|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
Jedan od zanimljivih novih nacina stvaranja, marketinga i prodaje muzike je npr. pledge music http://www.pledgemusic.com/ gde se sastaju muzicari i fanovi koji takoreci zajedno stvaraju produkt tj. muziku. "PledgeMusic provides fans and artists the opportunity to work together to make new records and raise money for charity. By combining new social networking technology, old school music biz know how and an irresistible menu of exclusive incentives, fans can visit the site to hear great new music, enjoy and share unique experiences with the artists they love and actively participate in the release process."
Intervju sa Benji Rogersom pokretacem pledge music-a from Rupert Brown on Vimeo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
VIP Member
|
![]()
da, to nije losa fora, (Pledge Music), postoji vec neko vreme...samo, (uvek ima neko samo !!) obicno bendovi koji su malo poznatiji uspeju da skupe pare za album..oni manje poznati, malo slabije. (a pare se ne dobiju dok se trazena cifra ne sakupi. Ako se ne sakupi - nikome nista!!)
![]() |
#33 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A vezano za cifru upada u contest mislim da bas i nije toliko skupo koliko kazes (ili bar vise nije), evo konkretno nedavno zavrseni natjecaj Martina Solveiga je bio 2$. A odaziv ogroman, negdje oko 800 remixa ![]() Ali vrijednost nagrade govori u prilog tome da se samo radi za marketinske svrhe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Banned
|
![]()
bilo bi kul da rade rebuy remix takmicenja sa garantovanom cifrom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sve u svemu, to mu dodje da je kao prodao 2-3,000 downloada !! Jos ako je to neka bezveze pesma (nije veliki hit / "big track") onda jos bolje - izvukli su kintu na nesto osrednje. Malo ovde, malo onde i nakupi se...plus sva reklama i prica oko toga ! Secam se da je za Depeche Mode bilo $5 za remix parts...a oni imaju mnooogo vise fanova koji ce da plate $5 da imaju odvojene parts !! Znaci jos vise $$$$..
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
sve shto je chovek rekao o raspadu sistema je istina. najveci problem je shto to shto on savetuje newcommerima - bash i nije neki savet.
jedan od gorih stvari kod savremene klupske muzike (meni) je radjenje stvari stvari koje moraju obavezno da budu nove da bi te primetili. to znachi raditi neshto shto je novo na ushtrb estetike i koncepta (uzmimo samo nu-rejv za primer). druga strana oshtrice je da mejnstrimeri rade samo najobichnije trake (a la guetta) i plashe se bilo shta novo da uvedu. glavna char elektronske scene u 2002. godini recimo je shto je bilo gomila razvijenih scena, od mainstreama (french i british house) do najgoreg undergrounda (industrial techno npr) i svako je imao prostora da svoj lichni stil fura. dj-evi su bili dj-evi a ne pushtachi muzike, a za promociju zhurke bilo ti je dovoljno nekoliko ruzhnih flajera da podelish, jer nisu flajeri i plakati zvali ljude na zhurku vec zagarantovano dobar provod. danas nekadashnji kraljevi ili idu na quantity over quality, ili su uplivali u konformistichke vode i izgubili spark koji ih je proslavio, ili jednostavno prave kvalitetne trake koje niko ne primecuje jer ne mogu da se uklope u tech-house-minimal-dabstep-nu-rejv shablone. novih dobrih likova ima dobrih stvarno, ali opet fali neshto... to uopshte vishe nije klubska muzika nego muzika za slushanje kuci (ja to volim zvati retirement home music) i samim tim zhurke vishe nisu zabavne, jer odesh da slushash glasno muziku, a muzika nema energiju. /end of rant
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
citat iz onog ?lanka sa po?etka:
"Did that depress you? Now, here comes the good news: (...) Since nothing promises secure success anymore, all considerations to what ?works in the marketplace? can be freely dumped and forgotten. The more out there you get, the better. It?s the only way to stand out in a totally dull environment. The advantage is, put cynically, that the old channels are jammed. Whoever tries to break through them following ?proven? old ways (which usually means emulating other people?s career paths) is wasting time and energy. (...) The channels that do work are found elsewhere and are open to those who possess endurance, individuality and substance ? the values that are disappearing most rapidly now." "Art always had to be great (whatever that is) and move people in order to succeed, too ( ... ) ?Unique? is the most valuable word in a crowded environment of generic ideas and overwhelming redundancy. " Sve je jo? isto kao i prije, novo doba tra?i nove ideje. Nisu ljudi niti prije stvarali karijere samo tako, bez dobrih ideja i snala?ljivosti. I njima su njihove prepreke bile nepoznate. Svi koje mi danas pamtimo su bili kreativni i orginalni pojedinci, a ne ljudi koji googlaju odgovore koje tek treba prona?i. Oni su ih na?li, nisu ih dobili. Last edited by pleon; 13-05-2011 at 11:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Case studija Trent Reznora, veoma zanimljivo!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Banned
|
![]()
jbga steta sto se kod nas u muzici(ne samo u muzici) koristi agresivni 'politicki' marketing koji na duze staze ne donosi dobre rezultate.Valjda im uslo u glave ,a valjda ce i da shvate da su tamo stvari izvrnute i da je njihova(politicka) pobeda u svetu muzike jednaka porazu ..slicnim marketingom mogu da se bave slabo aktivne 'zvezde' pred neki koncert ili neki novi album kako bi osigarali sebi prodaju
Opet danas da bi se promovisao pored muzike i ideja ti trebaju i talentovani ljudi koji se bave nekim drugim stvarima ..njih ne retko mnogi izvodjaci nalaze medju svojim fanovima .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Cisto da se zna ... ![]() “MNOGO TOGA SE PROMIJENILO U MUZICI,ALI MI SMO OSTALI DOSLEDNI SEBI.POCELI SMO KAO POP BEND I NE BEZIMO OD TOGA JER NAM JE BITNO I DA ALBUM IMA BAR MALU DOZU KOMERCIJALNOSTI.IPAK USPELI SMO DA OSTANEMO UNDERGROUND IAKO IMAMO MILIONE FANOVA SIROM SVETA” Andy Fletcher,Depeshe Mode. http://www.nadlanu.com/pocetna/vodic...09590.129.html Last edited by AudioStorm; 28-07-2011 at 10:48 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
120 Years of Electronic Music | Mika Technika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 21-05-2009 06:11 PM |
Making of... | DaBear | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 15-04-2009 08:13 AM |
PRODUCING POPULAR MUSIC - A Practical Approach | Everbeatz | Tutorijali | 3 | 26-01-2007 08:15 AM |
:: Electronic Dance music guide :: | lesha | Razno | 5 | 09-07-2005 12:56 PM |