|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Daklem smucilo mi se vise da crtam pravougaonike po cubendu treba mi klavijura sa dobrom dirkom i da mogu da ponekad povucem neki zvuk sa nje a ne daje mi se nesto puno novaca. Posto sam obozavalac starih romplera uzi izbor je vrlo jednostavan a vi mi molim vas pomozite u konacnom izboru. Dvoumim se (u stvari cetvoroumim se)izmedju korga t-3,n364,trinity i roland xp30. Sta uzeti od toga i da li postoji jos nesto zanimljivo u tom rangu. Sta ima Yamaha od slicnih spravica?
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
znas kako, pazario sam t3 pre par meseci, u odlicnom stanju, za nekih 120 evra
ima odlicnu klavijaturu (IMHO), a za tu kintu neces naci kvalitetan master, makar i polovan, sa nje mozes da izvuces "poneki" zvuk, ako volis korgove romplere iz 90ih, sasvim je ok. ima 4 zasebna audio izlaza, sekvencer, 2 midi auta, flopi...standard za workstation |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Mislim da T3, bolje receno siguran sam, nema gumice vec ''lepeze'' ili ''perca'', ili kako ih vec sve zovu, od metala. One i cine dirku tako kvalitetnom i izdrzljivom. To su inace neke Yamaha dirke i iste su na M1-ci mozda jos na o1/w, nisam siguran, tako da i M1 nije los izbor ali ima manje multisemplova... Milsim da je xp30 dosta skuplji, ne videh jeftiniji od 350-400e a i dirke mi nekako ''plasticne''... Moj glas ide za T3....
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Moj glas ide za T3, tipka mu je odlična, a i koji dobar sound bi se mogao "povući". N364 ja naslednik X3, pa ako hoće? pogledaj i njega, mek?a tipka je u pitanju koliko se sjaćam, pa ?ta ti vi?e odgovara a cijenovno je u tom rangu koliko sam gledao.
Od Yamahe u toj generaciji ti je SY serija. Vidjeo sam da ih ima na na?im prostorima u prodaji, pa polako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
e da, video sam da se spominje m1, koliko znam ista klavijatura kao i t3, samo malo stariji zvuci(?!??!?) i nema flopi, sto ume da bude nezgodno kod prebacivanja midija, ali ako je glavna namena master keyboard, onda super, samo jos da ga iskopas u ok stanju na oglasima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Koju cifru planiras da izdvojis za klavijaturu?
Sta znam, sve sto si spomenuo je danas postalo prevazidjeno, ceo M1 koji je u mnogome osnova N364 imas kao VST. Znam jednog decka koji prodaje Yamahu MM6 za 300?. U tom nekom cenovnom rangu, mislim da bi ti to bilo sasvim OK, ali nisam siguran kakve su mu dirke. Od polovnih mastera, ako nemas potrebu za potenciometrima, A-37 deluje isto ok. 76 dirki. dva midi izlaza, lagan, a ima i aftertouch. Last edited by wladymeer; 16-05-2011 at 08:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
ja uzeo Korg X3, brate kakva dirka, da mi se ne menja, sve sam probaso u artistu master klave, ocaj ono sto sam probao, ovu kad sviram neki vsti , ma osecam boju, dinamiku sve. plus sto je ona jos dobra kao klava,. video sam u lukasovom bendu pre onaj momak sto je svirao na njoj,. sve futine stringsove ima, org lukas. nisam ni znao da je to mogao korg i da je korg orginal a ne roland. tako ne znam kakv je T3, verovatno slican, i nju planiram uzeti i xp30, skupljam te klave.
n364 imao cim je izasla na jedno dve god i prodao, ne secam se kakve su dirke bile. al ok je klava
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
imas na prodaju sy85, yamaha... pogledaj razne oglase...), 150e, odlicna, ima sempler mislim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
"sugestivno sviranje" ili melodija koju ste vec negde culi | alavuk | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 17-11-2006 10:31 PM |
"Filosofsko" pitanje | Vai | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 05-10-2004 01:18 AM |