|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
@Darsus Zato u tvom sluchaju ja bih uzeo neshto shto ima minimalan broj ulaza i izlaza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Pricao sam figurativno o broju konektora... ne verujem da kartica koja kosta u radnji 100EUR vredi proizvodno vise od 20EUR... te o kvalitetu konektora ne zelim ni da diskutujem... govorim o broju konektora, broju funkcija... itd.
![]() |
#13 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
Mada ka?em, kada je u pitanju kartica sve zavisi, kako i zbog čega i koliko će? je koristiti. Ponavljam, ipak je u pitanju cijena kartice do 100e, bitno je da ti radi posao, da je stabilna i provjerena, ali ipak ne očekivati previ?e. Ako ti dosadi i zaista postene? svjestan njenih ograničenja, a pri tom ti sve to utiče na posao koji obavlja, onda ide? i tra?i? ne?to vi?e ?to će da zadovolji tvoje zahtjeve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Unapredjenje do 100e...?! Licno bih ti savetovao da precesljas oglasnu sekciju i nacenkas nesto polovno...ili cak nista, cuvaj kintu...! ![]() Quote:
![]() I sta ce ovo u "Monitoring"-u..??
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 04-09-2011 at 05:12 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Da se vratimo na temu
![]() Hvala na dosadasnjim, jos neki predlozi (s osvrtom na gore navedene uslove i da 100 i nize evra, ne kupujem karticu sad pa ko zna kad, treba mi nesto cisto da mi poboljsa zvuk i eventualno obezbedi jos neke dodatne opcije)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
nije mi jasno, sta tebi treba tacno? samo izlaz za slusalice?
kazes ne treba ti ulazi za instrument ili mikrofon, a ni midi
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
Kartica nebi trebalo da daje karakter zvuku vec da ga shto vernije reprodukuje. Pitanje je i koliko cesh dobiti na kvalitetu zvuka, to su male razlike, i nemaju mnogo smisla ako nemash npr. kvalitetan monitoring. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Toliko ljudi ovu negaciju pise zajedno....cccc....!
![]() No, Granata je potpuno u pravu sto se ostlog tice...! SAM input daje mogucnost "kvaliteta" zvuka,(mikrofoni,preampi,ad/da,tehnike ozvuke) ostalo je vezano velikim delom za monitoring! Pod time ne ubrajam samo "monitore" na kojima se radi, vec ceo lanac, od algoritama DAW-a pa preko linija i monitora i naravno predispozicija coveka koji koristi sve to, koji je i najvazniji...! Dakle karta od 100 evra ce omoguciti, sada vec, uslove za pristojan monitoring! NISTA VISE! Ako krenemo od toga da i monitoring od 2.000.000? nije uslov za dobar mix, (i to ces morati da naucis - kako radi) vec se samo radi o tome koliko covek poznaje zvucnike na kojim radi, kao preduslov za dobar mix, vise je dobar alat, olaksavajuca okolnost ali ne i garancija...!!! Sad vec zadjosmo u dubijoze, ali nadam se da shvatas da si zadro u zesce "dubine"... Ako je za "eto hobi"... ...puno je i 100?...veruj... ![]() Sa druge strane, ako imas "killer - hit" sve ovo pada u vodu, makar snimljeno diktafonom.... ...Kapiras? ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 05-09-2011 at 12:29 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
A da li neka od tih kartica sto si naveo ima fantomsko napajanje?
Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
impedansa zvucnih kutija | grada27 | Live Sound | 11 | 06-10-2010 09:51 PM |
Multicore - predlozi? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 24-09-2009 12:43 AM |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
new member and one q : razlika u vezi zvucnih kartica? | MarkoM | Computer Hardware | 9 | 02-03-2004 01:15 AM |