Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2011, 02:19 AM   #21
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Jos jedan Rumunski Mega hit u najavi !!!

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Svi su pomalo u pravu. Vec neko vreme oklevam, ali Balast, alal ti kurac! Svaka cast! E jebalo majku, 2 usrana akorda okovase u zlato, a nemoz' biti grdje smece...!

Ma nikad mozda ja ovo ne bih napravio, ali pricamo o tome da neki pekari koji naliju kecap i akrilnu salamu na testo zive bolje od ovih sto prave "puter" kifle...!
Mlacenje prazne slame, "mega hit",a povraca mi se , pa ovo je Srdja Moby dick radio 92'ge i to sa puno skupljim spravama...

Nece to na dobro izaci kad rumuni prave "dobra" kola i muziku... ... ... ... ...
boki daj majku mu pripazi malko na jezik, il nemoj pijan sedati za rumski :P
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 02:51 AM   #22
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Evo se javno isvinjavam za psovke, uvek sam bio "britke reci", ali napominjem da sam potpuno trezven, dakle posto me cika Arthur vec koji put proziva za izvesno pijanstvo, a nisam pijan, cika Arthure - stvarno, (nemam sad ni para da se posteno napijem, eno, prodajem "osnovna sredstva za rad" u prigodnoj sekciji,a lepo sam iskrvario za ista, a postao luxus napiti se ispred radnje a kamo' li u kafani...(!!!)), nego me 'vata Quake-izam......desi nam se svima da malo odemo po kur*u.... ...Sta da Vam kazem... ...al' ajd', glave gore, bice valjda nekad bolje...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 07:13 AM   #23
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Balast View Post
Dobro, ajde...ne moze za 3 sata, ali jedna noc i imas hit!
Dovoljno sam dugo u ovome da znam sta se moze u kojem vremenu napraviti, i ako si opskrbljen i imas okvirnu ideju...ide!

hahahahaha, čuj ovo, on je dovoljno dugo u ovome da zna da ti treba jedna noć i imaš hit

Pa ovo je izjava za Miki Maus časopis.

Da si ti dovoljno dugo u ovome, ne bi ovakve gluposti pisao po forumima

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Nemoj da prozivas.Nisam ja rekao da mogu da napravim hit kad pozelim,nego ti
Kolega Audio Storm, bojim se da vi ne znate što je hit a što nije.
Ono što ste vi stavili na forum od Nick Warrena je SVE SAMO NE HIT.
Uspoređuješ nešto što ima 28 miljuna youtube wieva sa Nick Warrenom koji ima 17 600 wieva.
Pa da bilo ko sa foruma napravi pjesmu za svoju babu imala bi više wieva

Kao što sam već rekao može se vama to Rumunjsko sviđati ili ne, ali brojke ne lažu.
Ljudi rade hitove konstantno, i ova pjesma je hit, a sve drugo su samo komentari anonimusa na internet forumu.
To što bi bi to napravili za jedan dan i to što vi radije radite vanil kifle, to možete objesiti mačku o rep.
Tako se ljudi tješe kad ne znaju i ne mogu.

I ja bi igrao za Lakerse da hoću, ali neću jer su mi glupi njihovi žuti dresovi

Last edited by Surfer; 11-05-2011 at 07:30 AM.
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 07:42 AM   #24
cAAc
Banned

..

Last edited by cAAc; 12-05-2011 at 06:26 AM.
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 08:36 AM   #25
Balast
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
hahahahaha, čuj ovo, on je dovoljno dugo u ovome da zna da ti treba jedna noć i ima? hit

Pa ovo je izjava za Miki Maus časopis.

Da si ti dovoljno dugo u ovome, ne bi ovakve gluposti pisao po forumima

Kolega Audio Storm, bojim se da vi ne znate ?to je hit a ?to nije.
Ono ?to ste vi stavili na forum od Nick Warrena je SVE SAMO NE HIT.
Uspoređuje? ne?to ?to ima 28 miljuna youtube wieva sa Nick Warrenom koji ima 17 600 wieva.
Pa da bilo ko sa foruma napravi pjesmu za svoju babu imala bi vi?e wieva

Kao ?to sam već rekao mo?e se vama to Rumunjsko sviđati ili ne, ali brojke ne la?u.
Ljudi rade hitove konstantno, i ova pjesma je hit, a sve drugo su samo komentari anonimusa na internet forumu.
To ?to bi bi to napravili za jedan dan i to ?to vi radije radite vanil kifle, to mo?ete objesiti mačku o rep.
Tako se ljudi tje?e kad ne znaju i ne mogu.

I ja bi igrao za Lakerse da hoću, ali neću jer su mi glupi njihovi ?uti dresovi
Ja nigdje nisam do sada napisao da pises ili pricas gluposti, jel tako?!
Ali ako cemo diskusiju spustiti na taj nivo, nema problema.
Izgleda da su ti godine pojele ono malo pristojnosti i zdrave pameti koje si imao, a da ne pricamo o kreativnosti.

Jer ako tebi treba vise od jedne noci da napravis ovakvu stvar, onda si mozda promasio zanimanje.
Ne pricam sad o tome jel pjesma dobra ili losa, nego o tehnickoj strani cijele price.
Preset zvukovi, banke i preset text, preset pjevacica, preset efekti...i jos k tome preset spot.
Ponavljam...nes ti posla!
Petparacki hitic koji nece trajati vise od mjesec dana...uuaaaauu, koji art!!!

