Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-03-2011, 06:51 PM   #1
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Unhappy Cubase 5 i Roland Fantom X8 MIDI setup

HELP!
imam jedan MALI problem sa Cubase 5 i rolandom... :/ ...trebao sam da krenem po PT9 i probao cubase i ne cini se lose ALI u cubase-u ne mogu da ga (Roland-a) namestim da se ponasa kao slave a cubase da bude master... tj. ja ga namestim tako samo ne reaguje... u protools-u sve radi ok i npr stavim rolanda u RYTHM PATTERN i kliknem PREVIEW, on ne krece dok u protools-u ne kliknem START... dok u Cubase-u ne krece uopste... e sad kontam da na midi traci treba da se stavi roland kao MIDI IN i roland kao MIDI OUT (na midi traku snimam RYTHM PATTERN iz rolanda) ali kad to uradim nastaje haos u rolandu jer primi nazad midi koji je poslao i napravi "perpeto tu mobile" efekat i samo vrti u krug iako je cubase stopiran... trudio sam se da budem sto precizniji u izlaganju problema... I , nije mi cilj da snimim RYTHM PATTERN (to mogu da uradim) nego da omogucim te kontrole a da ne dodje do haosa... sto je mala verovatnoca da je izvodljivo.. hvala unapred..
comi_legenda is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2011, 07:52 PM   #2
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Cubase 5 i Roland Fantom X8 MIDI setup

Ja sam imao fantoma x8, radio mi je sa cubase 5 i sve je savrseno funkcionisalo. Aliu nije bio spojen sa zvucnom kartom preko midija, vec direktno putem USB kabla na komp. Mozda je do podesavanja...
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2011, 08:02 PM   #3
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

meni je roland spojen sa FireWire kablom. kako si podesio to..? :/
Old 30-03-2011, 08:09 PM   #4
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by comi_legenda View Post
meni je roland spojen sa FireWire kablom. kako si podesio to..? :/

Kako mislis Fw kablom. Na rolandu ne postoji Fw ulaz, tj izlaz..Postoji samo kabl koji se spaja iz rolanda na usb racunara. Nikakvi ostali midi kablovi ti nisu potrebni u tvom slucaju. Na samoj klavijaturi imas opciju da li da kabel koristis kao usb vezu za prenos podataka u klavijaturu ili katricu, ili kao midi. Podesis na midi i to je to. I ako je potrebno udjes u "device setup" u cubaseu, pa midi podesavanja i tu podesis roland fantom..

p.s. Petre jesi to ti?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2011, 08:32 PM   #5
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

nije petar... i nije firewire nego neki cudni usb..? tamo je podesenno na USB MODE MIDI ...
Old 01-04-2011, 02:40 PM   #6
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Question Re: Cubase 5 i Roland Fantom X8 MIDI setup

...? :/
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules