Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-01-2011, 07:47 PM   #31
mp303
Member

mp303's Avatar

Default Re: Bad news from America

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
ispostavilo se da ljudi koji besplatno skidaju muziku ne bi je ni kupili na prvom mestu..
true, to je to
mp303 is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 08:22 PM   #32
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Shvatio sam.
Nastavite skidati mp3-jeve.
Nemojte da vas ja ometam
Odgovori coveku kad te lepo pita Nekoliko strana kukas za mp3, kako se ne postuje tudji rad, a ti imas na kompu 10k $ nelegalnog softwarea?

OT: Cuo sam jos pre par godina da ce internet nekad u buducnosti biti ogranicen, tj na foru pretplata na sajtove, kao kablovska.. Ja ne verujem da mogu da odrade barem u sledecih 20 30 godina
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 08:49 PM   #33
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
smrt iluminatima i novom svetskom poretku, sloboda narodu.

nije istina da se gubi na prodaji, jer je online prodaja u porastu i premasuje zaradu fizickih nosilaca zvuka.
ispostavilo se da ljudi koji besplatno skidaju muziku ne bi je ni kupili na prvom mestu.
vremena se menjaju, nema vise zarade od prodaje ploca i cd-a, a bogami ni od mp3-a. wake up. pare se uzimaju na nastupima.
problem je kvalitet, jer niko nece da kupuje smece od muzike.

surfer, mazi oci nekome drugom, internet je slobodan i takav treba i da ostane.

Svakakvih gluposti se ovdje da pročitati.
Dajte ljudi, čuli ste za Google, malo pročitajte prije nego ?to bubate bezveze.
Pro?le godine je ukupna glazbena industrija opet imala pad od 10%.
Rast downloada je bio 6%.
Download čini tek 29% ukupne prodaje.

Od 2004. ukupan pad industrije je oko 30% ?to je stra?no.

Ali hvala Bogu vlade ?irom svijeta uviđaju o kakvom problemu se radi i počinju poduzimati korake da se krađi intelektualnog vlasni?tva stane na kraj. Treba to sve pohapsiti kao i sve ostale lopove i naplatiti kazne.

To ?to većina ovog ili bilo kojeg drugog glazbenog foruma ?ivi od uzgoja pilića, građevinskih radova i prodaje informatičke opreme pa ih ova problematika ne dira previ?e to je jedna stvar ali mi koji ?ivimo isključivo od glazbe ćemo se boriti za to da nas ne kradu.

Kvalitet nije problem, problem je kvantitet.
Nitko neće kupovati smeće od muzike ali hoće to smeće downloadirati, jelda?
Ba? zanimljivo

Treba lopovima stati na kraj.
Kazne, zatvor, oduzimanje opreme,ograničavanje pristupa, metoda ima.
?to prije se uvede osobna autentifikacija za Internet to bolje za sve nas koji od ovog ?ivimo.

Ni?ta nije slobodno, pa neće biti ni Internet.
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 08:53 PM   #34
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
Odgovori coveku kad te lepo pita Nekoliko strana kukas za mp3, kako se ne postuje tudji rad, a ti imas na kompu 10k $ nelegalnog softwarea?

OT: Cuo sam jos pre par godina da ce internet nekad u buducnosti biti ogranicen, tj na foru pretplata na sajtove, kao kablovska.. Ja ne verujem da mogu da odrade barem u sledecih 20 30 godina

Ne, nije me lepo pitao.
Jer da je dobio bi odgovor.

A otkud ti zna? ?to ja imam na kompu?
Otkud zna? da uopće imam komp?
Old 24-01-2011, 09:17 PM   #35
Matoree
Member

Quote:
A otkud ti zna? ?to ja imam na kompu?
Otkud zna? da uopće imam komp?
Imas komp sigurno a 100% koristis URS pluginove , Sony Oxford , Fab Filter itd...
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 10:04 PM   #36
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
..........
Ali hvala Bogu vlade širom svijeta uviđaju o kakvom problemu se radi i počinju poduzimati korake da se krađi intelektualnog vlasništva stane na kraj. Treba to sve pohapsiti kao i sve ostale lopove i naplatiti kazne.............
Nisu sve vlade korumpirane od strane medijskih kompanija, a u ponekim zemljama jos vazi neki vid demokratije, pa vlade mogu i "pasti"... vladajuce stranke mogu izgubiti na izborima... posto ih obicni ljudi biraju.... itd...

Iako su to tebi sve "ocigledne" stvari, realnost nije tako ocigledna niti jednostrana.

Pogotovo mi nije jasno cemu ovolika agitacija na forumu koji tako malo stete pravi eventualnim downloadom da se moze i zanemariti.... bolje odi na neki od ultra masovnih foruma koji se bas time bave pa njih pozivaj da prestanu... ovde je bezveze... dva do tri ozbiljna komercijalna albuma koje su smiksali ljudi koji su mi i saradnici i kolege i prijatelji su od strane samih autora date zvanicno na besplatan download te ne znam hoces li i to nazivati kradjom lopovlukom ili kako si vec navalio... pri tom ulaznice za koncerte, isti ti autori, ne nude besplatno.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 24-01-2011 at 10:16 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 11:35 PM   #37
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Nisu sve vlade korumpirane od strane medijskih kompanija, a u ponekim zemljama jos vazi neki vid demokratije, pa vlade mogu i "pasti"... vladajuce stranke mogu izgubiti na izborima... posto ih obicni ljudi biraju.... itd...

