, takođe, jednostavno rečeno, spakovana a ne "hakovana" mašina. Međutim, mnogi od nas nemaju dva soma evra da sebi priušte PC aždaju i na njoj lete jednako brzo, zapravo i brže od mog kolege i svih ostalih Mac-ovaca. Skupo zezanje, jeste... Bilo bi... Da nije jeftinije!

http://rumski.com/index.php?category..._articleid=442
Zamolio bih clanove da ne zloupotrebljavaju thread gde se spominje preminuli Steve Jobs za novo prepucavanje PC vs. MAC. Po mom skromnom misljenju to je na granici neukusa, pored toga sto je off-topic.

Mislim da ce se i diviner sloziti sa mnom.

Takodje bi voleo da vidim da su "kriticari" napravili barem hiljaditi deo onoga sto je on uspeo (svidjalo im se to ili ne)... barem bi imali veci kredibilitet da kritikuju, (ako bi tada uopste kritikovali)

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 08-10-2011 at 10:32 PM.
boggy is offline  
Old 08-10-2011, 11:41 PM   #72
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ni ovi koji ga veličaju nisu napravili hiljaditi deo od onoga ?to je uradio on. ?ta ćemo s njihovim kredibilitetom? Uop?te u tome nije stvar, nema veze...
Old 09-10-2011, 12:16 AM   #73
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Ni ovi koji ga veličaju nisu napravili hiljaditi deo od onoga što je uradio on. Šta ćemo s njihovim kredibilitetom?........
Sta ce mi kredibilitet da bi cenio neciji rad i (virtuelno mu, ovim putem) odao poslednju postu, pobogu!?

Ako mozes nesto pozitivno da napises u ovom threadu o Steve Jobs-u, napisi, ako ne mozes, onda nemoj da pises nista..

Ako si zeljan prosipanja "mudrosti" na temu PC vs. Mac i prepucavanja sa drugim clanovima, otvori novi thread pa pisi sta god hoces, ja se u tu "raspravu" necu ukljucivati... posto sam pre vise godina izneo svoje misljenje na tu temu, i nisam ga do sada menjao, niti nameravam, a da ih navoidm ponovo bilo bi spamovanje.

I dalje ne razumem odakle dolazi ovakav gnev i srdzba prema coveku... pa makar i da nista nije uradio, (a jeste) ne zasluzuje da se ovako pise o njemu na javnom forumu, po mom licnom misljenju.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-10-2011 at 12:39 AM.
boggy is offline  
Old 09-10-2011, 09:01 AM   #74
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

ljude iritira sto se pokusava da se nametne ta aura informaticki genije, patenti itd...

a on nije bio niti hardware inzenjer niti programer, bio je kapitalista, marketing strucnjak i biznis menadzer
Old 09-10-2011, 10:15 AM   #75
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ako mozes nesto pozitivno da napises u ovom threadu o Steve Jobs-u, napisi, ako ne mozes, onda nemoj da pises nista..
Ne znam otkud ti ovakav stav, ali po meni on ne doprinosi slobodi mi?ljenja i govora, ni na Rumskom, ni uop?te. Ovo je "pričaonica", prema tome, sasvim su prirodni različiti pogledi na svet, ljude i njihove zasluge, dostignuća...
Podseća me ovo na jedno predavanje o HDR fotografiji, gde je instruktor govorio o beloj (nepravilno bi bilo reći boji). Na platnu, u zamračenoj sobi, projektovao bi po pravougaonik navodno bele, i sa svakim novim, susednim bi postavljao jedno te isto pitanje: "Ne čini li vam se da je ovo ta, prava bela?". Hteo je da doka?e koliko u stvari ima nijansi, i kako lako se čovek zavara onim ?to vidi.
Nije ni?ta stra?no u tome ?to mislim da je Steve Jobs bio neko ko se mnogo vi?e bavio upravo time - izgledom, nego li su?tinom - tehnologijom. Bo?e moj, mi?ljenje ko mi?ljenje, nikakva kletva ili "hejt".
Old 09-10-2011, 12:56 PM   #76
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
ljude iritira sto se pokusava da se nametne ta aura informaticki genije, patenti itd...
Po sklopu tvoje recenice rekao bih da si dugo bio negde u inostranstvu...Gsn Jobsa si sreo gde?Na koktelu kod Obame?Party kod Pamele?Na seminaru u Ohaju?
quake2 is offline  
Old 09-10-2011, 01:03 PM   #77
quake2
Banned

Quote:
Nije ni?ta stra?no u tome ?to mislim da je Steve Jobs bio neko ko se mnogo vi?e bavio upravo time - izgledom, nego li su?tinom - tehnologijom. Bo?e moj, mi?ljenje ko mi?ljenje, nikakva kletva ili "hejt".
Ok Komsija,shvatili smo tvoje misljenje.Jel mogu sad malo drugi da misle a da ih ti ne prokomentarises.Seti se da si borac za slobodu govora,misljenja i pisane reci.
quake2 is offline  
Old 09-10-2011, 01:07 PM   #78
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Nemam ni tastaturu.... ali hej!... Imam misa! nije bas (original) Appleov, ali svaki je skoro ko Appleov ako se malo prouci hronologija....
A provali ovo (kad smo već kod hronologije):

Otprilike spojiš ovo što se vidi na slici sa Raskinovom vizijom iz 1979 (http://www.digibarn.com/friends/jef-.../millions.html) i dobiješ prvi korisnički računar na tržištu. BTW, interesantno je da je Xeroxov miš bliže dizajnu današnjih miševa nego Appleov klasični single-button.

Ili, spojiš ovo:

sa dizajnerskim vizijama Džonatana Ajvija i dobiješ iPod. I tako to.

A to oko patentnih prava - Tesla nije dočekao da mu se prizna patent na radio. Patentna prava su administrativnopravna, a ne civilizacijskovizionarska kategorija.

@quake2:
Nije nužno da čovek sretne Stevena Jobsa da bi bio upoznat sa njegovim inovacijama koje su svuda oko nas i koje nam toliko olakšavaju svakodnevni život, zar ne?

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 09-10-2011 at 01:12 PM.
awacs is offline  
Old 09-10-2011, 01:17 PM   #79
BladeR
Member

Svaka čast čovjeku na trudu.

Tehnologija je samo teret ako ne raste svijest skupa sa njom. Tehnologija onda postane spasitelj onima koje bi prirodna selekcija otpisala.Nitko ne oboli slucajno.

Tehnologija postane vrlo dobar bijeg u zabavu a dalje od stvarnosti. Dati maloj dici pistolje i slicno,oni će se samo pobit neće znati ni zasto.Postojat če neka kao obja?njenja po povrsini.Ali u biti krivac je uvjek isti "osoba".

Skup maski,potisnutih emocija i svakojakih ovisnosti tvore osobu ?eljnu svega jer nema svijesti i inteligencije u samom čoviku.

tehnologija triba slu?it za olak?avanje nekih radnji,pa neka i zabave.Ali ne za te?u ovisnost u kakvoj se danas dru?tvo na?lo.

Steave Jobs je napravija dobar posao,ali je na nama da ga iskoristimo.Komjuter sam ne vridi ni?ta,i mo?e koristit za sva?ta.

rest in peace
BladeR is offline  
Old 09-10-2011, 01:28 PM   #80
quake2
Banned

Ni Cika Billy Gates nije bas bio imun na tudje izume:
Attached Images

Last edited by quake2; 09-10-2011 at 01:34 PM.
quake2 is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules