|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#29 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Imam deja-vu dok gledam ovu prvu sliku gdje su alessis monitori, skoro pa identicna situacija je bila i kod mene... bar sta se tice pozicioniranja monitora. Iz iskustva ti mogu reci da sam uvijek imao problema kod translacije mixa zbog uzasno mutnog basa (sve ispod 300-400Hz) dok su mi monitori stali na stolu i blizu zida. Ali nije samo to bio uzrok, vec i djelovanje sobe. Trebalo mi je puno vremena da shvatim kako ne smijem potpuno vjerovati zvuku iz monitora, sto je postalo ocitije nakon usporedbe mixeva na drugim mjestima. Dovoljno mi je bilo pokrenuti obicni frekvencijski sweep da vidim u kakvom neredu je bila soba. Vidim da imas presonusov kontroler i da uzimas novu zvucnu, baci pogled na http://www.tcelectronic.com/StudioKonnekt48.asp Ali obavezno u kombinaciji sa remote-om koji je napravljen bas za taj model, potpuno zamjenjuje monitor kontroler i jos ima hrpu dodataka. Zakon! ![]() |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Od nule do studija | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 15-03-2010 11:13 AM |
Prerađivanje malog studia | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 27 | 04-08-2009 11:45 AM |
konstrukcija studija | nestor | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-12-2006 02:34 AM |
dizajn studija | zvincic | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 20-06-2006 01:10 PM |