|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Razapese me ljudi koji smatraju da je egzibicionizam koristiti bilo koju spravu za obradu zvuka van racunara, a pri tome ne mislim samo na tebe cika Psionic, kao da sam ja neko ko je popljuvao racunarsku tehnologiju,i terao ljude da rade drugacije. Sve vreme vicem kako i sam radim ITB a o ostalom iznosim samo svoje licno iskustvo i nikoga ne teram da bilo sta radi, cak sam i preporucivao da to ne radi iko ko ne zna zasto bi to radio, eto uzmi pa citaj... Pa znas kako, evo izvini ako nisam razumeo salu, malo mi je delovalo neozbiljno da se iznese teza o nekom i dalje siroko prihvacenom nacinu rada, pa da se to nazove egzibicionizmom, a ista ta firma u kojoj radis, koja god da je,a nema ih puno (i ja sam neko vreme proveo u jednoj takvoj), je do vrrrlo skoro koristila istu takvu opremu i presla na jeftiniju zbog nemogucnosti da odrzava postojecu (koju btw nisu pipnuli jedno deceniju, a rabili je 100 na sat!), a ne zbog toga sto je lagodniji i brzi rad... I onda smajli i sve je u redu? Nisi me iznervirao. Bio sam pomalo zacudjen da se koristi pomalo klimav termin "analogna traka"... Pa sam se i ja malo nasalio... ![]() No, evo i ja sam totalno offtopic... Neophodnost poznavanja tehnickog dela svakog uredjaja koji koristimo... ...opet imho mislim da nije potrebno u nekoj meri koja prevazilazi okvire onoga koliko je potrebno da se uredjaj pravilno koristi. Isto se moze primeniti na trke formula, pa sumnjam da vozac F1 u poslednjem krugu pred pobedu razmislja o leguri koja je koriscena za izradu bloka motora bolida koji vozi. Detaljno tenicko znanje o automobilu ne cini dobrog vozaca. Treba da zna koliko mu je potrebno da vozi. Ako neko poznaje arhitekturu procesora na svom racunaru, to ne predstavlja bas nikakav garant kvaliteta muzicke produkcije od strane tog nekog. Tehnicko obrazovanje da, ali u meri u kojoj je neophodno.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sve semplovi, neki loop i nijedna sprava... | Mogli | Promocija radova | 0 | 03-01-2011 12:34 PM |
Da li postoji ovakva sprava? | Mrav | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 06-04-2010 01:13 AM |
Koja je ovo sprava? | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 29-08-2007 11:02 PM |
Mastering sprava | Color | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 21-10-2006 06:50 PM |
Nova strava sprava iz PreSonusa | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 2 | 31-01-2006 08:58 AM |