Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-02-2011, 12:47 PM   #1
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Mobilne solucije?

Evo..
Attached Images

Old 23-02-2011, 12:32 PM   #2
marko.masina
Junior Member

dobro izgleda!
Nego imaš li neki link za absorbere (način kako si ih pravio)
jesi li ih sam spajao ili stolar ?
te dimenzije dasaka?
marko.masina is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2011, 10:49 AM   #3
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Nazalost nemam slike pravljenja ramova, jer sam se i sam ucio u hodu pa mi u tim trenucima izgleda nije bilo do slikanja .. Pravio sam prvo 'obicne' pravougaonike koje sam pojacavao nazad sa 2 grede na trecinu sa obije strane (odozgo i odozdo)..

Pravio sam vecinu sam, ali u stolarskom 'ateljeu' uz instrukcije sa strane vezane za izdrzljivost, ojacavanje i velike pomoci oko stabilnosti za mobilne elemente koje stoje na nogama i jos nekim 'sitnicama'.

Unutrasnje dimenzije su (od ovih vecih) 180x100cm, 200x60cm, 180x60cm a mobilni paneli su 180x80cm (dio koji se puni vunom bez nogu).. Sa nogama dodju 240 visine.

Sto se tice tkanine to sam dao da se iskroji po datim dimenzijama, tako da sam ih punio materijalom i ubacivao u ramove.

Last edited by Rhino; 28-02-2011 at 10:57 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2011, 04:34 PM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Za vikend sam nasao vremena da sredim superchunkse i josh ponesto pa evo da podijelim s vama.

Kako sam popunio uglove zvuk se naravno opet promijenio (na bolje) utegao je low end, te sad kapiram da se treba odraditi jos malo apsorbcije plafona u zadnjem dijelu sobe (ispravite me ako grijesim). Tu se posle postavke doticnih elemenata pojavio vrlo kratki flutter echo kog mislim nije bilo i struji po plafonu (gotovo da ga mogu nazvati 'ring')..
Cujem ga jedino kad jako pljesnem iz zadnjeg dijela sobe gdje je plafon manje pokriven apsorberima (ili bolje reci nije pokriven na tom mjestu bukvalno).. Ali na mjestu slusanja se ne cuje, takodje se ne cuje ni u tom zadnjem dijelu sobe kad drugo lice pljesne sa pozicije zvucnika.

Imate neke predloge mozda?

Sad cu malo da razmisljam o dizajnu stola koji cu da pravim.. I stalcima za zvucnike takodje..

Pozdrav!
Attached Images

Old 14-03-2011, 06:34 PM   #5
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
........Tu se posle postavke doticnih elemenata pojavio vrlo kratki flutter echo kog mislim nije bilo i struji po plafonu (gotovo da ga mogu nazvati 'ring')......
Poznata mi je pojava... flutter echo je bio i ranije, ali se nije cuo od ostalih problema.... dodaj jos koji "cloud" na plafon.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2011, 06:54 PM   #6
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Uradicu to. Hvala!
Old 14-03-2011, 07:15 PM   #7
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

I jos jedno pitanje..

Da bih lakse objasnio evo fotke opet.

Slika 1: Lijevi zid
Slika 2: Desni zid

Ima li smisla da nastavim na lijevom zidu ovakav apsorber pod uglom od 45 stepeni po duzini citavog zida?

Pitam to iz razloga jer tako narusavam simetriju... Na slici 2 se vidi da to isto ne mogu da uradim od klime i mobilnih panela za prozore.

A jos koji cloud cu svakako da stavim po tvojoj preporuci.
Attached Images

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules