|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
To zavisi od milion stvari...
Nisam sad pohvatao jel si terao kanale ili samo stereo...? Ako je stereo, pa ni na ssl neces dobiti skoro nista... Sa analognim mixerima je fazon u kolicini (kanala) vise nego u "farbi" jednog... Drugo analog to digital alignment nije do dan danas resen. Po EBU (European Broadcasting Union) je to -18 dBFS... Francuzi, ameri, britanci ovi ~ oni imaju opet razlicito tumacenje, ne znam sad tacno na pamet, ali varira od -22 do -14 dBFS kako kome dune... I nije reseno do danas, nije ni moralo, davno je prestalo da ih zanima jer je krenula RMS trka koja jos traje,pa im se ye6e za analog domain... ![]() Dakle koliko je to: 0 db - u digitalu... ?!? A ti kazes poravnao si sve na nula... Mislim, kontam ja sve, ali kapiras sta kazem... U analogu rms varira na istom peak-u... A gde je to sto je to jeftiniji mixer, mada sam dobijao i sam sa svojim Onyx-om brutalne rezultate... A gde je sto drugih faktora... Mozes eventualno nesto dobiti ako sve kanale proguras pre produkcije, ali sta ces dobiti... moze biti ok, ali i ne mora... ![]() Dakle, ako tebi radi, onda guraj tako!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 30-05-2011 at 12:05 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
summing ??? | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 16-01-2011 05:23 PM |
Analog synth tematika! | ANITA | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 63 | 16-01-2008 09:34 AM |
Bob Katz: Analog vs. Digital summing | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 49 | 18-04-2006 07:43 PM |