Iako su to tebi sve "ocigledne" stvari, realnost nije tako ocigledna niti jednostrana.

Pogotovo mi nije jasno cemu ovolika agitacija na forumu koji tako malo stete pravi eventualnim downloadom da se moze i zanemariti.... bolje odi na neki od ultra masovnih foruma koji se bas time bave pa njih pozivaj da prestanu... ovde je bezveze... dva do tri ozbiljna komercijalna albuma koje su smiksali ljudi koji su mi i saradnici i kolege i prijatelji su od strane samih autora date zvanicno na besplatan download te ne znam hoces li i to nazivati kradjom lopovlukom ili kako si vec navalio... pri tom ulaznice za koncerte, isti ti autori, ne nude besplatno.

pozdrav

bogi

Meni nije jasna tvoja uloga moderatora kojeg smeta moje pisanje protiv piratstva na forumu koji ima Pravilnik o pirateriji kao sticky temu.
Vidiš, meni to nije jasno.

Ono što mi je jasno je da se za svaki moj 1 post protiv piratstva ovdje napisalo 5 postova za.

I onda mi je više nego smiješno čitati kako se ovdje ljudi žale i plaču kako im SOKOJ ne isplaćuje autorska prava.
Pa ne bi vam ni ja isplaćivao.

Što se tiče tih tvojih kolega koji dijele svoje albume, ne znam zašto misliš da bih ja to nazvao krađom.
Oni imaju pravo dijeliti svoje intelektualno vlasništvo besplatno ako tako žele, to je njihovo pravo i ja to pozdravljam.

Mislim da se tu najbolje može primjeniti ona stara narodna:
Koliko para , toliko muzike

Last edited by Surfer; 24-01-2011 at 11:37 PM.
Old 24-01-2011, 11:57 PM   #38
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Meni nije jasna tvoja uloga moderatora kojeg smeta moje pisanje protiv piratstva na forumu koji ima Pravilnik o pirateriji kao sticky temu............
Ne smeta meni tvoje pisanje, nego imam drugacije misljenje ili ti stav o temi o kojoj se ovde (pokusava da) diskutuje. Ne zagovaram niti reklamiram pirateriju, niti postavljam linkove na sajtove gde se piratski sadrzaj moze pronaci... malopre sam obrisao jedan link. Prema tome... moje pisanje nije u suprotnosti sa pravilima foruma, i ranije smo u vise navrata diskutovali o pirateriji... i to nije zabranjeno.

Mislim da si me pogresno shvatio, ne propagiram ja pirateriju, nego smatram da je tvoje pisanje isuvise idealisticko i agitatorsko, pritom pokusavam da ti kazem da vices "u bunar" i da nista, ali bas nista neces postici iskazivanjem svog nezadovoljstva piraterijom... u nasem okruzenju ima sigurno ljudi koji su mnogo puta osteceniji od tebe ali ne videh da su strajkovali gladju ili se demonstrativno samozapalili u znak protesta zbog, kako kazes, "lopovluka" i "kradje"... ko je i ranije nesto napravio i prodavao... prodaje i dalje bez obzira na pirateriju... a ovo resto sto postoji je hiperprodukcija muzike nastala selidbom tehnickog dela produkcije na PC racunar, pa je doslo do prezasicenosti trzista... odnosno isuvise velike ponude,... a u ekonomiji... prevelika ponuda smanjuje cenu... a ako je uzasno velika ponuda..;. onda postaje dzabe...

Eto.. pokusaj da ne insinuiras sta ja ovde radim na forumu i da li je to legalno... piraterija nije dozvoljena, ali ne mozes sada "na misice" isterati da bi trebala da bude ili tabu tema.. ili da pricamo "lopovi, ,lopovi!" zajedno s tobom u horu... potpuno sam siguran da nas niko relevantan nece citati... i da ce cela prica biti aktivisticka i uzaludna... i zato imam stav kakav si primetio...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2011, 03:06 PM   #39
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

moja primedba ide na ukidanje sloboda, naplacivanje interneta i ogranicavanje pristupa sajtovima.

sto se tice placanja, da li radis u legalnom softveru, da li imas kupljene VST plugine, da li kupujes mp3 ?

na sva 3 pitanja odgovaram potvrdno, ali i dalje nisam za bilo sta sto nam globalisti/iluminati spremaju.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2011, 04:30 PM   #40
DzoniPFC
Pro Member

Ovo zasluzuje posebnu temu.
Daj neki dokaz da Illuminati(prosvetljeni) i dalje postoje, ili da li su nekad postojali a da to nije neki YouTube video ili mozda Zeitgeist film (gde su namerno ubacili brdo dezinformacija).
Masoni i Illuminati nije isto.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules