Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2011, 12:58 AM   #31
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: Biografija

Ova pesma je legendarna - http://www.youtube.com/watch?v=mWyM4vPC-YM
DzoniPFC is offline  
Old 01-09-2011, 01:30 AM   #32
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
A izvodjac je francuz... ? Nesto se mnogo osuncao
Ma crnci kidaju s muzikom, imaju vijugu vise od belaca za muziku i ritam i to je to, a vi mozete da pricate sta 'ocete...

Last edited by psionic; 01-09-2011 at 01:35 AM.
psionic is offline  
Old 01-09-2011, 03:49 AM   #33
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ma crnci kidaju s muzikom, imaju vijugu vise od belaca za muziku i ritam i to je to, a vi mozete da pricate sta 'ocete...

a i ova holandjanka mi seda ovih dana

Last edited by cAAc; 01-09-2011 at 03:52 AM.
cAAc is offline  
Old 01-09-2011, 08:33 AM   #34
moka
Member

moka's Avatar

Quote:
Komentar je klasik i zatvara diskusiju.
Jo? samo treba da se dotaknemo Nemačke scene i Turske dijaspore na istoj.
moka is offline  
Old 01-09-2011, 09:29 AM   #35
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

totalno se slažem. džast for d rekord, i meni francuski rep jaako dobro zvuči.
Arthur is offline  
Old 01-09-2011, 09:29 AM   #36
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

totalno se sla?em. d?ast for d rekord, i meni francuski rep jaako dobro zvuči.
Arthur is offline  
Old 04-09-2011, 03:10 PM   #37
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Ne znam zasto reagujes, pa nisam rekao da nema dobrih. Cuo sam par dobrih i originalnih, a ostalo sto sam (uglavnom) cuo je previse agresivno, primitivno i ulicarski za moj ukus. Par njih sam i snimao (nemam pojma ni kako se zovu - eto koliko me to zanima) jednostavno mislim da je to "crna" muzika i da mi sa tim ni izdaleka nemamo dodirnih tacaka. I ne vole svi iste stvari, sorry ali tako ja mislim - to je samo moje misljenje.
A ovaj primer "biografije" govori sam za sebe
1. cvija nije hip hop.
2. crna muzika? ok, onda srbi smeju samo narodnjake da rade, jer su jazz blues, funk pa i rock (blues had a child...) crna muzika..
3. ako pokopash neshto ne mozesh da kazesh mene to ni ne interesuje, ali opet imash oformirano mishljenje o tome. nemash dovoljno informacija, i ne mozesh da govorish o tome na ovaj nachin.. npr kao da sam ja chuo dve domace rock stvari i rekao meni je sve to kod nas sranje i previshe izveshtacheno to nije to. a chuo sam tipa tropico band (koji nisu rock jelte, ali ljudi vole da ih svrstaju u to)

nisi chuo, i ne mozesh da sudish. ok je da imash svoje mishljenje ali ne da napadash taj pravac kod nas i da kazesh najnestvarniju rechenicu ikada "to je samo za crnce" WTF?

nashao sam se "uvredjenim" jer sam dosta dugo bio deo toga svega i znam shta se sve zove hip hopom ali isto tako znam shta sve jeste hiphop a shta ne.
nazalost to shto se kod nas zove hip hop nema veze sa hip hopom.

pozdrav

edit: sad vidim sledeci janov post, ja sam i suvishan ovde.. al ajde..
HeatMan is offline  
Old 04-09-2011, 03:24 PM   #38
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
N

A fakat je da su vrhunski Blues ili HipHop umetnici - upravo crnci. Ljudi govore i razmisljaju tim jezikom. U crkvama, na poljima pamuka... Danas - na ulici, po getoima u velikim americkim gradovima... Pritisnuti problemom siromastva, droge, rasne netrpeljivosti, kriminala... Trazili su (jevtin) nacin da se izraze. Oni su to izmislili, a mi (ostatak sveta) ih kopiramo manje - vise...
stevie ray vaughan? eminem?

ne razumem nemachki i francuski ali su mi njihov rep sranej

ne vredi
HeatMan is offline  
Old 05-09-2011, 04:59 AM   #39
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Biografija

Evo, da otklonimo dalje nedoumice oko RAPa i HipHopa.

Rapping can be traced back to its African roots. Centuries before hip hop music existed, the griots of West Africa were delivering stories rhythmically, over drums and sparse instrumentation. Such connections have been acknowledged by many modern artists, modern day "griots", spoken word artists, mainstream news sources, and academics.

Blues music, rooted in the work songs and spirituals of slavery and influenced greatly by West African musical traditions, was first played by blacks (and some whites) in the Mississippi Delta region of the United States around the time of the Emancipation Proclamation. Grammy-winning blues musician/historian Elijah Wald and others have argued that the blues were being rapped as early as the 1920s. Wald went so far as to call hip hop "the living blues." Jazz, which developed from the blues and other African-American and European musical traditions and originated around the beginning of the 20th century, has also influenced hip hop and has been cited as a precursor of hip hop. Not just jazz music and lyrics but also Jazz poetry. According to John Sobol, the jazz musician and poet who wrote Digitopia Blues, rap "bears a striking resemblance to the evolution of jazz both stylistically and formally." One of the main influences on Hip Hop artists was James Brown. James Brown is credited for inventing funk music in the middle '60s. The characteristic funk drum beat is the most common rhythm used for rap music. Two of the earliest recordings which have a funk beat and lyrics which are rhymed in rhythm over this type of beat were released by comedian Pigmeat Markham, "Here Come the Judge" which was released in 1968 by the Chess label and in 1969 another song about running numbers called "Who Got The Number?". "Here Comes the Judge" peaked at number 19 on the Billboard charts. While it was primarily a comical song about a Judge and his courtroom it is also notable for the political lyrics "I'm goin' to Paris to stop this war" and "I had a chat with Ho Chi Minh" both social commentary references about wanting to go to the Paris Peace Accord negotiations to stop the war in Vietnam.

I ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hip_hop_music

Mozda je uticaj medija tu u pitanju, ali za mene, kada neko pomene RAP, ja vidim crnju sa utokom i lancem oko vrata (gangsta rap) - mora da se 50 cent mnogo vrteo na TVu Kladim se da je to inspiracija vecem delu nase Hip Hop scene.

Dakle, ima tu svega po malo...

Last edited by psionic; 05-09-2011 at 08:03 AM.
psionic is offline  
Old 05-09-2011, 09:45 AM   #40
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Obzirom da je Heatman iskoristio svoje moderatorsko pravo i ipak odgovorio na već zaključanu temu, a ostatak moderacije to ispoštovao, nećemo ni ovaj topik obrisati, ali ostajem pri tome da je i ovaj nastavak kao i njegov uzrok, bespredmetan i prilično ne-konstruktivan, te ću ga kao takvog, jednako kao i prošlu temu, zaključati. Svako dalje produžavanje besciljne polemike da li je to "crnačka" muzika i da li onda Srbi trebaju samo kolce da sviraju, biće brisano.
Arthur is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules