Ma sve to pada u vodu kad ukucam ime proizvoda u Google, hocu da saznam sve o spravi i proizvodjacu, ma kakvi, nema zvanicne strane i ne samo strane, nego nema nicega konkretnog, pojavljuje se gomila ePad, aPad, xPad, qPad i tako redom.
Pored toga, svaka od tih spravica ima pet imena na sebi, jedno na pakovanju, drugo na poledjini, trece kad se ukljucuje, cetvrto i peto kad ides na Get Info, ili About, katastrofa.
Naravno, niko ne pominje korisnike koji su nezadovoljni, citam gomilu postova gde ljudi ne mogu da nateraju WiFi da radi i tako redom.
Nisam ja protiv, bas sam hteo taj Vip Droid za sebe, gledao sam ga i to je manje vise to, ali oni ljudi imaju svoj sajt, imaju listu proizvoda, rade jeftino za Dell, eto Vip i ko zna koga, ali taj proizvod ima svoje inicijalno ime i moze se pod tim imenom pronaci i pregledati, brend je ZTE i dolazi iz Kine.
Nevazna je i ta prica Apple vs drugi, nebitno je ako je stvar koju kupis dobra, ali Apple ima vrlo jasnu ideologiju, jasnu gamu proizvoda, kvalitet je dobar, sto naravno rezultira visokom cenom, ali pruza ljudima osecaj sigurnosti da znaju sta su kupili, a kad kupovinom jednog od ovih uredjaja ne znass sta imas, uzeo si jednu od milion kopija, kao nekada sa patikama na buvljaku, Nyke, Nuke, Nake, Neke, ili Noke.
Mozda je ovaj prividni osecaj nevazan ako uredjaj sluzi svrsi i radi, pogotovo za novac koji se trazi za njega, da ne budem nerealan, ali treba ga prethodno kupiti, a kako kupiti nesto za sta ne znas ni sta je, ni cije je, ni ko ga je napravio, pa neka je i $230...