![]() |
#51 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() EEEE,da bre,bravo,znao sam da sam cuo tako nesto od drugova sa pravnog i odmah povezao sa Cubaka odbranom ali sam zaboravio sta tacno! Bravo bravo bravo ![]() A samo mi ti reci molim te kako bi se poneo kad bi usao u restoran i pitao konobara "dobar dan, imate li neki slobodan sto" a on ti odgovorio sa "koji tebi sto da dam, sta ti uopste jedes u restoranu, ionako vise volis sarme, moras 7 dana da postis da bi jeo u restoranu, a i kad budes jeo ima da ti se smuci"??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
evo, ja cu te pozvati da dodjes kod mene(iako nisam niko i nista), i pokazacu ti neke tehnike koje sam naucio, i moci ces da ih primenis u el.muzici, jer i sam radim el. mjuz. jel ok to? i banke cu ti snimiti, i vst pluginove, sve sto ti bude trebalo za rad.
mikatechnika.bandcamp.com/ http://soundcloud.com/mikatechnika http://www.youtube.com/mikatechnika www.facebook.com/mikadroidtechno/ http://soundcloud.com/mikadroid https://www.facebook.com/avoid.mikadroid/ http://soundcloud.com/frequency_movements Last edited by Mika Technika; 28-02-2011 at 08:37 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Ti ono be?e reče da sve slobodno vreme (tj. vreme koje ne posvećuje? faksu, treninzima i devojci) posvećuje? muzičkoj produkciji. Iz svega ?to si napisao čini mi se da poprilično koristi? i vreme i pamet i energiju na online prepisku. Nije to dobro za mlad organizam.
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]()
Znaci niko nece da decku kaze kako da napravi perfektan kick+bass?
Tj. bar da mu kaze sta da ne radi da ne luta... ? ![]() Postoji jedna anegdota,koju sam cuo/procitao negde... gde student medicine pita profesora/doktora zasto je nekome potrebno 5-6 godina faxa + 5 godina dodatnog usavrsavanja da bi mogao da operise slepo crevo,kada tu nema nista toliko slozeno,sto ne bi moglo da se nauci za par dana. Doktor mu je na to odgovorio... mogu te za mesec dana nauciti da operises slepo crevo,ali bi mi godine trebale da te naucim sta da radis ako dodje do komplikacija... Ovo ovde je veoma slicno... S tim sto su ovde u startu komplikacije! ![]() Ono sto mladi producenti ne znaju je bolna cinjenica, da je da bi se doslo do nivoa da mozes da pravis kick+bass da zvuce "perfektno" kao kod top dance producenata ,potrebno uloziti vise vremena i napora nego da se zavrsi elektrotehnicki fakultet sa prosekom 10,00. Zasto? Zato sto svake godine imamo bar jednog etf-ovca sa prosekom 10,00,ali nemamo svake godine novog Eric Prydz-a ili Deadmau5. Ono sto najvise napreduje za tih 5-10 godina koliko je potrebno da se dodje do nivoa majstora su usi i mozak... Ucis da cujes... Tehnike mogu da se nauce brzo,ali dzaba to sve,kada su za "siljenje" usiju potrebne godine i godine slusanja/iskustva... Prema tome nema jednostavnog odgovora pocetniku na pitanje kako napraviti kick+bass da zvuce perfektno,kao sto ne mozes nekom odgovoriti na pitanje kako da napravi putnicki avion. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]()
Cemu taj pesimizam? Ne moras reci da si neka faca, ako nisi, ali je takodje suvisna/nepotrebna i recenica da si niko i nista.
![]() Cuo sam dosta davno neke tvoje stvari, bese u Frutiju radis, pa finalni rad radis u Cubase-u, dosta su mi se svidele i kvalitet im je na zavidnom nivou. Smatracu i sebe pozvanim (na prolece ili leto dolazece), najvise oko razmene VST-jeva ![]() ![]() P.S. - Nazalost, na fax-u ima jako malo ljudi koji rade elektroniku, a da nije trance, a jos manje njih koji hoce da razmene nesto (cast izuzecima) i podele sa drugima znanje (ili su zadrti i rade nesto sto blage veze nema, ili mozda i ne rade tako, a pricaju da rade tako) ![]()
![]() |
#56 |
Senior Member
|
![]()
E ovo mi se svidja, iz nekog nesporazuma moze i da se desi prijateljstvo. Bravo za Miku tehniku, evo i ja zovem mladog momka da dodje i poseti me, ima sta da vidi, a ima sta i da pricamo, nisam elektronicar ali to ne menja stvar. Pozdravljam akciju, ali bez ponude nasnimavanja, kaznjivo je!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Junior Member
|
![]()
U pravi si Awacs, nisam inace takav,samo sam bas pop***** sinoc.
