Quote:
Originally Posted by pera koyot
Poz svima...ima li neko da mu nije tesko da mi objasni o cemu se zapravo radi kada je u pitanju swing or shuflle ..kako to funkcionise i koja razlika dodavati ga po 16inama u odnosu na 32, 64....Hvala unapred....
|
swing ili shuffle su odmak od rigorozne kvantizacije, koji bi, ako se adekvatno koriste, trebali dati ljudski osjećaj ritma. naravno, ovo je samo jedna dimenzija, i to vremenska, a druga dimenzija je i činjenica da čovjek udari u bubanj drugom snagom ovisno o tome kakav groove ?eli postići. dakle ako ?eli? dodati ljudsku dimenziju u svoje ritam trake, malo swinga, malo onda kasnije ručno pomakne? određene udarce, i malo varira? velocity. tu će? morati sam eksperimentirati, i ovisi o glazbi koju radi?.
u cubaseu, ukoliko ima? 4 udarca u ?estaestinkama, swing pomakne drugi i četvrti udarac malo unazad, da udara malo kasnije. to si primijetio i sam. i vjerojatno si i čuo da je ritam drugačiji, interesantniji.
shuffle radi na triplete - unutar jedne note tri udarca umjesto četiri. barem tako ka?e youtube