|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Osim da se mozda maskira nekom drugom anomalijom... namerno. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Dobro su ti napisali i Bitch i Boggi...
Pre svega mikrofoni koje koristis nisu za ozbiljna studijaska snimanja, mogu da odgovaraju samo za neke namene, napr daju u startu "bas taj zvuk" za odradjeni vokal, elektricnu gitaru ili sl tako da posle i ne moras da ih nesto sminkas. Dobar kondenzatorski mic, pa i B1 od behringera ![]() ![]() Vazno je gde postavljas mic i da pazis da ne ide u crveno kod snimanja ni u jednom stupnju pojacavanja tj ni u predpojacalu, ni na compu ili drugom snimacu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ako je do konvertera bi se dalo sto sa nekim dobrim eksternim clockom rjesit?
pozicije majkova naravno da igraju ulogu, kao i sami majkovi ali mislim da nije do toga u ovom slucaju. ne mogu biti toliko nazubljeni visoki u toliko puno pozicija i to sa obicnom 58-icom... i da, da kazem, to mi zapravo izadje na vidjelo, ti problematicni visoki, kada stavim par stvari na master buss. ima tu i excitera mada i dalje tvrdim da nije ni do toga jer svi sampleovi i software synth-evi nemaju tog grezog gornjeg dijela. inace skupe stvari rijetko gdje mogu isprobati da bih vidio o cemu se radi tako da skupljam preporuke i ovo sto ste gospon bitch savjetovali mi se cini jako prijatno. znaci, solid state pre, FET comp, LA2A ili 1176... bratos je spominjao fatso na drum buss za dobru kontrolu visokih te zaobljavanje da ne pr?ti neprirodno. imate ljudi kakvih jos hardware-a tih tipova da oblikuju frekvencijski poredak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali s obzirom da spekulisem i da samo nagadjam sta bi mogao biti problem, nije nista lose u tome da probas sa nekim drugacijim nacinom clockovanja dobiti bolje rezultate... ako imas mogucnosti, naravno. Arthurov savet za promenu konvertora mi se ipak cini najsigurnijim i najmanje se vremena gubi. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 20-03-2011 at 12:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|