Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2011, 05:02 PM   #11
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: NUENDO 4 i MIDI recording

Pa s obzirom da si novi tu kako bilo ko moze da zna koliko znas? Dodju i ljudi koji su totalni pocetnici i ne bude im jasan osnovni routing kanala ili sto ti ja znam? Nije daddy mislio nista lose siguran sam jer nije jednostavno takav lik nikad bio na forumu.

Ajde iz pocetka.. Nece da snima midi iz vst instrumenata ili ne mozes da povuces farbe sa klavijatura?
Old 02-05-2011, 05:30 PM   #12
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Exclamation Re: NUENDO 4 i MIDI recording

imam ulaz iz rolanda u nuendo dok nije ukljuceno snimanje ali ne snimanje na traci (ono crveno dugmence) nego generalno, zapoceto snimanje. znaci traka ARMirana - imam input, pocnem da snimam i inputa vise nema, samo s vremena na vreme dobije neki lazni input ali ne na transportu (jer ne diram klavijaturu) nego u samoj traci, ali taj SIGNAL koji kao prima ne zapisuje. cubase radi sve ok, i nuendo je radio. i sad ne radi. a onaj ko ne zna da crveni okrugli znak na dugmetu sluzi zasnimanje treba da se bavi poljoprivredom a ne muzikom...
comi_legenda is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 06:12 PM   #13
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ajd da pocnemo od banalnih stvari.. Nisam siguran da sam te dobro skapirao, ali ako jesam imas problem sa full duplexom koji ne radi. Jesi isao u devices-device setup-vstaudiobay(ili kako li se zove) i provjerio jel namjestena prava karta? (mozda je integrisana na default ili sl).. Koju imas karticu?

Druga stvar, imas li kakve usb periferije tipa mpd ili slicno jer se ponekad desi da zaglupe midije iz nekog misterioznog razloga..

U svakom slucaju je neka glupost jer to mora da radi.
Old 02-05-2011, 06:29 PM   #14
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Exclamation Re: NUENDO 4 i MIDI recording

muzicka karta? roland je USB-om vezan za PC, otvorim MIDI traku, probam rolanda - dobijem feedback. armiram traku, probam dobijem feedback, krenem sa snimanjem NEMA feedbacka, samo svremena na vreme ,,meter,, skoci kao da nesto sviram tj kao da ima midi aktivnosti ali ne pipam klavijaturu, a taj signal koji dobije ne zapisuje.. btw imam IF-FW/DM mkII sto nema veze sa rolandom... - napominjem - nuendo je radio, mogao sam da snimam midi i eto sad vise ne mogu. a nisam nista cackao..
Old 02-05-2011, 06:36 PM   #15
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Question Re: NUENDO 4 i MIDI recording

ili ako znas kako da fundamentalno obrisem nuendo sa hdd zajedno sa podesavanjima koje sam setup-ovao jer sam ga brisao par puta, i sa raznim programima za ,,dubinsko ciscenje,, softvera sa kompa (znaci registar i svi fajlovi koj imaju veze sa datim programom) i kad ga opet instaliram sva podesavanja su ostala na starom, cak je i lista RECENT PROJECTS sacuvana... pa ako znas gde cuva sva podesavanja, da ga maknem sa kompa kao da nikad nije bio.
Old 02-05-2011, 06:37 PM   #16
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Mozes li da posaljes screenshot devices - device setup - audiobay-a?

Predpostavljam da koristis integrisanu kartu, ako koristis predlazem da skines asio4all drivere.

Ili makar udji u cubase i pogledaj kako je setovan u audiobay i prepisi u nuendo. nesto se poremetilo ako je radio a vise ne radi.

Nisi imao problema sa latency u cubase-u ne?
Old 02-05-2011, 06:40 PM   #17
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

sad sam ti rekao da koristim IF-FW/DM mkII audio kartu.. ona ulazi u tascam dm 4800
Old 02-05-2011, 06:47 PM   #18
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Old 02-05-2011, 06:49 PM   #19
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ups, sori.. Propustih to..

Kad kliknes na record dugme na midi traci imas in i out na njoj pa vidi sto ti tu stoji.. Ako je i to ok, onda mozda imas u kompu onog malog gremlina iz aviona sto maltretira duska dugouska

Sto se tice deinstaliranja, fino ga deinstaliras i onda rucno pobrises iz registrija sve sto ima veze sa nuendom.
Old 02-05-2011, 06:54 PM   #20
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

brisao sam ga sa REVO UNINSTALLER PRO i opet nista...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules