Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-03-2011, 02:22 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Sinhronizacija magnetofona i PC-a

C37...?!?!?!

To je zlo i naopako od masine!!! I danas ocuvani drze momacku cenu, idu i do hiljadarke ako su u dobrom stanju...

Treba da se uradi nekakav sync... Mislim da je moguce odraditi neki analog midi sync. Ne mogu da se setim tacno kako je to islo u Studiju M u NS, ali saznacu...
Da li je sam MCI imao sync signal, ili se on pustao sa semplera ili kako li vec, ali se to snimalo na jedan kanal, i onda si imao ostala 23 za snimanje. Sempleri su pustali po 6 ili 8 kanala od jednom... Pa iz dva-tri puta nasnimis sve... Ali to je midi jbg...

Ali evo, sve i da to izvedes, mislim da je poprilicna vratolomija, jer imas samo jedan kanal...

E sad, kolika je razlika kada se direktno usnimava na traku i kada se vec snimljen materijal u PC "prevlaci preko trake", to je vec pitanje. Mislim da je mnogo brze i lakse ici direkno u PC, i zatim 2 po dva kanala prevlaciti. Ovo sam i sam isprobao i ne treba ti sync ni nista od toga...

Pustis dva kanala sa kompa, i upalis snimanje na magnetofonu i odmah sa repro-glave vracas signal na nova dva kanala u komp...
Ovako su sanse za los sync na minimumu...

Dobijes kasnjenje u odnosu na izvorni signal za tih 2 cm rastojanja izmedju glava,brzine trake i navodni "shadow" (preslikavanje) sa rec na repro glavu, ali mislim da je to prilicno zanemarljivo, evo iz "petnih zila" sam se naprezao i nisam uspeo da ga cujem i to na daleko manje ozbiljnoj masini, Revox B77...

Bockie is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules