|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da ne otvaram novu temu, nisam uspeo nigde da pronadjem na sajtu nista o akustickim problemima koje bi mogle da stvaraju keramicke plocice na podu buduceg studija.
Planiram da adaptiram prostor koji ima pod i deo jednog zida u plocicama, znam da je najbolje imati parket na podu, stoga ne znam da li da pokusavam da tretiram prostoriju sa plocicama ili da ih poskidam. Nameravam da izradim modularne apsorbere od kamene vune i eventualno difuzore. Hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hvala puno na odgovoru.
Inace, plocice nisu samo na podu, vec prekrivaju i veci deo jednog zida. Prostorija nije pravilnog oblika, tako da nemam mnogo ideja odakle da krenem sa akustickim tretmanom, da li bi bilo u redu da otvorim novu temu? Imam uradjen 3D model prostorije u Google Sketchup, moze se skinuti sa ovog linka: http://www.sendspace.com/file/v4ttw4 kome nije tesko, molim da skine i da baci pogled. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Hvala jos jednom!
Ono sto mi se prvo namece kao ocigledan problem jeste kako resiti problem simetrije prostorije? Pada mi na pamet pregradjivanje prednjeg zida ispred stepenista kao i ovog kosog dela koji podrzava stepeniste, na cemu bih dobio koliko toliko simetricni prostor ali bih i izgubio dosta na njemu. Drugi problem je sto se tice rasporeda zvucnika, jedini zid koji je neprekinut je donji zid, medjutim zid iza zvucnika bi bio nemoguc za tretiranje zbog prozora i vrata, osim ako ne pregradim taj deo kao sto sam pomenuo gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
da, malo je komplikovano, jos je i prostorija prilicno niska, ali sto rece neko na belosvetskom forumu... sredjuj prostoriju koju imas a ne onu koju nemas...
ajd' nek i ostali nesto kazu...
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Evo doradjenog modela, uocio sam gresku kod levog zida:
http://www.sendspace.com/file/wy5x37 Na zidovima uz plafon takodje ima i dosta cevi, ne znam koliko to moze da utice na akustiku, ali njih nisam umeo da odradim u alatu, zato evo fotke: ![]() Napomena: da bi se otvorio fajl potrebno je imati instaliran Google Sketchup, jako jednostavan i koristan program, meni je bilo potrebno par sati za ceo model. Zakacio bih JPGove modela ali je tesko zbog nepravilnosti prostorije,stvoriti dobru predstavu o njoj preko JPG, moje misljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Visina prostorije je 2,83m, sam ulaz pre stepenica je 2,14m, kolika je optimalna visina jednog studija, ako postoji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Optimalna visina je preko 3m, jer u tom slucaju imas prostora da ozbiljno sredis plafon.
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
The Future Of Apple | Coconut | Razno | 2 | 13-08-2010 01:25 PM |
Benassi brothers studio u Future Music | DaBear | Razno | 83 | 10-09-2008 01:57 PM |
Future Music | Arthur | Tutorijali | 18 | 28-12-2004 11:51 PM |