Koji crni pesimizam, Mika kida!! Bas sam na pocetku mog pregleda ovog foruma preslusavao njegove pesme i odlicne su, cudno odlicne, ne mogu da definisem. E pa ne moze, ja prosao kroz sve ovo a Filip ne mora, ne moze tako ![]() Prihvatam oba poziva oberucke. ![]() Nije sve u zanru, recimo da sam jedno vreme pokusavao da utvrdim znacaj panorame u produkciji i uporedjivao modernu muziku sa klasicnom. Kim Laoije (muzicar iz Australije, njegove clanke preporucio je Laidback Luke licno) kaze da panning nije bitan uoste i da se oko njega ne treba toliko brinuti, jednostavno nesto levo nesto desno, kick i bas u sredini i to je to. A jos pre godinu dana sam zakljucio da je nekada panorama bila sve, odnosno pozicioniranje instrumenata u prostoru u simfonijskom orkestru. To sam isto hteo da pitam, da li trositi vreme na nesto ako to stvarno nije bitno. Isto sam hteo da pitam i ako neko zna kako da konvertujem pointere u Object Pascalu-poceo sam i projekat da napravim Peak Controller iz FL Studija plug za Live. Generalno je prosto-uzmes audio signal, uporedis sa gornjom granicom i kao autput saljes odredjeni signal u zavisnosti od jacine ulaznog. Tu mi treba pomoc i nekog iskusnijeg vuka za to kako se signal ponasa u odredjenim situacijama, jer on verovatno mora da se obradi pre ulaska u plug, pa sad da li uzeti nesto kao formant filter ili single notch pass... Toliko toga sam hteo da pitam, ali posto sam uglavnom bio skoncentrisan na svadju sa drugima, tek se sad prisecam ![]() Ovo drugo npr ne umem ni da pitam na engleskom Sad naravno opet neko moze da doda-sta ce ti neki takav plugin, ima na stotine besplatnih, ko ce da kupi tvoj, cimas se bez ikakve potrebe... Ja takav nisam nasao, a i da jesam, i dalje bi mi bilo zanimljivo da pravim svoj. Kao sto je Steve Duda napravio onaj, za neke, cuveni Cthulhu.dll plug, koji (koliko sam ja razumeo) uzima odredjeni audio materijal i baca ga po raznim random notama u hormoniji. Meni je i to bilo zanimljivo, sto da ne. Last edited by ajoe; 01-03-2011 at 12:21 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Senior Member
|
![]()
malo mi je nejasno ovo... decko je pitao dabear-a,ovaj mu lepo odgovorio,ovaj ga iznapusavao najgore kao i ceo ovaj forum ("Vi (skoro) svi pripadnici Rumskog foruma mozete samo da prihvatite da mi popusite kurac. A vi samo dalje ometajte druge ljude pa ce te na kraju da pojedete sva govna koja ste izasrali..... (dramska pauza)
Jebem vam majku svima, pocevsi od administratora pa nadalje." ) Kasnije naziva DaBear-a i sabanom... "Ja bre tom sabanu persiram, jer sam video da je stariji od mene." i potom mu se javljaju ljudi koji zele da se vidjaju sa njim... !? cudno mi je zbog toga sto su se i ranije javljali mnogi ljudi (daleko pristojniji) sa slicnim pitanjima ali niko im ovoliko nije zeleo da izadje u susret... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DaBear ako te ne mrzi | Coolman | Promocija radova | 2 | 28-10-2009 10:30 AM |
@DaBear:) sexy back 2006 rmx | Flamez | Promocija radova | 31 | 12-10-2009 11:41 AM |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear | DaBear | Razno | 36 | 14-03-2009 06:52 AM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par PitAnjA | dlukace | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 30-09-2004 05:01 AM |