|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Dakle, prost problem relativno a nadam se i re?enje:
Imam lanac efekata koje koristim sa Emu 1212m, i koji rade dok sviram, ali kada usnimim to ?to ?elim, tih efekata nema. Gde gre?im? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
objasni kako si to povezao....sta ide gde? Kako i odakle slusas te efekte?
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
EMu 1212m ima neki DSP procesor sa koga možeš direktno vući efekte a da ne opterećuješ procesor (i pritom jako pristojno radi!) pa sam napravio jedan lanac efekata ali, nikako da ga osposobim da bude tu prilikom snimanja već radi samo dok sviram.
A povezao sam normalno - kablovi iz syntha u karticu i to je to sa te fizičke strane nema neke filozofije. Verovatno negde u EMu PatchMix DSP panelu ima opcija da se uključi samo još da provalim gde je a osećam da mi je ispred nosa ![]() Možda nije dobra reč "hardwareskih" ali nije baš ni tipičan software u pitanju a vidim da to po stranim forumima ipak nazivaju hardware. Last edited by wladymeer; 20-07-2011 at 07:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Zapravo izgleda da se radi o strani 78, nisam izgleda instalirao PowerFX ekspanziju koja te DSP efekte prebacuje u VST format
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Ne znam, moje poznavanje 1212m je vrlo površno i pasivno (jedan moj drugar je svojevremeno imao tu karticu), ali čini mi se da VST nema veze sa tim što te zanima. Mislim da je cela fora u tome GDE u lancu signala u PatchMix-u insertuješ DSP efekat tokom usnimavanja (da li pre ili posle ASIO sekcije).
VST ti treba u miksu, a tokom usnimavanja će ti samo dodati latenciju. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-07-2011 at 02:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Evo slike - palo mi je na pamet da podignem aux1 i 2 za Wave Out ali nikakvih promena nije bilo (a npr. na taj način sam snimao zvuk sa kompa kada sam snimao neki live stream).
Sve mi nekako miri?e da jedini način da koristim EMu efekte za snimanje jeste taj Power FX po?to ovako jedini input koji imam u Cubaseu jeste Stereo In i to je to... ali moguće je da gre?im. Na?ao re?enje - pomerio SEND ispod lanca efekata i to je bilo to ![]() Last edited by wladymeer; 21-07-2011 at 10:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|