|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Za "'Leba" vise nema... Sad ce da nam uzmu i "Igara"...
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Iza ovih biznisa (pogotovu filmova i muzike) stoje velike kompanije i bogati jevreji, koji se nece tako lako odreci para!
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
To se vise ne moze zaustaviti ni spreciti,jedino da uhapse pola zemaljske kugle.Ne postoji format koji se ne moze razbiti i razmeniti.Covecanstvo ce se vratiti na robnu razmenu,ko ce to da spreci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
To se itekako može zaustaviti i to jednim paketom zakona koji usvoje US i EU. Samo izdaš jednu naredbu internet providerima i čiča miča gotova je priča. Ovo sve što se događalo do sad se nije događalo zato što se nije moglo zaustaviti nego zato što nitko nije obraćao pažnju. Sad kad su Amerikanci izračunali da su prošle godine izgubili oko 12,5 milijardi dolara i 71 000 radnih mjesta samo u glazbenoj industriji od internet piratstva, sad će se stvari početi događati vrlo brzo. A gubici glazbene industrije su smiješni u usporedbi sa gubicima na ilegalnom software-u ili u filmskoj industriji. Nizozemci su prošle godine zatvorili 600 file sharing stranica koje su imale sadržaj namijenjen njihovom tržištu, a dan kad dobiju ovlast da reguliraju ISP, biće sve pod kontrolom. Navodno bi na slijedećem sastanku G8 zemalja jedna od tema trebala biti internet regulativa za zaštitu intelektualnog vlasništva |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja ne gledam televiziju vec preko 15 godina upravo zato sto hocu da citam i gledam ono sto zelim a ne ono sto mi serviraju, .... te verujem da je i to jedan od razloga zasto je internet popularan ovakav kakav jeste... ako se to promeni.... samo ce se drasticno smanjiti broj "ovisnika" i to je sve... neke strasne zarade tu nece biti. (moje licno misljenje) pozdrav bogi p.s. ako je medijskim kompanijama toliko stalo do toga da sharing prestane, nek prestanu da stampaju cd-ove i dvd-jeve ... pa se nece imati odakle kopirati.... ljudi ce ici na koncerte i u bioskope kao u vreme pre pojave video recordera... i stvar resena... ali s obizrom da se oni i dalje stampaju... zarada postoji... nista oni nece raditi na svoju stetu... ovako se samo zapocinje "rat" gde je tesko naslutiti ko ce da "pobedi"...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 22-01-2011 at 02:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Kad bi se malo preračunali videli bi da danas ljudi ukupno mnogo vi?e para tro?e na ISP nego nekada na ploče i bioskopske ulaznice.
U budućnosti će oni koji uzimaju pare od interneta (u obliku ISP pretplate, ali isto tako i pretra?ivači ili Youtube koji prodaju reklamni prostor) plaćati proizvođače sadr?aja, milion vjuova - milion dolara, ili kako već to bude re?eno. Pretpostavljam.
![]() |
#18 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kad je Internet zamišljen , tvorci nisu mogli pretpostaviti sve oblike njegovog korištenja. Došlo je vrijeme da se postave pravila i uvjeti koršitenja. Napravljene su i ceste i autoputevi u svakoj zemlji. Ti se imaš pravo voziti gdje god želiš ali moraš poštovati prometne znakove, moraš kupiti benzin da bi se vozio a u slučaju da napraviš prekršaj policija će te zaustaviti, provjeriti tvoje podatke i naplatiti kaznu. Isto tako treba biti i na internetu. Zašto bi bilo tko trebao biti anoniman na internetu? Gdje to još možeš biti anoniman osim na internetu? Nigdje. Tebi nitko neće određivati što ćeš gledati na internetu. Samo će znati što ti gledaš na internetu. I ništa se neće smanjiti. Ljudima nametneš nova pravila i naviknu se u roku 48 sati jer nemaju izbora. Ovaj tvoj argument da ako ljudi hoće da prestane sharing, da onda prestanu raditi CD i DVD je zabrinjavajuć jer govori da ni ti koji direktno živiš od ove industrije ne razumiješ što se događa. Tvoj stav je da nije lopov kriv što krade ako ima šta ukrasti. Dakle prema tebi, to što je provalnik ušao u tvoju kuću i ukrao ti televizor, za to je kriv Samsung jer ga je proizveo a za krađe automobila su krivi Opel i Fiat jer ih proizvode. Wake up and smell the coffee Last edited by Surfer; 22-01-2011 at 03:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
A da je bilo i ranije zanata koji su nekada bili unosni, pa zamrli zauvek... bilo je... Ne pijem kafu vec vise od dve godine... Ne preteruj, sharing postoji od kada postoji kaseta i mogucnost snimanja.... cak i iz vremena vinila... kada me je to zanimalo, slabo je ko od mene i mojih drugara mogao imati para da kupi bas sve albume koji su ga zanimali... ako mislis da je zbog toga trebalo da nas hapse i naplacuju drakonske kazne... ok... drago mi je da od tebe tada to nije zavisilo... ![]() Mislim da ne treba nista gledati jednostrano... uvek postoji razlog i posledica. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 22-01-2011 at 05:03 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Disclaimer-uvijek sam bio pristalica radikalnih riješenja.
"Milosti ne tražim niti bih vam je dao" je moj moto i životna filozofija. Tako da nema rasprave o, niti dvostranog pogleda na krađu. Lopov je lopov i treba ga zatvoriti i to odmah. Ne zanima me da li je iz siromašne obitelji, ne zanima me da li je ili nije imao sreće u životu, ne zanima me niti da li ga je majka voljela dok je bio mali. Zanima me samo da prestane krasti moj rad i počne mi plaćati za to. Apologetski pogledi na piratstvo tipa, "i mi smo posuđivali ploče jedan drugome" ili "mladi su ,nemoj im zamjeriti", "svi skidaju, zašto ne bi i oni" me ne zanimaju. Pare na sunce pa da vidim tko će imati 300 GB muzike na hardu !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
UAD NEWS za njihovog FB | voomighty | DSP forum | 3 | 18-01-2010 11:24 AM |
Apogee again in news | dejankuki | Computer Hardware | 0 | 04-03-2009 04:21 PM |