Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-02-2011, 01:49 PM   #71
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Probaste li Waves SSL E-channel gate? Rulez.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2011, 05:44 PM   #72
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Ssl duende native !

bem li ga, meni je taj kjerhus sve što mi treba od gejtova.. radi odlično na kicku i snareu, ima čak i midi triger da se namesti (što je nenadjebiva fora), a užasno ga brzo i lako nameštam. e sad, na vokalima stvarno ne koristim gateove, pa ne znam kakav je za to. Mada sam na par mixanja live snimaka uspešno i to radio, al sa dignutim floorom, da ne ubija na minus beskonačno nego da samo duckuje za nekih 20dB, manje se primeti,a opet ume da očisti do jaja.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2011, 02:15 AM   #73
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Heh, posle Avidove native PT9 verzije i TC-evog odustajanja od PoCo-a, samo sam cekao sta je sledece...

Duende Classic koristim skoro od kako se pojavio, realno, pravi mi "razliku" u radu i Eq&Dyn strip i G comp su mi nezamenljivi alati, makar i ne radili "isto" kao modelovani hardver, pa mi je i celo ulaganje u DSP varijantu bilo vise nego opravdano. Ovo tim pre, sto je Waves SSL 4000 kolekcija ipak nesto drugo, jer se radi o emulaciji drugog hardvera (bar sto se channel strip-a tice)...

Sad, kada se ovo pojavilo, izgledam sebi pomalo "namagarceno", ne sto se pojavila native verzija, vec sto se polako gasi podrska za DSP varijantu i "navodi vodenica" na crossgrade zbog narednih i update-ova i upgrade-ova... Da se nastavlja paralelan razvoj, bila bi sasvim fer varijanta da moze da se bira, pa ko sta voli - da prodje jeftinije i trosi CPU, ili skuplje i bude miran i komotan sto se tice resursa. Da ne pominjem da bi bilo blizu pameti da native plugovi, ako vec nisu skuplji, kostaju bar jednako koliko i DSP verzije. Ovako, em sam platio hardver, em sam i plugove placao skuplje...

Bilo kako bilo, necu raditi crossgrade, "cuvacu" CPU za druge stvari, makar native plugovi bili svih 30% "efikasniji" kao sto pise u specifikacijama.
Sto se upotrebljivosti samih plaugova tice, vec rekoh, meni su glavni alati channel strip i G kompresor, koristim i vocal i drum strip, ali mi nisu bas toliki "spektakl" kao prva dva, sa kojima na istim "zadacima" dobijam bolje rezultate. Jedino sto bih zaista rado posedovao je X-EQ, mislim da moze da bude mocan alat.

Ako bih ignorisao postojanje "narodne verzije", nekome ko ima Waves SSL 4000 paket ne bih preporucivao da se preterano zuri sa ovim, razlika ima, ali je pitanje da li vam vrede tih novaca, u suprotnom slucaju vredi razmisliti. Kod mene je bio drugi slucaj, prvo je dosao Duende, pa se kasnije pojavio Waves SSL 4000 kao bonus (koji uglavnom ne koristim) u celom paketu.

I, da... Slazem se sa cenjenim kolegama, ovo je samo jos jedan od alata i samo jedna u stavki u celom produkcionom lancu i tako ga treba i posmatrati, a kako stvari stoje u "narodnoj verziji" samo jos jedan od gomile skupih plugova u mnostvu kompjutera.

A, bez talenta, ideje, dobre pesme, izvodjenja, instrumenata, aranzmana, itd., svi ti plugovi postanu samo sastojci za "onu" pitu...

Last edited by Synclavier; 28-02-2011 at 02:17 AM. Reason: Slovna greska
Synclavier is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2011, 09:20 AM   #74
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
E al dobro OFF ka?e! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije ba? na snare-u, a na vokalu je u?as. I tako u krug.
Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Ba? radi!
Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate...
Mo?da si probao ili nisi?... http://www.softube.com/valleypeople_dynamite.php...meni radi do gle?njeva....preporuka.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2011, 09:58 AM   #75
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post

Sad, kada se ovo pojavilo, izgledam sebi pomalo "namagarceno", ne sto se pojavila native verzija, vec sto se polako gasi podrska za DSP varijantu i "navodi vodenica" na crossgrade zbog narednih i update-ova i upgrade-ova... Da se nastavlja paralelan razvoj, bila bi sasvim fer varijanta da moze da se bira, pa ko sta voli - da prodje jeftinije i trosi CPU, ili skuplje i bude miran i komotan sto se tice resursa. Da ne pominjem da bi bilo blizu pameti da native plugovi, ako vec nisu skuplji, kostaju bar jednako koliko i DSP verzije. Ovako, em sam platio hardver, em sam i plugove placao skuplje...
Bilo bi fer da vam daju native za dz....... realno
Old 28-02-2011, 10:04 AM   #76
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by mandrak View Post
Mo?da si probao ili nisi?... http://www.softube.com/valleypeople_dynamite.php...meni radi do gle?njeva....preporuka.
probacemo i to....
meni je do sad, verovali ili ne, najbolje radio Wavesom maxvolume.... ima neku gate opciju i ocisti podobro sve
Old 28-02-2011, 11:07 AM   #77
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Quote:
Originally Posted by mandrak View Post
Pa povremeno ga upalim, ali kao kompresor. Nije mi uopće palo na pamet da probam kako radi u gate/expander re?imu!! Dobra ideja!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2011, 11:09 AM   #78
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
probacemo i to....
meni je do sad, verovali ili ne, najbolje radio Wavesom maxvolume.... ima neku gate opciju i ocisti podobro sve
Dinamit bio i ostao zakon.

Nego, ovo ?to ka?e Bitch - probaj SSL Channel Strip (bilo koji). Fora je ?to kod njega mo?e? da izoluje? dominantni opseg instrumenta koji gejtuje? (DRASTIČNO ga filtrira? tako da recimo na kicku ubije? SVE osim basa) i onda taj EQ koristi? kao SideChain za Gate. Dodu?e, to isto mo?e i sa DynaMiteom, ali je routing komplikovaniji.

Pozdrav,

Vasa
Old 28-02-2011, 11:21 AM   #79
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Pa povremeno ga upalim, ali kao kompresor. Nije mi uopće palo na pamet da probam kako radi u gate/expander re?imu!! Dobra ideja!
foru mi prodao jedan nas (bivshi forumski) drugar

Waves ssl sam koristio takodje, prihvatljiv je definitivno......
Old 28-02-2011, 11:51 AM   #80
marcos
Member

frka frka!!

ju?er mi je duende (hadware) po?eo javljati crvenim slovima napisano da mi je isteklo nekakvo vrijeme?!?!?!

Dole desno u kutu pi?e time left 00h 00m 00s i ti kanali vi?e ne sviraju

?ta jeto

e da, samo da dodan da se radi o bus compressoru, zna?i plug koji je kupljen uz spravu i nema neki probni rok

Last edited by marcos; 28-02-2011 at 03:29 PM.
marcos is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules