|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Pa ciljano tržište za lampe su gitaristi, oni ih najviše troše, kupuju i uvijek filozofiraju o zvuku, pa nije čudo da se reklamiraju da imaju dobru distorziju, ista lampa može savršeno radit i distorziju i clean, sve ovisi o sklopu oko nje.
Puna distorzija bi vjerovatno značila da lijepo drive-aju kad ih naložiš u git pojačalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Sira je u pravu. JJ ECC83 jako lijepo radi preampovima.
što se gitarskih pojačala tiče, najviše radim Mesa/Boogie. JJ lampe bez problema pariraju njihovim brendiranim lampama u preampovima i drugim gain stage-ovima. u OD kanalima mi se čak malo više sviđa JJ, jer je za nijansu ljepša distorzija nego sa brendiranom lampom (novom), barem po mom ukusu.
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Da i to sam zaboravio da pitam...Sta ako nadjem npr samo jednu telefunkenovu lampu.. Moze li na mikrofonskom preampu koji ima dve lampe, da one budu razlicite (od razlicitih proizvodjaca) npr. da na levom kanalu bude telefunken a drugom desnom npr ta JJ. Da li to nece prouzrokovati problema i sl...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
neće biti nikakvih problema, osim nesrazmjera u soundu... čak i da saviš od istog proizvođača uparene lampe, nitko ti nemože garantirati da če ti kanali zvučati identično... uvjek će postojati neke suptilne razliek radi tolerancije u vrijednostima komponenti u sklopu, ali ako staviš lampe od različitih proizvođača, razlika če biti poprilično zamjetna
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Push%E2%80%93pull_output Nemam nista protiv, demokratija je, svasta ljudi rade, samo to bas nije neki savet za (javni) internet. Elektronske cevi se ne uparuju da bi zvucale isto u razlicitim kanalima, nego da ne bi pravile probleme u konstrukcijama kao sto je, recimo, Push-Pull izlazni stepen, gde za jedan kanal trebaju dve iste elektronske cevi, recimo. Sve to zavisi od konkretne konstrukcije, drugim recima. Ili nemoj toliko generalizovati ili budi precizniji. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Boggy, kad si ti vidio PP u predpojačalu???
Upao si u offside ![]() ELEKTROIVO je u ovom slučaju totalno u pravu, a čak i u PP izlaznom stupnju pojačala ne moraju biti uparene lampe, postoji biasovanje izlaznog stupnja a i u konstrukcijama katodnog biasa lampe se "prilagode" ne rade u idealnom re?imu, ali neće to dovest do nekog večeg kvara ako se koristi za prvu pomoć, pri tom ne mislim ono sat dva, nego mo?e i du?e, dok ne skupi? para za novi par. Ne bi volio da se ovo shvati da je bolje imati neuparene UVIJEK JE BOLJE IMATI UPARENE LAMPE, ali sa tehničke strane neče ni?ta pregorit, a ponekad će dati i posebni, malo drugačiji zvuk. Last edited by sira; 20-06-2011 at 12:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||
Moderator
|
![]()
Spominjana su i gitarska pojacala u threadu. Na njih sam mislio.
Quote:
Quote:
Quote:
Kad bude dizajner (pred)pojacala stavio namerno jednu EI lampu a drugu Telefunken u Push Pull, zarad specijalnog i senzacionalnog zvuka... onda mozemo savetovati ljudima koji nisu bas familijarni sa tim da i sami to urade u tom pojacalu... u suprotnom... ako vec ne savetujemo originalne lampe za pojacalo, onda barem mogu biti iste u (kvazi)simetricnim konstrukcijama kao sto je, recimo, Push-Pull. Za single ended konstrukcije je stvarno svejedno. Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 20-06-2011 at 08:49 AM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
![]()
Nemanja,ako vec vijas dobru cev a da ne kosta celo bogatstvo,onda izvijaj Philips e83cc i sigurno ces biti zadovoljan.Pozzzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi, bas mistifikujete..
Stavi ecc83 za prvu pomoc koju nadjes, posle par od ei nisa, ili sl, sasvim su ok.. Mnogo je bitnije da je mic dobar, jos bitnije da je izabran za pevaca ili instrument, da je dobra stvar i svirka... i normalan ton majstor. Ako je i producent skucan... ima to da razbija ![]() ps. EM cev je magicno oko... ono treperi u ritmu i izgleda coool... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Nasao sam telefunkena za 60 po komadu.
Covek mi nudi takodje NOS RCF (mislim da se tako zovu) i kaze mi da su jako dobre i retke...pa cu verovatno pasti neke od ova dva proizvodjaca. Htedoh jos da pitam. Ovaj preamp mi stize sutra iz amerike-hocu da kazem da je tamo kupljen. Isti strujni izlaz ima kao npr. napajanje za obican Pc i vecinu nasih uredjaja, nije onaj americki. Pa me interesuje smem li da ga ukljucim u struju ili moram kupiti korektor napona sa 110/220...Jednom davno mi se deslilo da sam dobio nekog appla, ukljucio sam ga u struju i bilo je BOOOM!!! -nije bio vracen na evropski napon...pa se plasim da tako ne bude i sa ovim preampom..kako to da proverim? Nazad ne pise, a originalni njegov manual nemam... nazad samo pise: mozda se lepo ne vidi, dakle: AC imput 50/60hz Fuse: 250v 0.5A i to je sve Last edited by Nemania; 20-06-2011 at 06:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lampe za pedalu | shigumicu | Razno | 7 | 20-02-2011 11:53 AM |
Lampe (El.Cevi) | korenjak | Gitarska Produkcija | 6 | 18-10-2010 10:59 PM |
UA SOLO610 - zamena lampe | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 12-12-2008 09:22 PM |
nove lampe za JMP-1 | Reinhardt | Gitarska Produkcija | 9 | 30-11-2008 09:25 PM |
Ei lampe | fipke | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 17-10-2006 12:02 PM |