Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-07-2011, 11:06 AM   #1
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Default Potreban savet za Behringer Xenyx

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu. Snimam muziku u kucnim uslovima s bendom ali do sad smo uglavnom 'kucali' bubnjeve a ostale instrumente i glas snimali jedan po jedan. Pogledao sam par uputstva sa foruma i sad imam vise pitanja nego odgovora.

Zanima me koja je oprema potrebna da se simultano snimi 10 kanala a da oni svi u kompjuteru izadju kao odvojeni snimci(svaki kanal poseban fajl) i da li ovaj Beringher moze da resi to. http://www.behringer.com/EN/Products/X2442USB.aspx

Napomena: Nije mi potrebna kvalitetna oprema niti predpojacala niti bilo kakav 'ispeglan' zvuk. Naucio sam da izlazim na kraj sa nekvalitetnim signalima.

Moje konkretno pitanje je: Da li ovaj model Behringer miksete moze, povezan na usb, da prenese 10 mikrofonskih kanala kao odvojene kanale u racunar gde bih ja posle mogao da ih miksujem.

Hvala.
Sima Strahota is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 11:29 AM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Potreban savet za Behringer Xenyx

Quote:
Originally Posted by Sima Strahota View Post
Da li ovaj model Behringer miksete moze, povezan na usb, da prenese 10 mikrofonskih kanala kao odvojene kanale u racunar gde bih ja posle mogao da ih miksujem.
Ne može.

Quote:
Zanima me koja je oprema potrebna da se simultano snimi 10 kanala a da oni svi u kompjuteru izadju kao odvojeni snimci(svaki kanal poseban fajl)
Recimo ovo:

http://www.thomann.de/de/presonus_fi...io_project.htm

Ili ovo:

http://www.thomann.de/de/mackie_onyx_1620i.htm

Doduše, "samo" po osam mikrofonskih ulaza , s tim što Mackie ima još četiri stereo linijska para (ali je i poprilično skuplji).

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 15-07-2011 at 11:32 AM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 01:54 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

http://www.thomann.de/de/presonus_firestudio_tube.htm

Ovaj Presonus Firestudio Tube ima 10 ulaza sa sve preampima, mada je skuplji od ovog sto je Awacs rekao.

Pozdrav
Jan is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 02:32 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
...simultano snimi 10 kanala a da oni svi u kompjuteru izadju kao odvojeni snimci(svaki kanal poseban fajl) i da li ovaj Beringher moze da resi to. http://www.behringer.com/EN/Products/X2442USB.aspx

Taj model ne moze!
Ovaj moze, ali se pocetak prodaje ocekuje u trecem kvartalu... Dakle "16 track USB recorder & FW interface..."

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2011, 10:54 AM   #5
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Zanima me koja je oprema potrebna da se simultano snimi 10 kanala a da oni svi u kompjuteru izadju kao odvojeni snimci(svaki kanal poseban fajl) i da li ovaj Beringher moze da resi to. http://www.behringer.com/EN/Products/X2442USB.aspx

Napomena: Nije mi potrebna kvalitetna oprema niti predpojacala niti bilo kakav 'ispeglan' zvuk. Naucio sam da izlazim na kraj sa nekvalitetnim signalima.
preporuka za najjeftinije???
delta 1010 lt ima na oglasima oko 150e (podnosljiv kvalitet, sum oko -65db)
ili neki teratec noviji 8+2digital (slicna cena)... ako stavis 2kom imas 16 kanala!!!- za oko 300eurona
+
10 + ch mixer spojen preko inserta na deltu analogno 8 kanala...
( neki behrovi imaju usb adda stereo kombinaciju na nekoj plocici, free uz mixer ili ugradjenu) ima za oko 150-200e polovni
__________________________________________________ ____________
= 8ch delta+ 2ch usb + 2ch spdif sa delte (+neki stari dat kao ad konverter ili sl) = 12 kanala

Last edited by nikolaivanic; 16-07-2011 at 11:17 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2011, 11:15 AM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

delta 1010 i uzivaj tj snimaj ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2011, 12:22 PM   #7
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Hvala svima na savetima.
Old 17-07-2011, 12:17 PM   #8
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
preporuka za najjeftinije???
delta 1010 lt ima na oglasima oko 150e (podnosljiv kvalitet, sum oko -65db)
ili neki teratec noviji 8+2digital (slicna cena)... ako stavis 2kom imas 16 kanala!!!- za oko 300eurona
+
10 + ch mixer spojen preko inserta na deltu analogno 8 kanala...
( neki behrovi imaju usb adda stereo kombinaciju na nekoj plocici, free uz mixer ili ugradjenu) ima za oko 150-200e polovni
Zamolio bih te ako te ne mrzi da mi opises ceo put od PCa do instrumenta koja tacno oprema treba. Skroz sam nov u ovome i vidim da su neki uredjaji firewire a neki usb.

Tipa da mi opises putanju: firewire kartica, pa delta 1010 pa... sta vec da treba da bih mogo odjednom da snimim bubanj 2 gitare i bas gitaru(sve preko mikrofonskih ulaza).

Hvala
Old 18-07-2011, 11:16 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Nije mi potrebna kvalitetna oprema niti predpojacala niti bilo kakav 'ispeglan' zvuk. Naucio sam da izlazim na kraj sa nekvalitetnim signalima.
Ako si ovo "resio" svaka cast, prvi si koji je to ikad uspeo u istoriji.

Ipak bih ti preporucio da razmislis o nekom 8-kanalnom FW ili USB interfejsu. Zasto? Zato sto kombinacija Delte 1010 i mixera je skuplja i komplikovanija i kao produkt (pod pretpostavkom nekog Behringer-a-like mixera i jeftine kablaze) ima smece sound.

Dakle neki polovan presonus ili m-audio sa 8 preampa ce sigurno raditi lepse, a moze se naci po oglasima za ~ 200€ polovan,mozda i manje ako vesto pregovaras, a kriza je posvuda...
I nema kablova,povezivanja,ostavlja mogucnost u perspektivi da se nabavi laptop i bude jos lakse za terenski rad...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2011, 12:21 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ipak bih ti preporucio da razmislis o nekom 8-kanalnom FW ili USB interfejsu. Zasto? Zato sto kombinacija Delte 1010 i mixera je skuplja i komplikovanija i kao produkt (pod pretpostavkom nekog Behringer-a-like mixera i jeftine kablaze) ima smece sound.

Dakle neki polovan presonus ili m-audio sa 8 preampa ce sigurno raditi lepse, a moze se naci po oglasima za ~ 200€ polovan,mozda i manje ako vesto pregovaras, a kriza je posvuda...
I nema kablova,povezivanja,ostavlja mogucnost u perspektivi da se nabavi laptop i bude jos lakse za terenski rad...
+100

Usto, NOV Presonus Firestudio Project je 350€ kod Thomanna (dakle 35€ skuplji od Xenyxa od kog je počela priča ). Nema toliko ulaza koliko Xenyx, ali ono što ima radi malo bolje i duže A ima isti broj ulaza kao Delta 1010.

Sad jbg, ako čoveku 5 kanala nije dosta za bubanj onda jbg...

Pozdrav,

Vasa

Tags
behringer xenyx x2442usb

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules