|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Pozdrav ekipa!!Zelio bih pitati iskusne znalce sto misle o ovom mikseru?Znam da pitanje u krivoj sekciji,ali pitam zato jer je netko od vas sigurno na ovome radio.Nemojte mi samo reci to je staro,ima lose konvertere,i neradi na 96khz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Sa druge strane, tenkovske je izrade. Preamp je najvise - korektan. Nista spektakularno, nista "toplo", dosta neutralno i tako. Konverzija nikad nije bila "hot feature" ovog mixera takodje. Interni efekti... ...delay nije los... ![]() ![]() Pitanje je cak da li radi na 24bita... (mada su u "njeno" vreme harali AKAI rekorderi na 16 bita koji su opasno lep zvuk imali...) Sve zavisi za sta ti treba i koliko nameravas da platis to. Realno ne vredi neke velike pare, ne smem sad da se gadjam ciframa ali par stotina evra... Ipak je model star preko 15 godina! ![]() Ima opcija da je poteras i kao MIDI kontroler za daw, pa je lepo imati i moto-fejdere...desetak kom... Presreo sam jedan razgovor iz 2005-te ovde, pa nije lose da i to procitas... http://rumski.com/forum/showthread.php?t=12284 Ako mene pitas, jedino ako je bas bagatelno ili cak dz', posto eto, odaje "utisak", nekako vizuelno lepo izgleda u studiju, da tu stoji neka mixeta koja svetli... ![]() Otherwise - skip!
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
ma pitam zato sto sam neki dan kupio taj mikser.kupio sam ga najvise radi suminga.ljudi svasta pisu po internetu 44.1/16bit sranje itd.ali to je bio profi mikser i kostao je 10000 dolara.isto kao alesis adat 44.1 16bit vrh konvrter a ljudi ga prodaju za 100e i kupe neki presonus "192 khz".sad ce netko rec bolje je miksat digitalno in the box nego na prastarom digitalnom pultu,to nema misla,ali evo ja sam se uvjerio da nije tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja ti vjerujem. Naročito ?to znam iz prve ruke da Manuel i ekipa koji rade Cascadu i koji stoje iza Vengeance-a miksaju u Cubase-u i rade summing u 02R i prodaju milijune. ![]() To je ekipa koja zna ?ta radi i za?to ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
ipak napisi da se radi o subjektivnom stavu! Obecavam da cu svaku eventualnu dalju raspravu na temu itb/otb obrisati bez pardona! Licno podrzavam te u nastojanju da posao sebi ucinis interesantnijim,i sam sam pomalo takve fele i ako tebe veseli i bolje i lakse radis, way to go man!!! ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
sorry!istina da je subjektivan stav,ali kad ja zaradim milijune na 02R onda vise nece bit subjektivan.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Summing je ,IMHO, danas najmanji problem u muzici...!
Sve ostalo jeste, sa ovim elektro-pride-vst-narko-prdavcima... ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
vidim da si ti majstore cijeli u analogiji pa da te pitam jer ram relativno novi u svijetu produkcije.jos sam klinac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Odmah da kazem da ne znam o kom preampu je rec. ![]() Jel se tebi dopada kako uredjaj radi? Jel mozes da ga priustis? Ende...! Ako imas pozitivan odgovor na oba, kupuj i ne razmisljaj! Ako ne, nije samo do sprava, malo je i do nas, naseg samopouzdanja, neopravdanosti zbog niske zarade,koja opet ima svoju filozofiju i tako... Nisam nesto jako analogan, prija mi muzika i zvuk jednog vremena kada nije bilo toliko histerije..!. Zato me interesuju uredjaji, to je ono sto mogu da mozda razumem i nabavim, a ostalo...jbg... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 11-09-2011 at 12:10 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
yamaha ns10m ili yamaha msp5 | darkobt | Monitoring | 7 | 29-01-2009 09:03 PM |
Yamaha NS10 i Yamaha HS50M | MHz | Monitoring | 8 | 01-10-2005 04:12 PM |