Dalje...ako je tebi JEDINI pokazatelj kvalitete neke pjesme broj klikova na youtubetu, onda se zaista ne mozemo sloziti u bilo cemu sto se tice umjetnosti...
http://www.youtube.com/watch?v=CD2LRROpph0
135,753,522 klikova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U tom slucaju, ovo je apsolutna umjetnost bez premca!!!

Ajde frajeru...reci da je, molim te!

Dakle, spusti malo nos i stav...to sto si snimio par poluhitica za tu neke balkanske poluzvjezdice, ne daje ti pravo da pljujes po svima koji se ne slazu s tobom.
Balast is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 09:01 AM   #26
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Izgleda da su rumunji ''pogodili'' engleski akcenat,ili imaju nekog rumuna na radio 1,ili je ustvari rumun vladar iz senke,ali je činjenica da se kod nas malo ljudi ozbiljno bavi ovakvom komercijalom,koliko ja znam gramophondžija je napravio hit daleko bolji od ovoga.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 09:25 AM   #27
cAAc
Banned

..

Last edited by cAAc; 12-05-2011 at 06:27 AM.
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 09:27 AM   #28
Balast
Junior Member

Quote:
Originally Posted by LA-2A View Post
opaaa balast pa ti mora da si neki opasan hit mejker sa ovih prostora...daj majke ti napravi meni jedan hit i resi me svih muka i ja cu ti uredno platiti kolko trazis kad ta pesma postane hit

Nisam ja...ja radim za svoj gust
Pitaj surfera...on radi za pare.
Balast is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 09:47 AM   #29
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja vas ozbiljno opominjem da obratite pažnju na ton i nivo ove diskusije, svodeći ga na argumente muzičke prirode a ne procene i lične ocene. Naročito Surfera, koji je i prvi krenuo u taj nivo diskusije, a nije mu prvi put da se nalazi u ovakvom tipu debate. Za svađu je potrebno dvoje, i molim vas da iskulirate da ne bi administracija krenula u ozbiljnije sankcionisanje ovakvog ponašanja, bez obzira na rang i staž članova.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 11:14 AM   #30
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

he he he krenulo pljuvanje !!!!

I opet ista prica " ja sviram za sebe".."to nije art"..."..rade muziku za pare"..itd itd itd..

kad bi za svakoga ko je rekao "ja necu da se prodam, hocu da se moja muzika slusa i za 10 ili 15 gona"..dobio po funti - bio bih milioner !!!!

Zasto ljudi misle da ako je nesto popularno - to nije dobro?? Niko nije pomislio da kaze da je neko uspeo da pogodi zicu velikom broju slusalaca i postao popularan zbog toga!!??

I meni je bilo drago kad sam davne 1984 u autobusu u BG cuo kako neka devojka slusa nasu pesmu na walkmenu !!!! I jos mnogo mnogo puta kad je nesto sto sam uradio naislo da dobar prijem. Nekad je bilo para,nekad nije, ali bitno je da se veliki broj ljudi "konektuje" sa necim sto si uradio !!

Ako to uradis vise puta - neko ce te primetiti i zvati da preneses malo te "magije" i na njihovu pesmu (putem miksa / remiksa / programiranja itd..)
A posto sve to oduzima vremena i nemoze se ziveti od vazduha, logicno je da neko nesto tu i plati ??? Zar ne? Sta je u tome lose ???

A sto se tice vremena potrebnog da se napravi pesma, tipa "preset this, preset that"..NEMOZE !!! Kao neko ko je uradio vise od 150 remiksa / mikseva i produkcija koji su SVI izdati, tvrdim DA NE MOZE DA SE NAPRAVI ZA DAN ili NOC!! Ko misli drugacije - nema pojma o cemu prica...a moze i da proba.
Remix moze - neko je sazvakao pesmu, napravio sve delove, snimio pevanje, izproducirao, odabrao farbe itd itd..i sad remikser treba samo da prevede to u klub fazon !! Ko zna - moze i za 6 sati da odradi (zavisi od stila) ali i tu treba 3-4 dana da se posteno odradi sve.
I kao sto se cuje iz bezbroj "remix takmicenja" 99,99% tix remiksa su bez veze..sto bi rekli ovde: "doesn't do anything for the song!!"

Sto se tice "roka trajanja" muzike...hehehe .ima muzike i iz 60-ih, i 70-ih i 80-ih itd..koja je bila popularna SAMO TAD, u jednom kratkom periodu.
Pa nemoze svako da bude PINK FLOYD ili Clapton ili Elvis..ili sta vec??

Alo narode?? Osvestite se..nemojte da sakrivate vase neznanje iza bullshit-a !!!

A sta je hit i popularno - to odredjuje samo broj ljudi koji se izjasni za neku pesmu..bilo preko kupovine / klikova na YouTubetu ili kako vec..
Popularno = veliki broj. Tacka !

I na kraju - vise faktora je tu bitno, NIJE SAMO MUZIKA....i momenat (kad je izdata ploca, koji mesec, koja nedelja)..i izgled benda / pevaca / projekta...i da li je instrumental...da li je originalna ili vezana za neki poznati sample ili pesmu (Gramofonedzie, na pr),,itd itd...
Sve ima svoj rok trajanja, vreme gazi sve...

Last edited by DaBear; 11-05-2011 at 11:17 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules