|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Jako lijepo rečeno,kolege su se stvarno potrudile da iscrpno objasne PC3-cu.
Ono sto je zanimljivo primijetiti je da je PC3 spoj stage piano logike sa brzim accessom gomile gotovih i upotrebljivih soundova sa mocnim mocnim workstationom ako netko zeli programirat. Programi nisu flashy, nego upotrebljivi, nema zvukova koji izazovu wow efekt sa evolvanjem itd, presetsi su modelirani dosta cesto prema nekim specificnim zvukovima s albuma (npr. nevjerovatna gomila presetsa s albuma Genesisa ), ili signature soundovima klavijaturista, te je dosta usmjeren na vintage instrumente, dakle gomile EP-a, mellotrona, VA1 emulacija starih analognih sinteva itd. Dakle plus za Kurzweil, zvukovi koji actually necem sluze osim impresioniranju u ducanu. Moj favoriti piano sekcije su Horovitz piano,i kasnije novim OS ubačeni Pro piano. U el. piano sekciji ima programa čisto da se sledi? npr. Dukes Dyno rhodes,Woodstock Cluner i dr.. U KB3 modu prije unapređenja sam koristio Ninth Bar,a danas uglavnom Big Leslie B3 i Pictur Of Nectar koji je stvarno prva liga,posebno ako se ?eli svirati hard rock tipa Deep purple i sl.. Orkestralije su odlične kao i analogna VA 1 sekcija,ali jo? uvijek kao uostalom cio sint,istra?ujem ![]() Generalno,Kurzweil mi u ?ivoj svirci mnogo konkretnije i jasnije izlazi nego ?to je to npr. bio slučaj sa Tritonom,Rolandom XP 80 (Yamahu nisam imao,a Norda sam probao u prodavnici tako da ne znam kakav je live?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Evo po meni jako finih demoa kako sve VA-1 sekcija može da zvuči kad se neko potrudi da ode malo dalje od fabričkih preseta:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
@OFF: Hvala kolega
![]() @wladymeer: Zahvaljujem se jednom od najazurnijih i najaktivnijih kolega, koji , usput, i ima sta da kaze. Da, nisam pomenuo sve sto je vredno pomena bojeci se da da ce moj post dostici "epsku" duzinu... ![]() ![]() @Kefa: Dobro dosao u klub! ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hvala kolegama na objektivnim i koristnim informacijama.
Meni lično PC3(61) već du?e vremena privlači pa?nju, znam da je odlična sprava i shvatio sam da treba dosta vremena da se provede sa njim da bi se izvuklo najbolje. Na netu sam primjetio da ima ?albi vezano za rad editora, ponekada se informacije između kompjutera i klavijature ne prenose, blokiraju i td. Je li neko od vas imao ovaj problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Bas bi me zanimalo zbog cega tvrdis ovo? Kolege Synclavier i wladymeer su izneli argumente/ ubise se ljudi od kucanja i hvala im/ pa bih hteo da cujem i tvoje argumente zasto je ''amaterska'' sprava i sta ti se to nije dopalo...Ili reci zasto je Roland Jupiter 80 ''prava stvar'' npr...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() evo ti jedan link da vidis da sam mozda malkice u pravu.P.S.recimo da su duvaci koji se cuju sa Emax-a: http://www.youtube.com/watch?v=Jt7wV...eature=related |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
@synclaiver: hvala na komplimentima - drago mi je da vidim da je synth sekcija na rumskom malo ?ivnula po?to je se sećam kao dosta aktivnije
![]() @Goran B: Iskren da budem i pre uzimanja same klavijature navikavao sam sebe na ideju da ću preko editora raditi farbe. Ali kako sam dobio klavijaturu posle par poku?aja shvatio sam da mi je rad na displayu mnogo intuitivniji i br?i i da nimalo nije naporan kada se zna gde se ?ta nalazi. Uz sve to, editor ne sadr?i sekciju za editovanje Arp sekcije tako da ste tu usmereni ka klavijaturi svakako. Primetio sam i da prilikom editovanja Setupa editor sadr?i funkcije koje se sa razlogom ne nalaze ba? toliko otvorene na klavijaturi. U editoru pored svake zone stoji i gain potenciometar u slučaju da vam je neka zona tiha i da se volume faderom od 0 do 127 ne mo?e regulisati. Medjutim, ono ?to vam editor ne govori u tom slučaju jeste da pomeranjem gaina modifikujete program koji se nalazi na toj zoni a kasnije čuvanjem takvog Setupa, čuvate i nove programe. Ponekad to mo?e biti korisno, ali će pre ili kasnije dovesti do gomilanja bespotrebnih duplih programa. Ruku na srce, daleko od toga da je lo? i mo?da nekome zavr?ava posao vi?e nego meni. Ipak, moj savet je da ga nikako ne koristite za backup po?to sam imao ba? lo?a iskustva sa tim - tom prilikom mi je iako sam obele?io da čuva samo user programe sačuvao i fabričke i to kao da su user. Problem sa tim je ?to je Kurzweil ograničen na 2000 korisničkih objekata (dakle, program, setup, q access banka, fx chain itd - svaki unos je 1 objekat) tako da mi je sa takvim "backupom" skratio prostor za 1200 objekata. Na svu sreću backup preko klavijature je i lak?i i br?i tako da sam jednom reinstalacijom OS vratio sve na svoje mesto. A uz sve to, backup koji pritom pravi nije u .PC3 formatu (u kome sama klavijatura pravi svoj backup), koji je nekako najzastupljeniji ?to se tiče prenosa user programa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Problem sa tim je ?to je Kurzweil ograničen na 2000 korisničkih objekata (dakle, program, setup, q access banka, fx chain itd - svaki unos je 1 objekat) tako da mi je sa takvim "backupom" skratio prostor za 1200 objekata.
Mislim da je sa novim OS broj user objekata sa 2000 pro?iren na 16000 lokacija. Kurzweil support je stvarno odličan !!! Hvala na dobrodo?lici,pozdrav svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Samo bih rekao da nema potrebe za tim navijackim sindromom , odnosno poredjenjem ili utakmicom baba i zaba. Sve su to prilicno razlicite sprave i svaka je jedinka za sebe. Svako od nas se, prema svojim potrebama , finansijskim mogucnostima i zeljama odlucuje za neki instrument. Malo vise demokratije u posmatranju toga ne bi nam skodilo.
![]() U ovom slucaju bih rekao Roland Jupiter 80 je doneo prilicno toga novog u izvodjackim mogucnostima i izrazajnosti putem Super Natural tehnologije. Dosta svojih dostignuca je uspeo da zapakuje u ovaj lep, kao tenk napravljen instrument. Kod mnogo instrumenata gde smo ranije bili sputani u izvodjackom smislu napravljen je ogroman korak. Ne bih vise o tome. Kurzweil , sa druge strane pomalo konzervativan, ali ipak instrument sa najboljim odnosom izmedju klavijature i zvuka ,rekao bih instrument sa najmuzikalnijom klavijaturom na trzistu je ponovo napravio odlican instrument. I za kraj....da Bog da, da svi kupili oba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kurzweil PC1 SE | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 26-11-2009 09:31 AM |
Kurzweil pc3-korg m3 | as 78 | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 33 | 20-10-2009 03:37 AM |
Kurzweil SP88 X ?? | XerXed | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 23-08-2009 12:40 AM |