|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pročitao sam članak. Kao ?to rekoh stvar je jezičke prirode - ?ta u svemu tome tumačimo kao analogni način rada: snimanje u betonskoj gara?i, odluku da se ne pravi digitalni backup, uz spremnost da se u slučaju o?tećenja trake pesma odsvira ponovo, stalno govorenje "fuck you!" producentu...
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Dobro, ne volis ff...sve razumem,ali sada ne razumem po(j)entu tvog hejtovanja, aj molim te iskuliraj...!
A ostale molim da Znaka ostave u "svojoj gresnosti" sto ne voli ff , ali ima to pravo...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-06-2011 at 08:40 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nije hejtovanje, obrati pa?nju na par poslednjih postova. Priča je o definisanju analognog načina rada, a Foo Fighters su ovde samo kao primer. Vasa zna ?ta je analogni način rada, a ja poku?avam da shvatim o čemu on govori.
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ok, sjajno!
Ajde sada ,pliz, pustimo druge, a ti probaj usput da shvatis Vasinu misao... ![]() Sada, kome je zasto clanak interesantan, nekome zato sto je fan FF, a meni licno je bilo interesantno bas to sto covek kaze o nacinu rada, jer sam i ja misljenja da je muzika uslovno receno "zivlja" ili "zivotnija" sa manje kvarca i lenjira, nekako je slobodnije i svakako zahteva vise angazmana svakog ucesnika u procesu snimanja i eto to mi je cool... Jasno je da se tako vise ne radi, i da je u muzicko-ekonomskim okolnostima to cista ekskurzija, ali je lepo cuti i takva razmisljanja... Ima li jos neko nesto interesantno na ovu temu?
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne znam da li je neko ovde pretplacen na sound on sound, a ne znam ni da li je materijal dostupan za gledanje ako niste pretplaceni ... ima u novom broju (junskom) isto prica o snimanju. Sad cu probati da dodam slike iz tog clanka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
I jos dve.
Last edited by darkstar; 07-06-2011 at 05:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U analognom domenu ne postoji monitor na kom mo?e? da gleda? talasne oblike, ne mo?e? da vidi? koliki je offset između kika i basa, to mora? da čuje?. Ergo, analogni domen te tera da slu?a? muziku i da donosi? odluke na osnovu sluha. Malo li je? A ima jo?: U analognom domenu ne mo?e? da snimi? pevača ili gitaristu "nekako", bilo kako, samo da pevač otpeva sve reči i gitarista odsvira sve harmonije, da ih isprati? iz studija pa da sve to posle ukraja? i prekraja? po nahođenju. Dobro, donekle mo?e? ali je to toliko cimanje da ne umem da ti opi?em. Ustvari umem - retu?iraj fotografije na negativu umesto u Photoshopu pa će ti sve biti jasno. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Da, samokontrola je najte?a. Da bi manje jeo podve?u ti ?eludac.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Analogue Tube / AT-101 Compressor | Mika Technika | Analogija | 4 | 26-01-2011 03:15 AM |
Analogue Solutions Leipzig-R demo | Multicom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 25 | 21-01-2011 11:41 AM |