|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Superoperater
|
![]()
Haha, to sam i ja hteo da napisem, ali rekoh sebi - bolje da cutim...
![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-06-2011 at 08:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
hteo sam ,ali sam u zadnjem momentu promenio odluku, jer sam analizirajuci njegove postove video da je trenutno jako pretrpan i da verovatno ne bih mogao da dobijem master u roku u kojem je klijent zeleo...
a iz istog razloga sam teska srca skipovao svog inzenjera sa kojim uvek radim i sa kojim sam prezadovoljan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Nisam jos ubedjen da post moze da odradi najbolje neko ko nije ucestvovao u procesu snimanja, produkcije i provedenog vremena sa bendom, uopste filozofije koja, ubedjen sam, se "radja" tek na procesu snimanja materijala. Moze se reci da je ovo malo r'n'r pristup...
Bright side je "svez par usiju" , ali to je samo stvar brzine procesa... Ostavi materijal da "odmara" 20-30 dana i ,verujem, sam ces bolje doneti odluke oko toga. Svakako postujem i skidam kapu uspesnim inzenjerima post-produkcije!
![]() |
#24 |
MAO
|
![]()
naprotiv, meni se čini da što je neko manj uključen u priču, to će objetkivnije uspeti da skonta šta je od tih želja moguće preneti na sva slušanja, a šta je ipak trip umetnika, koji ne radi za njega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Nisu radili u subotu i nedelju i juce mi je odgovorio menadzer:
...if there was something specific you wanted you could have sent a note with your source. I'll pass this on to Chris and see what he says. takodje mi se zahvalio na drugi e-mail gde sam poslao svoju mastered verziju... I evo sad mi je stigla nova verzija! 6am je pa ne smem da pustam jako, ali mi deluje da je sve ok... bile su 2 kriticne tacke u miksu koje su morale da se srede i to mi sada deluje sve ok... veoma lici na moju mastered verziju, samo sto je sve jos ispeglanije i kompaktnije... uhhh... samo da se ovaj kosmar zavrsio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Od "poznatih" mastering faca radio sam sa Bob Katzom, Jay Frigolletom(između ostalog moderator na mastering podforumu na Gearslutzu) i Abbey Roadom.
Vraćao sam jednom Bob Katzu kojeg sam priupitao nakon primljenog mastera da li je problem u tome ?to je tek doputovao iz Argentine doma pa mu se zračni tlak jo? nije izjednačio u u?ima. Čovjek je ludilo odreagirao na ?alu i dao mi free jo? jedan master. I nije toliko bila njegova gre?ka koliko čovjek ne razumije hrvatski pa je bilo problema sa vokalom. Jay Frigolletu sam također vraćao u par navrata i nikad nije imao problema sa ponavljanjem. Dapače. Čovjek me je molio da budem full iskren i da ka?em ako me ikakva sitnica smeta. Da ne ka?em da jo? čekam da mi izda račun zadnjeg mastera kojeg je radio. Već sam mu poslao dva remindera da mi vi?e izda račun a pro?lo je već vi?e od mjesec dana. Frajer mi se ispričava da ne stigne. Čudan lik ![]() Abbey Road mi je prije par mjeseci isporučio master na kojeg doslovno nisam imao nikakve primjedbe. Ne znam tko je i u kojem od onih 6 studija radio ali sam dobio točno ?to sam tra?io. Ne znači da nisam imao i lo?ih iskustava ali, nekako, ?to sam bolje napravio mix bio sam zadovoljniji i sa masterom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Skansi, koliko su te kostali ovi koje si naveo?
Btw, otisao sam ti na sajt, odlicna produkcija, bravo, keep up the good work. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]() ![]() Za zadnje ?to sam radio sa Bob Katzom mi je do?ao invoice na 255 dolara za dva mastera(radio je jednu stem mastering), Jay obično naplaćuje oko 80 dolara po masteru a Abbey road mislim da je bilo 95 funti po pjesmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Mogu li se negde cuti te pesme sto si producirao ili ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prvo iskustvo | Overdrive | Promocija radova | 4 | 22-12-2010 05:05 PM |
Madonna Usce Video - nije lose uopste! | DaBear | Razno | 0 | 25-08-2009 05:28 PM |
Narodnjačko 8.-martovsko iskustvo | alfom | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 08-03-2009 10:27 PM |
Lose boje i Midi | Lordcuprija | Audio Software | 20 | 21-10-2008 10:18 PM |
Reborn (I refuse to lose) | dede | Promocija radova | 13 | 17-07-2006 09:39 PM |