|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Da, hvala ti na usmerenju, ja sam to rekao jer je ortak imao NS10 kao glavne monitore za mixovanje, na njima je radio mix, farbao i sve ostalo i nikako da dobijemo barem za mene zeljeni zvuk, uvek mi je bilo nekako 'suvo' tj. 'bledo' pa koliko god popravljali zvuk samo je bilo sve gore i gore svakog jutra na prvo slusanje (meni barem), kao kad hoces da se vadis iz zivog blata, a ono stalno tones. Hvala na konstataciji..., ali moje pitanje je bilo.... Adam ili ESI
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Najbolje da ih cujes jedno pored drugog i odlucis,moras smarati prodavce u artistu ili gdegod si naumio da kupujes
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Kupi Esi i ustedi 550 eura!Svima nama je poznato da profi monitori kostaju od 1500-2000 eura pa navise.Do 1000 eura ti je u principu sve sto iole vredi skoro isto.Ja sam imao A7 prodao sam ih i ne tugujem nesto zbog toga.Po meni to je preskup monitor za to sto pruza i monitor kome ne treba bas verovati.Svi nesto pljuju po NS10 a one su standard u SVETU sto A7 nikad nece biti,sigurno.O Esi8 sam cuo dosta pohvala od ljudi koji ih imaju ili su ih slusali a i pisano je ovde na forumu o njima i kompetentni ljudi su rekli da su EXTRA za te pare.Ja cekam da stignu u Player i kupicu ih sigurno-nece mi skoditi jedno iskustvo vise,a i ne boli mnogo.350 eura-za par!!!!!!!!!!!A7x je u Artistu 450 komad!!!!
Imam drugara koji je uradio brdo aranzmana poznatim pevacima i razvaljuje se od para a radi na Behringer Trut 2031A i zadovoljan je sa njima,a moze da kupi koje hoce monitore!!???Sam izvedi zakljucak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Bas zbog toga sam i postavio pitanje i u nedoumici sam bio sta da uzmem, jer neka iskustva drugih sa ESI su stvarno da se covek zapita da li je vredno uzimati Adama ako po samom zvuku daje priblizno. Treger je lepo rekao nista dok ne stavis jedan pored drugog, uporedis i odlucis koja je bolja za tvoje uvo...mada...opet ono...mada !! Najbolje cu videti na sajamu u Frankfurtu posto cu ici i moci cu do mile volje da ih slusam i jedne i druge, a mozda naleti i neka druga firma ko zna, mozda mi se svidi nesto sasvim deseto !!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
aj bas me zanimaju ove poredbe tog esija...ja sam se iskreno bio zakurio za njih nakon čitanja rivjua ali posto ih nema u hrvatskoj za čut a iz srbije kupovat je bila neka čudna kombinatorika, uzo sam a7x. ako su stvarno tako dobri kako se prica za te pare moram priznat da ce mi i bit malo krivo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja probao Esi i kupih Adam A5X.Sad jos vufer i mislim da je to to
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja kupio Near 08 na preporuku Sase Habica, i malo je reci da sam odusevljen, PROGLEDAO SAM NA USI, iako mi soba nista ne valja. Slusam ih tiho, dosta blizu, sve je jasno, visoka definicija, svaka EQ korekcija je cujna, fazno su dobro (ako bilo sta osim koaksijalca i moze da bude fazno dobro?) snage imaju i suvise, jedina korekcija je -1db na visokima, jedva se cuje, ali su postali jos tacniji i odmereniji - ukratko nemam dovoljno reci da ih nahvalim, bez obzira na cenu, lako bi se reklo da kostaju recimo 1500 eura, a ne bednih 329 koliko su placeni u "playeru" Iskrene cestitke firmi ESI, cije cu i druge proizvode da proucim pazljivije...
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |