|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Covek je pomenuo sta ne valja na drugom postu...
Ali mislim da je bubnjar u pravu! Licno, mislim da je tehnicki deo najmanji problem... Sve ostalo je veci....
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
hi-hat i snare zvuce kao da su snimljeni sa nekog telefona, malog kasetofona ili slicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Usred snimanja odvrnuo se neki ?raf u mehanizmu hi-hata i to je počelo besomučno da klopara, kao kompozicija teretnog voza na liniji Loznica-Ruma. To se u snimku samih bubnjeva jasno čuje - druga polovina ovog isečka, kad krene onaj refren i leva noga podi?e hi-hat. Iritira do besvesti. Samim tim i zvuk hi-hata je oti?ao u q. po?to se gornja činela podizala ukrivo. Kad se slu?a bubanj izolovano to zvuči neupotrebljivo čak i kao pilot podloga za konstruisanje ostalih elemenata aran?mana.
Dodao sam dve-tri VSTi zezalice (bass je Emu Proteus) i gitaru na par kanala i kloparanje je magično nestalo. BTW, dobo? sam zamenio prvim semplom koji mi je bio pri ruci jer je stalak tog mikrofona bio priljubljen uz stalak crash činele i hvatao je ne?to kao zavijanje sirene.
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Velika većina svih pjesama koje čujete na radiju imaju kick i snare zamijenjene sa sampleovima a overheadi su originalni. Potpuno normalna stvar i nikakav problem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ako ti tu ne cujes i ne vidis nikakav problem....ok.Po tome sto kazes ispadne da niko nezna da usnimi pisljivi kick i dobos sto je u sustini najlakse.
Last edited by quake2; 25-03-2011 at 08:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Moram priznati da si me zbunio... U čemu je problem ako se istovremeno čuju dva (ili vi?e) dobo?a?
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pišljivi kick i doboš danas zna svatko snimiti. Zato se i radi drum replacement na većini snimaka. ![]() Ja kažem da se moderan zvuk bubnja dobiva kombinacijom živih overheada sa triganim semplovima kicka i snare-a. Dakle, ne samo da nije problem nego ljudi to danas rade da bi dobili moderan zvuk a ne riješili nekakve tehničke probleme. U metalu rocku danas mislim da je 90% svih bubnjeva čisti drum replacement. Da ne pričam o Metalici ![]() Oni bi trebali koristiti drummer replacement ![]() A ako ikad dođeš kod nekog poznatijeg miksing inžinjera na miks, prvo što će napraviti je zamjeniti sve tvoje zvukove živog bubnja koje si ti tako savršeno snimio, sa svojim semplovima ![]() Last edited by Surfer; 25-03-2011 at 10:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|