|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Naravno.
Win XP SP2 32 Stavljena nova maticna ploca, disableovana integrusa u biosu. Zamenjeno napajanje. Reinstaliran OP. Reinstalirao par puta driver i uvek prijavljuje isti problem.Probao sam i sa starijim verzijama,sa njima cak ni zvuk nisam dobio. Nemam iskustva sa karticama ovog tipa, i negde sam procitao, da ona u stvari sve radi preko svog panela i da ne moze da se kontrolise preko windowsovog Audio device-a. Pre nje sam koristio Audigy 2ZS i on je definitivno imao bolju dinamiku, od ovoga kako je sada.Po iskustvima drugih korisnika, ove dve kartice su neuporedive.Naravno, nisam je uzeo zbog igrica, vec zbog slusanja muzike i ripovanja ploca. I da, sad videh da sam napisao 2694.. ![]() Last edited by pop3; 15-07-2011 at 10:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]()
Zashto SP2, ako nije tajna?
Quote:
![]() Tako da nije chudno shto nemash opcije u regularnom audio panelu... Da li u m-audio control panel-u pojachavash i 1/2 out na output kartici ili samo onaj na mixeru ? Elem, - drajveri ili - kablovi tj veza zuvchna - kalblovi zvuchnici... ?? Instaliraj poslednje drjavere, sa njima si dobio zvuk ali ne dovoljno jak - ako sam te dobro razume... Pa vidi shta se deshava sa kablovima i zvuchnicima... kao i dal je onaj output pojachan... Ako ni sa ovim ne dobijesh nishta tj budesh bez zakljuchka ne znam shta vishe da ti kazem ![]() Kontam da drajvere skidash sa zvanichnog sajta i da je taj win koji imash vec testiran... da ne kazem "ispravan" i da nije neki trip sa njima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Nije nikakva tajna, koristim ga vec mnogo godina, radi perfektno.
Veza kartica/slusalice ili kartica/pojacalo Sony STR 205DE i zvucnici Jamo Studio 100 je ostala ista,radila perfektno sa Aduigi-em.Dodat samo adapter 2chinch/Fstereo 3.5mm U kontrol panelu svi izlazi dignuti do kraja, mada sam skontao da mixer moze da se zaobidje ako u output source bude izabran sw rtn, dinamika je popuno ista. Cackacu ga jos par dana, ako se desi poboljsanje, javljam. Sve mi se cini da je tu potrebno neko pretpojacalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ako je sve to radilo sa audigijem ne vidim zashto ne bi radilo sa m-audio....
Da li je adapter ispravan? Da nije neki trip sa njim? Imash li njega negde da proverish ako nisi siguran dal radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Čitam post pa mi pada par idea mo?da pomognu:
1. otvori kontrol panel od m-audia, izaberi karticu Hardware Settings i pogledaj da ti nije slučajno čekiran -10 dBV, ako jeste čekiran onda samo prebaci na gornju opciju Consumer ako ovo nije u pitanju, pada mi na pamet jo? jedna opcija: 2. ide? na start/accessories/entertainment/volume control zatim u tom panelu pregledaj jesu li ti svi potenciometri podignuti, posebno onaj označen sa Wave. Takođe u istom panelu idi na properties i vidi da li je M-audio kartica izabrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Pod 2. proverio, svi regleri su do kraja dignuti.
Pod 1., kod mene u kontrol panelu, nema takve opcije. Postoji samo: Sample setings, sync source, spdif setings(meni nebitan) i other setings(gde je data samo mogucnost disable asio monitoringa i invert analog ins). I nista vise. Koja je to verzija drajvera? U propertisu, izabran je Delta AP 1/2. Postoji jos opcija Delta AP monitor i Delta spdf. Mislim da mu adepter ne moze oboriti dinamiku, moze da pravi smetnje ili uzrokuje gubitak tona. U svakom slucaju hvala vam na trudu i pomoci... Last edited by pop3; 16-07-2011 at 12:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da je ovde bash na forumu bila teme gde je neki adapter pravio
problem sa jachinom zvuka... "lanac" koji je imao nije radio samo u toj kombinaciji pa je na kraju promenjen adapter i sve je proradilo... Ako imash mogucnosti probaj, nekoshta te nishta... Ni ja ne vidim tu opciju pod 1. a driveri su 5.10.0.5074 |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|