|
Nik?a Brato? Glazbenik, skladatelj, glazbeni producent. Izvođači s kojima je radio su: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, ?The Bond?, Ana Vidović, Zagrebački solisti, Zlatan Stipi?ić Gibonni, Zdravko Čolić, To?e Proeski, Dino Merlin, Kemal Monteno, Petar Gra?o, Danijela, Miroslav ?koro, Nina Badrić, Marko Peković Thompson, Tereza Kesovija, Tatjana Mateja?, Severina, Massimo Savić, Maja Blagdan, Jura Stublić, Vlado Kalember, ?eljko Bebek, Boris Novković, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Luka Ni?etić, Goran Karan, Ibrica Jusić, Ivana Vrdoljak Vanna, te grupe Valentino, Crvena Jabuka, Parni valjak, Majke, Plavi orkestar, Pađen band, Gracia, Zlatni dukati, Te?ka industrija i mnogi drugi. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Vecina albuma snimljena je u studiju radija Titograd (sad Podgorica).
Ton majstor Bobo Stanisic, odlicnog znanja, i s potrebnom dozom entuzijazma, a to je ono sto najvise cijenim kod ton majstora... Sjecam se da smo za vokal probali nekih 6 mikrofona, i glatko je pobijedio stari AKG C12. Unosio je malo suma, ali to je tad bilo nebitno, snimali smo na traku (2") koja je i sama sumila, tako da ... Miksano u studiju Rockoko (mikser Soundcraft TS12, 32 ch, FAME automatika, VCA faders / to je tad bilo svemir...). Inace je taj mikser bio super, rokerski sound, ne tvrd kao SSL,ali ni mekan... Imali smo AMS RMX 16, YAMAHA Rev7 i REV5, Roland i YAMAHA Delays, i to je bilo to. Monitori veliki, isti kao sad, Yamaha NS10 i ... Auratone! Editing nije postojao, ali je ekipa bila dobra. Nesa Japanac svirao bas i programirao, sve super. Onaj Jacques (ili kako se vec zvao...ja sam ipak star covjek) je bio super gitarista, s pravim rokerskim "nervom". Smiksano za 7 dana, ako se dobro sjecam... |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
...Cuvena "plitka" rezija sa velikim JBL4412...
#3 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru, ali jako cenim kad pustim plocu posle toliko godina i ona zvuci sjajno. Ima misljenja da se desila revolucija u tehnologiji, ja ne mislim tako, naprotiv siguran sam da su neke ploce i pre 30-40 godina zvucno fenomenalno odradjene, i da kao i uvek, je najvazniji ljudski faktor u produkciji. Kako ja vidim stvari ono sto je napravljeno pre 30 i 40 godina jos uvek tehnoloski nije prevazudjeno bez obzira na perfomanse novih uredjaja, oni stariji su definitivno bili muzikalniji
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
moram nesto glupo da pitam....
ja sam za zivota verovatno snimio manje albuma nego sto Niksha snimi za godinu dana.....a opet ne mogu da se setim setupa na nekom od njih (mikrofon, gitara....)...... Kako uspevash? ![]() ![]()
#5 |
Pro Member
|
![]()
Jean Jacques Roskam (ex D'Boys) - guitar (1986-1991)
ovaj ?
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 24-01-2011 at 06:11 PM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|