Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2011, 10:27 PM   #31
anap25
Member

Default Re: za ljubitelje UAD Pultec-a.

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Eto, provalio si sve!

Na koju adresu da posaljem oskara?
Cemu sarkazam? Nisam mislio nikoga da povrijedim. Nije u pitanju nikakvo provaljivanje. Cuj ako je tebi cudesna "magija" ili "mojo" najobicniji porast decibela od svega par posto to je ok ali onda to nemoj zvati magijom nego zovi kako se zove "porast glasnoce". U protivnom mozes navest ljude da kupe krivu stvar citajuci mistifikacijske threadove poput ovog. Kao naprimjer John Smith (ili Pero Peric) ce procitati ovaj thread i gle cuda stvarno na wet mix je bolji..Mislit ce: mozda mi stvarno treba uad pultec samo da dobijem taj super zvuk. Dok u stvarnosti (halo stvarnost!) taj isti mulac to moze dobiti ako fader pomakne malo prema gore

Daleko je jednostavnije i pametnije potrosit novac na recimo akustiku sobe a ovu "magiju" radit s faderom (jer to ni nije neka magija-u pitanju je samo gain) nego da se navode ljudi na glupi marketing i trosenje novca na nesto sto ne treba.

Da napomenem da pri tome i dalje mislim na ovu glupost "uad pultec moze da boja zvuk samim time sto se stavi na kanal", ali osim toga mislim da je fantastican EQ pogotovo za kickove. I sam ga koristim ali da mi neko moze prodavat maglu e vise ne moze.

Osim toga valjda i ja imam pravo da iznesem svoje misljenje. Jedini problem ako se to tako moze nazvati je da to moje misljenje i nije misljenje nego cinjenica koja se moze provjerit. Kao sto rekoh, moze bit da pricam gluposti. Zato lijepo googlaj i vidi sam. Uradi test sam. Savjet: uradi ga kako treba.

Last edited by anap25; 02-05-2011 at 10:29 PM.
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 12:23 AM   #32
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by anap25 View Post
Cemu sarkazam? Nisam mislio nikoga da povrijedim. Nije u pitanju nikakvo provaljivanje. Cuj ako je tebi cudesna "magija" ili "mojo" najobicniji porast decibela od svega par posto to je ok ali onda to nemoj zvati magijom nego zovi kako se zove "porast glasnoce".

Cekaj ovako:

- Lepo u uvodu pise da ovo nije nikakav test ni pokazatelj!

- Gde sam pominjao "magiju"...? Daj mi taj quote... !

- Thread se zove "za ljubitelje UAD Pultec-a.". To dakle znaci da ako si ljubitelj, logicno je da vec imas UAD ili si radio sa tim, kakva kupovina?
A ako nisi ljubitelj, koji moj ces ovde na ovom threadu...?!?

- Zasto ja da radim glupi test??? Uradi ti test i prosvetli nas.

Dodjes negde, izbljujes budalastine i sad ja da radim test...?
A jos lepo kazem da thread ne predstavlja test...
To je ono "kriv si dok ne dokazes da si nevin"...

More bre...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 01:52 PM   #33
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
- Gde sam pominjao "magiju"...? Daj mi taj quote... !
Quote:
Nekolicina ljudi mi je rekla da efekat cim ga ukljucis,bez da ista diras na njemu - vec "nesto" uradi sa zvukom.
I sam sam skontao da toga ima,pa sam nesto hteo da isprobam.
mozda ovde
pustio neku svoju matricu, i malo pipao po njemu, upakuje fino skroz i odma se vidi razlika plugin-hardwer, et ovo nije bog zna koliko para blo, oko 400eu dal kaze mi on, al velika je razlika kroz to i kroz plugine, na prvu se primeti
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 02:29 PM   #34
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by anap25 View Post
Ne bih zelio da tebi i tvojoj nekolicni ljudi koji su ti "rekli" probusim balon fantazije ali o ovome se vec raspravljalo na veliko i siroko na gearslutzu i uad forumu. Buduci da ljudi vise nisu glupi a ima i kojekakvih analizatora sve se da sredit i proispitat. Ne kazem da muziku treba gledat kroz spektografe al dok neko tvrdi da neki plugin radi nesto magicno onda su takvi programcici korisni da se dopije uvid u to dali postoji nesto ili nista.

U tvojem slucaju ne postoji magije. Ono sto UAD pultec radi je to da cim ga stavis on poveca gain za 0.nesto sitno decibela. To je sve. Daleko od toga to je super plugin ali da radi nesto "magicno" cim ga stavis ne radi - ne radi nista osim sto poveca gain. Normalno ako to radis preko cijelog miksa nije ni cudo da to onaj drugi mix zvuci bolje jer je...glasniji

Dakle od svega jarca samo si dobio glasniji miks. sto mozes i bez uad pulteca sto uopce nije poenta. To je super ekvilajzer al ako hoces neku magiju osim pukog gaina onda ces da koristis ili IK multimedia pultec emulaciju ili Softube. Oni su emulirali i transformatore koliko je meni poznato. Uad nije. To je i sam UAD potvrdio na forumu. u to doba dok su emulirali pultec, emulirali su samo krivulje. Tada tehnologija (znanje) nije bila jos razvijena kao sada.

Naravno od svega toga ja mogu pricati totalne gluposti zato eto ubaci fileove ponovno, ubaci si pultec i onda nakon njega trimaj za onoliko za koliko pultec "povecava". Mozes izmjerit detaljno u Nuendu sve to. Mozes radit trim sa sonalksis free faderom. On je ultra precizni.

Na kraju ces zavrsti sa istom snimkom.

Sorry.

Ma pusti ljude da veruju u svoje Bogove...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 06:00 PM   #35
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
mozda ovde

I dalje nema "magije"... Dakle namece se nesto sto nije receno.

Zato sam i stavio "nesto" pod navodnike...

Mogao se odmah uraditi primer ,pa lepo dopuniti thread sa necim korisnim... A odmah je pocelo sa magijama i balonima...

Nigde nije objavljen "recept", verovatno se radi o kombinaciji eq, i gaina ili ko zna cega jos i naravno da nema nikakvih "magija" i lupetanja, ali opsta je i nevidjena glupost da se radi iskljucivo o gainu...!!!

Uzmi fajl. Import u Cubendu. Dupliraj kanal. Na donjem obrni fazu (cuvena tehnika na forumu, ali ovde na zalost mora tako) i volume automatizaciju postavi od -5 na pocetku do +5db na kraju. Na taj (donji) kanal samo upali plug na insertu.

Ni jednog momenta neces dobiti -∞db... Ni blizu..!!! ...sto bi se moralo desiti u nekom momentu ako je tacno da je samo gain.

Uostalom, kao sto rekoh, thread je bio namenjen tome da ljudi koji IMAJU jebeni uad, razmene iskustva o jednom popularnom plug-inu! A sto dokon svet nema sta drugo da radi, pa zaseru drugima threadove, to je druga pesma... A i ja se primam...'bem ti sebe u prajvat mesidz...
Ae...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 08:12 PM   #36
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Boki, skini ovaj programcic VST Plugin Analyser

sa

http://www.savioursofsoul.de/Christi...ment-programs/

ubaci Pultec i pogledaj o cemu se radi tu

poz
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules