Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2011, 08:06 PM   #1
kejkz
banned

Default Re: Google se ukljucio u borbu protiv pirata

Pa nisu izbacili torrent rec iz search engina, jer to onda ne bi ni bio search engine, samo iz autocomplete-a. Ustvari, sve je isto kao i pre, samo moras otkucati torrent do kraja. Ovako mogu proterivati pirateriju do sutra.
Da odmah kazem, ja nikako nisam zagovornik piraterije, posebno ne audio softvera, i na svom sadasnjem kompju nemam niti jedan jedini plag ili host koji je piratizovan, samo originale i besplatne. Usvari, nemam nista od piratskog softvera na kompu. U pitanju je izuzetno mala i prilicno neprofitabilna industrija u odnosu na ostale, jer je konkurencija velika, tehnoloski pomaci izuzetno spori, a razvoj ne toliko brz niti jeftin.
Ali sam takodje zagovornik toga da je prica oko piraterije napumpana i da se stalno pumpa da bi se pokusala kontrola trzista, odnosno, stalno o pirateriji pricaju sve velike americke kompanije koje nikako ne uspevaju ostvariti onoliki profit koliko misle da mogu izvuci i koliki su imali u zlatnim godinama trzista kompakt diskova. U jednom trenutku su u pitanju blokbaster filmovi, u drugom muzika, a u trecem bioskopi i distributeri. I o tome pricaju oni koji od svega toga i dalje zaradjuju milione i milijarde. Tu pricu mogu pricati deci u obdanistu i starcima preko televizije, ja u to ne verujem ni malo. Ljudi i deca na ovoj planeti i dalje umiru od gladi, a oni se zale sto su izgubili koji milion potencijalne zarade. Kakvo licemerje.
U teorije zavere ne verujem, suvise su jednostavne da bi bile istinite. A opet, ko zna.
Bilo bi zanimljivo napraviti anketu koliko nas koristi piratski softver posebno, a onda uopste i muziku, filmove, igre, programe, bilo kakve piratske sadrzaje. Mislim da bi procenti piraterije bili izuzetno visoki.
Old 28-01-2011, 01:37 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Google se ukljucio u borbu protiv pirata

mislim da je suština ipak u poslednjoj rečenici DaBearovo quotationa. Kad ta vremena dođu, tek će onda biti zanimljivo!
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules