|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
gledam si mozda uzeti ovaj mixer.
za summing, a i preampovi ce mozda dobro doci kod usnimavanja. http://www.njuskalo.hr/miksete/p-m-a...-oglas-3085050 sto kazete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Ne uzimati...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
jes, i mene zanima.
za nesto primjetno bolje, API, Neve ili slicno cu si kupiti ako dobijem na lutriji, a ovo je u ono vrijeme bio tik do vrha kvalitete. taman ima kanala za neki manji summing (zato i kosta manje) stemova grupiranih kanala u instrumente (bubanj, gitare, vokali, sintevi, bass, itd...). sto kazete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
nemam pojma, al meni se i ne čini kao neki deal..
micpre x 8........ok za tracking, al u ovoj klasi amek i nema neki hi-end sound line ins........za analognu sumu? čini mi se da je danas (a tako se nazire i u budućnosti) jedini smisao analognog stola upravo u velikom formatu, ovi mali su previ?e cimanja za ono ?to pru?aju ma 5 cent
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Summing je izvesno trip, prema tome taj razlog otpada, imam milion drugih vaznijih razloga za kupovinu mixera, licno i ja mislim da taj Amek nije neka dobra kupovina, da je Amek Angela ili tome slicno preporucio bih, ovako ne znam sta dobijas, ako je samo summing, bolje pristedi pare za kupovinu pametnije sprave. Da ne bude zabune i sam koristim mixer koji je u svemu bolji od tog Ameka a i ispravan je, ali samo zbog routinga, monitoringa, usnimavanja bubnja i hardverskih reverba, nije malo ali nije toliko ni znacajno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() i mozda dati neki drugi prijedlog? Quote:
koja bi po tebi bila pametnije sprava? to sigurno ovisi o onome sto trenutno imam, a imam malo i kako stoji na?e balkansko tr?i?te jo? dugo cu imati malo pa sam s time mislio nadoknaditi ono ?to mi fali u jedan mid-end summing da mi prikrije neke nedostatke koji se cuju u snimkama te da mi spoji frekventni spektar u jednu suvislu loptu. ![]() ovako mi uvijek nesto neprirodno viri i str?i, a za pokriti sve te stvari se ipak mora imati dobar broj analognih lanaca za istovremeno usnimavanje kao i kombiniranje raznih farbi, tipova procesiranja i koloracija.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
U pravu si onda ako imas malo sprava van DAW, onda ima smisla kupiti neki manji mixer, recimo Studer 189 gde dobijas dobre preampe, odlican eq, kompresor na masterbusu i summing koji je ok, recimo 8 kanala svega odlicnog i summing, sa te strane ima rezona. Ili ako ne volis studer onda neki Neve sidecar mada su skupi i retko se nalaze. Zavisi koju muziku radis od toga mozda zavisi i izbor mixera, ja mislim da mozes naci pristojan mixer od 4.000 e do 8.000 a moguce i jeftinije ali ces onda morati sam da radis reccaping (ovde mislim na 24-32 kanala naravno) i po toj logici ce ti ispasti jeftinije pre ampi i eq i tu ima logike jer kanal ispadne na 200 e, a kupovati sve to posebno je puno skuplje ali zato mozes da kupis drugacije pre ampe i raznovrsnije sa drugacijim karakterom.
Po meni sta je pametnije? Recimo da imas pristojne monitore i recimo sredjenu akustiku-to ce ti doneti vise radosti od bilo koje sprave i naravno bolje rezultate, makar je to moje iskustvo a potrosio sam gomilu para u zadnje dve godine na outboard i mixer i hardverske reverbe. Mozda API 500 format nije losa ideja, ali na kraju ispadne prilicno puno. Sto se tice summinga i dalje mislim da je to najmanje vazna karika u lancu, ili o tome mozda mozes da razmisljas na kraju. Nisam spomenuo mikrofone koji su isto tako znacajni, njih treba kupovati sve po dva komada naravno. Uopsteno pisem jer ne znam kog ti je formata studio i kakvi su zahtevi, moji su megalomanski! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() i moji su zahtjevi megalomanski ali na?alost te?nje i trud nisu dovoljni. ![]() tako da se krpam kako pokriti raznovrsne stvari najbolje. iliti najefikasnije, a da opet nije da se nakupim smeća u studiju. 4-8 tisuća eura mi puno tako da ako mi ovakav mikser ne legne dobro (isprobat cu ga) ići ću ipak na varijantu pojedinacnih rack preampova i procesora, kupujuci ih u vremenskim razmacima. sve ostale varijante, 500 format i slicno, sto je opet API i slicno...na kraju sto ka?e? dodje puno. eto, nemam monitoring niti akustiku sredjenu ali bio sam u studijima gdje je to tip top sredjeno i izvinite mi svi ali meni dra?e kada mi bubanj zvuči raska?etano i na neki način posebno (nek se cuje taj okoli?!!) nego da je sve u nekom izglačanom i pitomom okru?enju (usudio bih se reci stereotipnom). naravno sa monitorima imam slicno misljenje (znam, ubit cete me)... uglavnom, dogovorio sam posudbu mixete pa cu ju isprobati na par mixeva kako radi. tenks jos jednom! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Amek Tac Matcheless | player | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 07-11-2008 04:58 PM |
cena za AMEK 9098i pre/eq | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 01-10-2005 05:53 AM |