|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Postoji pilot vokal koji sam koristio pri miksanju, samo sam ugasio taj kanal (zato ?to sam ja pevao). ?to se tiče komentara mislio sam vi?e na tehničke stvari - da li se negde čuje previ?e odstupanja bas bubnja i bas gitare (ne volim da strečujem, ali ako mora...), ima li negde tehničkih nepravilnosti koje ja mo?da ne čujem, itd. Quote:
![]() Sint tepih ide napolje, kad ti tako ka?e?. Pevanje dodajemo čim se pravi pevač vrati iz Frankfurta i provede jedno sedam dana preganjajući se sa mnom oko toga kako otpevati tih nekoliko tonova.
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Na čisto sviračkom planu me nervira ?to basista svira prekratke note (uobičajena boljka basista sa ovih prostora - "svadbarski" bas). A onaj tepih koji i Vrač pominje dodatno doprinosi svadba/hotel vajbu. Ali opet, ko zna - mo?da ba? sve to dobro ide sa vokalom (?al za mlados'). Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jebeš ga, u ovakvoj svirci koja je u suštini trio (makar bile dve nasnimljene gitare) bubnjar i basista moraju da naprave celu galamu (tj. konstantan zvučni pritisak). Gitarista je tu da se pravi pametan, a bez pevanja ništa ne valja. Ja to onako iz prve ruke ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
BTW, što se tiče trajanja tonova kod bas gitare, probaću da ubacim neki sunđer pod žice i napravim damper. To bi trebalo da napravi lepši decay.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 26-06-2011 at 10:37 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
http://soundcloud.com/sjeban/znakrlmp3/s-Xq2q1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Poznata i draga lica. Evo davno obećanog miksa sa vokalom:
http://soundcloud.com/ddjuric/poznata-i-draga-lica Pošto je sve još u demo fazi dobri saveti će možda nekoga od vas pretvoriti u (sa)učesnika u ovom projektu. Neke od stvari o kojima razmišljam su recimo da prva strofa i refren idu samo uz jednu gitaru pa da se tek onda uvede ritam, da se na vokal stavi neki fejzer ili sličan efekat koji će dobro leći uz tekst "hodao sam kao avet...", da se sve otpeva šapatom, da se u refrenu doda prateći vokal, da gitare umesto ove čiste varijante budu sa auto wah-om, da se pojača bas bubanj...
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 28-11-2011 at 02:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
No comment?
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Evo nekoliko slika iz našeg "studija". Yamaha electone - i na njoj još moćnija muzička sprava - iphone 4 (to ipak nećemo koristiti), Ibanez EDB500, Fender American DeLuxe Stratocaster HSS, Gibson Les Paul Custom, Moog/Gibson LAB Series L7, Marshall, Peavey TNT 130, Pearl, Ludwig, Paiste, apsorberi nabavljeni preko oglasa na Rumskom... Ima još spravica koje ovog puta nisam uslikao.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|