|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Nisam ba? tebe očekivao Moritz, ali nebitno.Da se ne raspravljam, ubedio si me. REALNI STE.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
@ Synclavier - pa to i nije tako lose na kraju !!! Pogotovo za nase uslove!
jeste , naradio si se - ali cifra je OK. Mislim, znam mnogo ljudi ovde koji ne prave toliko para godisnje od muzike ili studija.... Ima puno faktora...i razlikuje se od studija do studija i od osobe do osobe...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Da ne gnjavim vise....
Nisam ni imao nameru da se nesto zalim ili "bedacim", zadovoljan sam prihodima imajuci u vidu celokupnu situaciju sa nasom 'bransom" i ekonomijom i uopste nemam bogznakakve prohteve. Ono sto me "tisti" je secanje na neka bolja vremena (DaBear i jos neke cenjene kolege ih znaju) kada se za istu kintu radilo duplo manje i mnogo opustenije, muzikom bavio manji broj (pri tom kvalitetnijih) ljudi, a na sceni vladao kakav-takav red u odnosu na danasnji galimatijas svega i svacega. Zato sam se i ukljucio u temu glasno razmisljajuci da li, kad vec mora puno da se radi, moze da se nadje bar neki modus, preraspodela posla i obaveza, pametnija ulaganja, sto bi imalo za cilj manje zamora, cimanja, trosenja svake vrste, ali to je vec individualna stvar za svakog od nas. Ja smo osecam da bi nekako bilo humano manje se trositi, a vise biti sa porodicom, odmarati se i malo i uzivati u plodovima svog rada. I, da ne ispadnem (ono sto jako mrzim) muski sovinista... Posto nisam ni samac ni "tikva bez korena", moram priznati i da se moja voljena (i pomenuta) zena takodje bavi i teskim i odgovornim poslom, puno provodi na poslu i pod stresom je, doduse, zaradjuje dobro za nase prilike, a ipak nema priliku (ili bar ja to ne znam ![]() ![]()
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
Meni se od cele ove tvoje priče zapravo sviđa jedan drugi kontekst. Jer, ergo, može se zaraditi očigledno od studija odnosno ovog posla. A ti si prilično detaljno opisao sa kojom količinom rada, cimanja, truda i razumnog razmišljanja gde ko kad kako i šta. Jer će samo budala skontati da se do tih 48k stiže na sladak način. A to je po meni negde i suština ovog topika, da se shvati realno stanje stvari, a ne da se neosnovano kuka ili sanjari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Generalno, vecina problema bi nestala kada bi uvek moglo da se radi 'na sat'
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
pa, ja uspevam. Barem snimanje i editing, mix se ne usuđujem jer ima dana kad ja nisam ni za šta, a kamoli za mix.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
tako je najpostenije.....i ja imam kombinovani sistem naplate.... snimanje po satu, mix djuture
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
OFF-u je danas ON | LACKY | Pricaonica | 21 | 30-03-2009 04:23 PM |
Sta ste uradili danas?? | cAAc | Promocija radova | 6 | 23-11-2008 03:38 PM |
OFF-u je danas On | LACKY | Pricaonica | 33 | 25-03-2008 12:33 AM |
Sta zapravo podrazumeva posao muzickog urednika na televiziji? | sadux | Razno | 10 | 18-03-2006 11:49 PM |
ISPLATIVOST PRO TOOLSA? | dlukace | DSP forum | 34 | 01-07-2004 08:56 PM |