Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-01-2011, 04:48 PM   #1
tajsam
Banned

Default windows server 2008 r2 sp1

instalirao sam windows server 2008 r2 sp1 x64 i uz malo tweaksova pretvorio ga u daw workstation.ovo je najbrzi i najstabilniji os koji sam probao do sada,nevjerovatno!!cak i ASIO performance su bolje za nekih 15-20% nego na windows7.
samo sam isao probat ono iz zaje......i nema sanse da se vratim na sedmicu!!!!!!
volio bih da proba i jos netko pa da podijelimo misljenja.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 05:13 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: windows server 2008 r2 sp1

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
instalirao sam windows server 2008 r2 sp1 x64 i uz malo tweaksova pretvorio ga u daw workstation.ovo je najbrzi i najstabilniji os koji sam probao do sada,nevjerovatno!!cak i ASIO performance su bolje za nekih 15-20% nego na windows7.
samo sam isao probat ono iz zaje......i nema sanse da se vratim na sedmicu!!!!!!
Ja sam slican utisak o brzini dobio uporedjujuci Win 7 x64 i Win XP x64, na istoj masini (ruDAW ONE)... bas tako... negde oko 15-20% Win 7 vise opterecuje procesor za iste aplikacije.
Pri tom sam nasao (mozda ozbiljniju stvar) da Win XP x64 priblizno duplo manje memorije trosi na iste aplikacije od Win 7 X64 (rekose mi da je zbog prefetchinga)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2011, 06:37 PM   #3
tajsam
Banned

ma da na sedmici x64 je obavezno iskljuciti onaj servis superfetch,ali probao sam ja i xp x64 neki dan,bas sam testirao sve os(ove) da vidim sta je najbolje.Ovaj server 2008 je the best samo se treba malo zeje.... dok ga dovedes u red da radi kao desktop nema ukljucene audio servise nema instalirano nista za multimeniju,grafiku, treba neke sitne izmjene u registyu,ali sve je to rijeseno za nekih x minuta ovisi koliko kome treba,ali kad sve to rijesis jednostavno RADI najbolje!!!

ne kosta bezveze 4000$

masina: i7 950,12gbram, 2x rme multiface

Last edited by tajsam; 24-01-2011 at 06:44 PM.
Old 24-01-2011, 07:56 PM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ja sam slican utisak o brzini dobio uporedjujuci Win 7 x64 i Win XP x64, na istoj masini (ruDAW ONE)... bas tako... negde oko 15-20% Win 7 vise opterecuje procesor za iste aplikacije.
Pri tom sam nasao (mozda ozbiljniju stvar) da Win XP x64 priblizno duplo manje memorije trosi na iste aplikacije od Win 7 X64 (rekose mi da je zbog prefetchinga)

pozdrav

bogi
a da li trebaju neki posebni drajveri za xp64 u odnosu na xp? Podrazumeva li se obicno da sve radi na 64 ako radi i na npr sp2?
Old 24-01-2011, 08:10 PM   #5
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
a da li trebaju neki posebni drajveri za xp64 u odnosu na xp? Podrazumeva li se obicno da sve radi na 64 ako radi i na npr sp2?
naravno da trebaju.trebaju ti 64 bitni driveri za cijeli hardware sto imas(graficka,zvucna,chipset)i ostalo sve sta imas.vidi tocno sto sve od hardwarea imas i downloadaj sa interneta 64 bitne drivere.danas ti 99% hardwarea podrzava x64 tako na vjerojatno neces imati problema.
pozdrav!
Old 25-01-2011, 01:48 AM   #6
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Drago mi je da je neko to probao, ja sam hteo, pa nista od toga. Inace imao sam Win2003 server svojevremeno i on je radio dobro - po defaultu je dolazio sa gomilom servisa iskljucenih - sto je dobro za DAW, ali nesto je klimavo radio sa XP drajverom za TC Konnekt48. (naravno za 2003, drajver nije postojao - tad je TC tek izbacio neku beta verziju za 64bit XP koji smo strpali u 2003) Sada su i drajveri usavrseni a i taj Windows 2008 ima kernel kao i Win 7 pa bi vredelo isprobati.

Last edited by psionic; 25-01-2011 at 02:23 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2011, 09:58 AM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
naravno da trebaju.trebaju ti 64 bitni driveri za cijeli hardware sto imas(graficka,zvucna,chipset)i ostalo sve sta imas.vidi tocno sto sve od hardwarea imas i downloadaj sa interneta 64 bitne drivere.danas ti 99% hardwarea podrzava x64 tako na vjerojatno neces imati problema.
pozdrav!
ma ne, znam.....nego nosam dobro formulisao pitanje......mislio sam zapravo, koliko je xp64 podrzan sa driverima, generalno
Old 25-01-2011, 01:43 PM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
ma ne, znam.....nego nosam dobro formulisao pitanje......mislio sam zapravo, koliko je xp64 podrzan sa driverima, generalno
Imao sam slucaj da Roland Fantom G nije imao drajver za XP64. Oni su izbacili 64bitni drajver za 7, za Vistu, ali za XP - samo 32bit. Za sve ostalo sam nasao drajvere. Generalno ne bi trebalo da je problem - mada ovaj moj primer je znacio - bez XPa 64bit, jer nam je trebao Fantomov VST editor
Old 25-01-2011, 01:49 PM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Dok ne probas, ne znas.... XP x64 me je naterao da kupim novi laserski stampac (zato sto glupi HP zahteva instalaciju stampaca cak i na masini koja pristupa stampacu samo preko mreze... lukavo! Jer ti je svejedno gde ga fizicki povezao... x64 masina nece moci da printa!), a skener sam morao da prebacim na XP 32bitnu masinu... TV karticu nisam ni probao.. sumnjam da ce da radi... itd.

Ima da se nadje drajvera... ali stvarno dok ne zasvrbi ... neces se pocheshati...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 01:23 AM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Ja sam se najzad naterao da provedem par sati instalirajuci ovaj Win na neki HDD koji sam imao tu negde... Ne vidim da zauzima nista manje RAMa od Windowsa 7 - i ovde i tamo je od 680 - 750 MB na Physical Memory Usage metru... Za performanse - jos nisam testirao, javicu ako primetim nesto vredno pomena. On dolazi naravno sa dosta servisa pogasenih, ali takodje tu je gomila nekih administrativnih servisa kojih u 7 nema - tako da ne znam. Kazem, procackacu jos malo pa cu napisati koji red...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules