|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Fairlight,Synclavier ili Emulator II, u ono vrijeme nije bilo drugih mogucnosti.Ja bih se kladio ovdje na Fairlight. Vp-330 nije sigurno jer ga imam i ne zvuci ni slicno.Neke banke koje imam za Emulator II zvuce identicno ali su zapravo samplovi Fairlighta. U ono vrijeme najucestaliji reverb je bio Lexicon 224x ili xl,480 je bio malo kasnije tako da je moja predpostavka Fairlight kroz Lex 224.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nasao sam semplove sa fairlighta, ima slicnih ali ni jedan nije taj, po poslednjoj informaciji na koju sam naisao semplovali su George Michaela i svirali sa tim semplom, u tom slucaju nista...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Mozes to da napravis od rolanda najpre...a cini mi se da je u pitanju neki jx ili tako nesto mozda cak i yamaha neka fm ili awm2 synteza..lepo ti rekose decaci +efekat recimo pcm 70 ili nesto tako..pa traka..jbg..KAKO SE ZABIJALO TADA PRISETIH SE UPRAVO...SADA PRAVE DEMO SNIMKE I ONI..A MI JOS NISMO NI IZASLI IZ NJIH NIKADA..STA RECI?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
moze ovo da bude i ensoniq mirage, mislim da medj diskovima imam nesto slicno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Snimio sam sestru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
ma da...u to vreme nije bilo librarys kao danas, nego ljudi lepo semplovali sve i svasta!
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ako ostavimo po strani processing i outboard mislim da je ovde izbor spao na Fairlight CMI II ili Emulator II. Oba su imala u svojim sound library kolekcijama ovakav male vocal sempl. Akai (S1000), Synclavier ili PPG (Waveterm) su zvucno bili nesto drugo, a i u svojim sample library-ima nisu imali ovakve semplove.
Sto se tice neke emulacije ovog sounda sa ROM-plerima, Korg M1/T3 su imali veoma blizak i upotrebljavan preset (nesto, tipa Oohh/Aahh, ako se dobro secam). Kada je u pitanju drugi poznati sempl koji je pomenut (JM Jarre - album "Blah Blah Cafe") to je sigurno Fairlight. To je, inace, sound (varijacija) "proslavljen" u "Shout" - Tears For Fears, a koliko se secam i Thomas Dolby ga je na "Flat Earth" lepo i muzikalno izrabio ("Screen Kiss",...). Gotovo identican sempl se kasnije mogao naci na Rolandovim ROMplerima (U20/220, JV/XP serija) i uz malo tweak-ovanja je mogao biti skoro kao skupi original...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|