Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-05-2011, 11:23 PM   #1
pera koyot
Junior Member

Default swing or shuflle

Poz svima...ima li neko da mu nije tesko da mi objasni o cemu se zapravo radi kada je u pitanju swing or shuflle ..kako to funkcionise i koja razlika dodavati ga po 16inama u odnosu na 32, 64....Hvala unapred....
pera koyot is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 06:10 PM   #2
DJeneral
Member

Default Re: swing or shuflle

brate to ti je sve po osecaju, znaci ako sviras vazno je da ga sviras malo u offbeat-u... da imas groove da si oko klika ali opet u ritmu... jbg mogao bih do sutra da ti pisem ali bilo bi ti jasno tek kada bi cuo... poslusaj malo blues ili funk iz 70-ih to ti je sve u tom fazonu...
DJeneral is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 06:15 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by pera koyot View Post
Poz svima...ima li neko da mu nije tesko da mi objasni o cemu se zapravo radi kada je u pitanju swing or shuflle ..kako to funkcionise i koja razlika dodavati ga po 16inama u odnosu na 32, 64....Hvala unapred....
samo na uvo!

pustis - probas - cujes - skapiras !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 09:31 PM   #4
pera koyot
Junior Member

Hvala.. jasno mi je to sviranje pa na sluh odredjivanje sta je najbolje.. to i radim nakon sto sagradim ritam ali ovde pricamo o razlicitim groove>ovima u kojima ritam moze biti...to me malo buni....dodavanjem swinga primeti se izmestanje grida ili mreze u piano rollu...npr druga i cetvrta vertikalna linija se pomere za procenat swinga koji dodam ja mislim....tako da ako umete to da mi pojasnite bio bih zahvalan ...pozz
pera koyot is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 07:28 PM   #5
h.vox
Junior Member

Quote:
Originally Posted by pera koyot View Post
swing ili shuffle su odmak od rigorozne kvantizacije, koji bi, ako se adekvatno koriste, trebali dati ljudski osjećaj ritma. naravno, ovo je samo jedna dimenzija, i to vremenska, a druga dimenzija je i činjenica da čovjek udari u bubanj drugom snagom ovisno o tome kakav groove ?eli postići. dakle ako ?eli? dodati ljudsku dimenziju u svoje ritam trake, malo swinga, malo onda kasnije ručno pomakne? određene udarce, i malo varira? velocity. tu će? morati sam eksperimentirati, i ovisi o glazbi koju radi?.
u cubaseu, ukoliko ima? 4 udarca u ?estaestinkama, swing pomakne drugi i četvrti udarac malo unazad, da udara malo kasnije. to si primijetio i sam. i vjerojatno si i čuo da je ritam drugačiji, interesantniji.
shuffle radi na triplete - unutar jedne note tri udarca umjesto četiri. barem tako ka?e youtube
h.vox is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2011, 05:45 PM   #6
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Lepo kaze DaBear, samo na uvo. Sto vise pokusavate da definisete swing, dzaba je, precizna definicija ne postoji. Da offbeat je ,ali koliko to zavisi od osobe do osobe i od samog osecaja. A ovo za tri udarca umesto cetiri- ne razumem.. Pretpostavljam da se radi o taktu 3/4, ali ne vidim zasto bi tako izgledala definicija swinga kad 3/4 nista vise nije swing od 4/4
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules