Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2011, 05:30 PM   #71
quake2
Banned

Default Re: NARODE PROBUDI SE obracanje Nikole Aleksica

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pre 5 godina, sam dobija (bez problema) ?6.000 za remix ! pola odmah, pola kad zavrsim...jedan nedeljno, nekad i dva...ili cak i za vise para!
Dali si svestan da ova tvoja izjava mnogo vise zvuci kao naucna fantastika od bilo koje ove price o trovanju?Mislim,mozes ti da pricas da si tamo dobijao i milione funti po remixu....ali koja je verovatnoca da nekom Srbinu za koga (izvini ali tako je) ni u Srbiji niko van granica ovog foruma nezna,Englezi pored svih svojih magova daju tolike pare?
quake2 is offline  
Old 05-03-2011, 05:50 PM   #72
Granata
Member

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Dali si svestan da ova tvoja izjava mnogo vise zvuci kao naucna fantastika od bilo koje ove price o trovanju?Mislim,mozes ti da pricas da si tamo dobijao i milione funti po remixu....ali koja je verovatnoca da nekom Srbinu za koga (izvini ali tako je) ni u Srbiji niko van granica ovog foruma nezna,Englezi pored svih svojih magova daju tolike pare?
shto da daju vrachu kad mogu magovima
Granata is offline  
Old 05-03-2011, 07:14 PM   #73
quake2
Banned

Ma letele pare na sve strane ,daju ti prazan cek pa ti samo napises koju hoces cifru i podignes kesh.....eeeee,znam samo za ove sto su se tamo siti naprali sudova.Daj boze da je Vrac tamo uzeo te pare.
quake2 is offline  
Old 05-03-2011, 07:32 PM   #74
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
ha ha ..prvo, ovde me NIKO NIKAD nije pitao ko sam i odakle sam. Likovi koji dele tu vrstu posla (remikse) prate ko sta radi...vazno je da to sto si uradio dobro radi u klubu !!!
Drugo - ja sam jos bio naj-jeftiniji producent / remikser u nasem podrumu (bilo je 6 producenata )...
Grant je bio na 10-12.000 po miksu, MJ na 12-15,000 a jednom je zaboo 20.000 za Miraju Keri + biznis klas avion do New Yorka i 5 zvezda hotel i placen studio tamo!!!!!! EEjjj - jedan remix (stvar je inaca pukla ..!)

Bilo je tu neverovatnih cifri koje su se placale u to vreme....kad su labeli imali pare..
Ako ti je 6 soma tesko da poverujes - onda necu ni da ti spominjem te cifre!!

Pa sta msilis zasto se meni neda da se smaram sad (za sitne pare) ???
Kako da sad uradim 2 minuta muzike za neki reklamni video za 600 funti, kad su pre placali po 25.-30,000 za 30 sekundi ??????

PS I ja sam se naprao sudova i nakelnerisao za ceo zivot (prvih 10 godina!!!)

Last edited by DaBear; 05-03-2011 at 07:36 PM.
DaBear is offline  
Old 05-03-2011, 07:51 PM   #75
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ha ha ..prvo, ovde me NIKO NIKAD nije pitao ko sam i odakle sam. Likovi koji dele tu vrstu posla (remikse) prate ko sta radi...vazno je da to sto si uradio dobro radi u klubu !!!
Drugo - ja sam jos bio naj-jeftiniji producent / remikser u nasem podrumu (bilo je 6 producenata )...
Grant je bio na 10-12.000 po miksu, MJ na 12-15,000 a jednom je zaboo 20.000 za Miraju Keri + biznis klas avion do New Yorka i 5 zvezda hotel i placen studio tamo!!!!!! EEjjj - jedan remix (stvar je inaca pukla ..!)

Bilo je tu neverovatnih cifri koje su se placale u to vreme....kad su labeli imali pare..
Ako ti je 6 soma tesko da poverujes - onda necu ni da ti spominjem te cifre!!

Pa sta msilis zasto se meni neda da se smaram sad (za sitne pare) ???
Kako da sad uradim 2 minuta muzike za neki reklamni video za 600 funti, kad su pre placali po 25.-30,000 za 30 sekundi ??????

PS I ja sam se naprao sudova i nakelnerisao za ceo zivot (prvih 10 godina!!!)
Cekaj bre,jos kazes da ste taj kesh uzimali u nekom PODRUMU!!!He,heee...nemam reci,pa normalno da je morala da dodje svetska ekonomska krizaAjd ne kazem da ti ne verujem,sve je moguce,al to mu dodje od par remixa-kuca u Futogu,za mesec dana- Mecka ispod cekica,za godinu dana- vila sa bazenom na dedinju+kesh u banci za lagano troskarenje kamata i uzivanje do kraja zivota.Malo li je KumeNadam se da si ostavio kesh barem od par poslica pa ti toplo preporucujem da se vrces nazad jer ovde sa tim keshom mozes lepo odmah u penziju a kako i sam kazes i tamo je sad svejedno mrka kapa.
quake2 is offline  
Old 05-03-2011, 08:23 PM   #76
Matoree
Member

forum se izbagovao.. moze delete

Last edited by Matoree; 05-03-2011 at 08:26 PM.
Matoree is offline  
Old 05-03-2011, 08:24 PM   #77
Matoree
Member

..i najzad smo dosli do najcesce rasprave na forumima: Cija je kita najveca!?
U ovom slucaju user quake2 je ljubomoran na velicinu kite DaBeara i pokusava da ubedi gledaoce da DaBear nije u pravu
grab the popcorn
Matoree is offline  
Old 05-03-2011, 08:31 PM   #78
player
Member

Quote:
Cekaj bre,jos kazes da ste taj kesh uzimali u nekom PODRUMU!!!He,heee...nemam reci,pa normalno da je morala da dodje svetska ekonomska krizaAjd ne kazem da ti ne verujem,sve je moguce,al to mu dodje od par remixa-kuca u Futogu,za mesec dana- Mecka ispod cekica,za godinu dana- vila sa bazenom na dedinju+kesh u banci za lagano troskarenje kamata i uzivanje do kraja zivota.Malo li je KumeNadam se da si ostavio kesh barem od par poslica pa ti toplo preporucujem da se vrces nazad jer ovde sa tim keshom mozes lepo odmah u penziju a kako i sam kazes i tamo je sad svejedno mrka kapa.
hehe....samo sto je on morao TAMO da zivi,placa racune......lepo to izgleda za nase prilike ali je realnost malo drugacija kad se nadjete na licu mesta.
Pare vrlo brzo odlaze,ne samo na neki luksuz vec na ono sto moras da platis
player is offline  
Old 05-03-2011, 08:35 PM   #79
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
..i najzad smo dosli do najcesce rasprave na forumima: Cija je kita najveca!?
U ovom slucaju user quake2 je ljubomoran na velicinu kite DaBeara i pokusava da ubedi gledaoce da DaBear nije u pravu
grab the popcorn
E Matori,kad su vec kite u pitanju,mozes komotno da mi se napases iste.
quake2 is offline  
Old 05-03-2011, 08:36 PM   #80
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Prvo, nisam ja kriv sto je ceo kompleks studija bio u podrumu ! Bio je jedan komercijalni SSL studio , i 6 programming soba sa producentima i njohovom tehnikom....prvih 3-4 godine je bilo super. Dolaze stalno poznati u taj SSL studio, upoznas ljude, A&R ekipu, managere itd..i nabodes sigurno jedan posao mesecno SAMO sto si tu....navracao Tom Jones, Sting, Craig David, Mistiq, Dido, Amy McDonald, Kano, ko sve nije...vremenom je sve oslabilo, studio poceo da radi kompilacije i na kraju prodao svu opremu !!

Drugo , nasi cim cuju rec "pare" odmah zaborave da ovde ima i porez i da je zivot skup! U to vreme me je zivot kostao oko 8,000 funti mesecno! Pa ti vidi!! Bez kupovina opreme, putovanja, itd...

Ako nema posla 3 meseca, ode 24 soma !!! A bilo je i toga kad je posle jedno 4-5 godina pocelo naglo da usporava,,,istopi se sve brzo..

trece - ovde se i na kamatu placa porez!!! I nije neka kamata! a moras da imas MNOGO da bi ziveo od kamate...mnogo mnogo!!

Na 1 milion funti imas recimo (max) 6% kamate..znaci 60.000 godisnje, posle poreza ostane 38.000 to je 3,000 funti mesecno. Taman za dobro prezivljavanje..ne luksuzno!

A i za vracanje razmisljam...
DaBear is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules