|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ne mora da bude vezano za skupe miksere, Yamaha mikseri DM serija , mislim da cak i 01V96 ima tu opciju.
A verujem da i drugi poput Tascam mixera imaju tu vrlo korisnu opciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Da, znam, ali tu onda moras to da radis "na uvo" ili da meris laserima razdaljinu pa racunas ili neki externi phase scope, mada da li ce i on to pokazati,hmmm... Ili da znas na pamet vrednosti, pa da stalno isto postavljas mike-ove...
Ali moze, mislim, jbg...mada je to "na uvo" meni nekako najomiljenija tehnika, zivota mi...
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Svakako moras da meris svaki put ponovo , jer svaki put mikrofoni stoje drugacije hteli mi to ili ne ...to je lepota ovog posla ne postoji identicno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
al čini mi se da ovako napamet previđamo jednu veoma bitnu stvar - naime, svo vreme pričamo o poravnjanju doboša sa overheadima, gubeći iz vida ostale komponente bubnja od kojih zvuk stiže do overheada i snare direkta u različitom tajmingu. Tipa, ako bismo pomerili dobošev direkt prema overheadu, samim tim bismo pomerili i curenje hajheta ili noge u isti, u odnosu na njihovo curenje u overheadima, što, čini mi se može dovesti do flamovanjai pojava još bizarnijih problema. Ipak mi se doima da je ručno samim pozicioniranjem mikrofona tako da se faze slažu kollko je moguće (obzirom na kratkoću talasnih dužina srednjih i visokih frekvencija), jedino efikasno rešenje, a da naknadno pomeranje može napraviti više štete nego koristi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
SuperModerator
|
![]()
i da i ne. ali, opet, govorimo o relativno malim daljinama. Ekvidistanca (ovo o cemu kolega Moritz prica) je najvaznija stvar. Za bubanj to i nije toliko strasno. Slusajte fazu, flipujte, pa sta najbolje radi, ostavite. Klasika je druga stvar. To je distant miking, i delays su osnova dobrog sounda u tim varijantama. Use your ears
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
SuperModerator
|
![]()
e da, digresija, kad smo kod delay-a... secam se da je jedan nas cuveni FOH majstor stavljao lep dilej na overhead, jer kao zvuk dolazi kasnije gore
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To o cemu pricas moze samo da smanji fazne razlike jer samim tim (posto je kontra blizu dobosa,mislim na mic kontre i razdaljinu od OH) se smanjuje razlika i na tome, pa kontra bude samo jos vise "u gruvu" sa OH...... Bitch je u pravu, na bubnju nije toliko izrazeno jer su relativno male razdaljine u pitanju. Sem toga, licno, kao bubnjaru,a dosta vremena provodim na zvuku bubnja, ovo je sigurno nesto sto nekako "sjedini" sound bubnja do tancina koje volim da cujem... ![]() Otvori neki stari projekat pa probaj... Kazem, nema astronomskih razlika, cak se i na drum solo ne mora ni cuti na prvu loptu, ali se oseca u mixu...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-02-2011 at 08:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ovog sam se setio jer sam ranije imao problem sa sinhronizacijama preko MTC i spdifa, ono kad ceo bubanj prebacuješ po dva kanala pa se sve ipak raspadne. Ondak sam ja uzeo i slagao sve po dobošu i sećam se da sam imao opake flemove upravo hajheta... al dobro, probaću sutra detaljnije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Može da bude srećno rešenje ali čisto da se ima u vidu... Približavanjem se teoretski menjaju frekvencije koje se potiru ali i njihov broj.. broj "rupa" u signalu.. Ima formula kojim se to računa ali... ko to radi? ![]() ![]() Last edited by waster; 07-02-2011 at 11:26 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
De si doVla, kućo stara
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mihailo Tomanović - Čarolija (Overheads Dance rmx) - novi singl - chekirajte :) | balthazaar | Promocija radova | 8 | 09-12-2010 04:08 AM |
Overheads mikrofoni! | radsoul | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 32 | 05-10-2006 05:13 PM |
Double enjoy | Eon | Promocija radova | 17 | 23-11-2004 02:21 PM |