|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Onda, znaš što ti je za činiti! Samo naprijed!
Meni ovo izgleda do jaja ... http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=162 Last edited by Eomsy; 20-05-2011 at 09:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#33 |
Junior Member
|
![]()
Sjecem po pola nagovorio sam zeta dovukao strojeve uskoro se javim s slikama, ima ovih dana svirki malo previse za moj ukus pa nestignem .....po meni jedna svirka pa pauza par dana....a ovo nije bas normalno....
ah, da kako smo ono rekli za farbanje??? Neka lazura obicna ili ??? dali lak??? LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
ja sa koristio nitro lak i lazurni premaz na vodenoj bazi (neki slovenacki)...
Lazurni premaz na vodenoj bazi je mnogo prakticniji ... Bilo kakva providna zastita je ok.. da ne bi tamnelo drvo od prasine, dima itd. pozdrav bogi
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
Evo me opet, poceo sam raditi i napravo prvi difuzor pa moze coment....
sve cu okolo staviti difuzore izmedju kako si rekao baggy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]()
Ne vidim na fotkama bas najbolje,ali ako si stavio letvice direktno na zid mislim da to bas i nije dobro,pre bih stavio na samim panelima.Postoji i sema po kojoj se slazu,koliko vidim ti si to postavio u pravilnim razmacima,moze i tako ali da ne dominiraju u celom prostoru.
pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Ali Grada ti dobro veli ! Ima shema po kojoj se letvice stavljaju, jer se već objasnilo da je bolje tako slagati (binarni difuzor), nego po "zastarjeloj" shemi jedna do druge (sa razmakom
![]() U ovom postu ti je napisana sekvenca po kojoj mo?e? slobodno slagati, a ovdje ti je obja?njeno dodatno ?to ta tablica znači .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
bagyy mi rece da na praznine imedju crnih absorbera po zidu opalim daifuzore ovako kako sam napravio ili sam ja krivi shvatio?? Ti absorberi i difuzori nisu preko cijeloga zida tako da i kuteve dole sigurno ce trebati tretirati al' dobro dok dodjem do toga.. Last edited by djovan; 30-05-2011 at 08:57 PM. Reason: nedovrsena misao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
Te letve koje si napravio su jednakog razmaka, dobro pročitaj link koje ti je dao Eomsy, sve piše, možeš da pročitaš i postove gore dole.
Imaš dati sekvencu od 128 pozicija (počevši od pozicije 0) te možeš da vidiš da imaš binarni kod 0-nema letve i 1-ima letva, i po kodu stavljaš letve npr. 0001101111000010001111 na pamet. A između svake 0 i 1 još ukalkuliraj razmak po 5-10mm jer tamo gdje če bit npr. 1111 skupa neka ima transparenca/perforacija oko tih pomenutih 5-10mm da zvuk dođe i do absorpcije od pozadi a tamo gdje je 0000 možeš isto staviti još + 5-10mm zazora da se izračunata MLS sekvenca održi i kod 0-nula. Na znam, da li sam dobro objasnio, nije mi to materinji jezik pa... Kao Boggy kaže (ne Baggy!!!) na kraju izgleda takav amplitudan binarni MLS difuzor kao "pogreška".
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY Vocal booth & Control room?! | Eomsy | Dizajn i konstrukcija studija | 719 | 20-10-2014 09:35 PM |
pregradni zid izmedju control room-a i gluve sobe | dacha70a | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 26-05-2010 11:15 PM |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |