|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Odgovor na prvo pitanje- Nisam probao i nema potreba da probam jer znam sta cini "pravi" Neve zvuk, zbog cega je Neve-Neve i toliko trazen i kopiran je TRAFO!!! izmedju ostalih stvari. Kada jednom budes cuo razliku kako nesto zvuci sa trafoima i bez onda ces znati, a posle toga ces moci da cujes razliku izmedju samih trafoa jer i tu ima razlike. Mnogo koristis reci SAVRSENO a to u muzickoj produkciji ne postoji, bas zato kazem da poznajes materiju onda ne bi davao takve izjave. Ne tezi se savrsenstvu nego drugacijem zvuku - karakteru jer je to ono sto svi trazimo NESTO DRUGACIJE. Savrseno je jako subjektivno - na papiru DA, kada slusamo NE. Nije rec da li je nesto bolje, nego koliko je drugacije. Ne pravimo muziku da bi se merila na papiru nego da je pretocimo u ljudsku emociju, stoga TOPLIJE, MEKSE, TVRDJE, MASNIJE dolazi u prvi plan a ne THD SNR i ostalo, o tome pricas kada dajes ozbiljne pare za nesto pa pokusavas da provalis po specifikacijama da li te proizvodjac laze i pokusava da ti uvali muda za bubrege. A upravo o uvaljivanju ovde i pricamo. Kao sto je Bogi vec rekao, da su napisali da je replika Neve 1073 to bi bilo OK, ali napisati 1073 original e to je vec prevara. Onda se onaj ko zna ste je pravi Neve samo nasmeje i nastavi dalje a onaj ko ne zna .... ![]() Ovde nije rec o puristima i savrsenom zvuku, vec samo o tome da li jeste na tarabi ili nije. Ono sto je meni bolje ne mora da bude tebi i obrnuto, ako se tebi svidja novi Neve to je sasvim OK, niko ne kaze da je smece samo da to nije to za sta se prodaje da jeste . ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Edit: Ne hejtujem nove tehnologije, već ih pozdravljam. Samo ne volim da se nešto proglašava reizdanjem a da nema puno veze sa tim. To zovem prevarom. Nisam pratio puno ovaj proizvod, tako da ne govorim da su ga oni nazvali reizdanjem, samo sam pomenuo ono što vidim sa slike kao razliku od starog originalnog modula. A što sam matoriji, sve se manje ložim na analogiju.. Tako da nisam jedan od onih "vintage" tipova ![]() Inače pitao si šta su one nestandardne komponente -indukcije Last edited by analog; 25-05-2011 at 08:54 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
moras menjati nick ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
he he he... da mene neko pita - sve je to dobro!
Pa jos kad se uzme u obzir celokupna situacije muzicko-studijskog biznisa i ulaganja u iste, i kvalitet muzicara-pevaca (koji sigurno nisu zavredeli vintage 1073!) ...sve je to dobro! I netreba nista bolje... Neko ko ima system 500 rack, ce sa dva pre-ampa i dva EQ da povrsi veliki posao, nece ga izaci bogastvo da nadje "vintage" module, sve ce to lepo da mu radi i tu je kraj.... Onaj kome se to ne svidja - kupice nesto bolje... ![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() I nisam video nikakvo hejtovanje, u pitanju je surova istina.... NEVE uvaljuje svoj EQ, bez kljucnih delova koji su ga cinili karakteristicnim... kritikovati to nije uopste lose. Doduse, induktivnosti na feritnim jezgrima vidim da su stavili, svejedno nije dovoljno. To je novi ekvilajzer, zvucace nekako, ne lose, naravno... ali nema veze sa 1073, i to jeste prevara. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 26-05-2011 at 02:36 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Prvo, nisam mislio na konkretnu temu, nego na oblast novih analognih uredjaja vs vintage, gde takodje postoje razmirice, kao i analog vs digital. Greska je sto sam to ovde pokusao da proguram... A cinjenica je da mnoge te firme prave znatno jevtinije i losije uredjaje u poslednje vreme, prodajuci ih pod starim imenom i zaradjujuci na staroj slavi. Jednostavno sam mislio da ova sprava ne spada u tu kategoriju - da ljudi iz NEVE znaju sta rade... Ne posedujem dovoljno znanja da gledajuci ovu elektroniku zakljucim kako radi, ali mislim da retko ko i moze samo gledajuci u stampu znati da je lose. Mozda se udaljavaju od tog svog zvuka koji daje taj trafo, a pokusavaju da dobiju neki clean zvuk, sta znam... Svakako ne moze da se zove isto kao stari uredjaj, jer to nije! Ali opet, verujem da je sasvim ok... (Eh ta reklama...)
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-05-2011 at 04:03 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Ljudi ce ga kupovati zato sto znaju kako 1073 zvuci, ocekujuci to isto. Kao kada ti neko na kesu od brasna napise "brasno meko", a upakuje ti ne meko brasno nego kukuruzno brasno... i ti kad kupis,... to ti ne radi posao... meko brasno ima jednu namenu, kukuruzno brasno ima drugu namenu. Od oba se pravi hleb. Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 26-05-2011 at 04:16 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neve 1073 za API system 500 (napokon)! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 07-11-2010 09:28 AM |
ARC System (Advanced Room Correction System) | disco violence | Audio Software | 4 | 06-12-2009 12:40 AM |
UAD i Neve saradnja | dr.Ru | DSP forum | 18 | 07-04-2006 12:05 AM |