|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kuzim, samo ne mogu rec da mi zvuce lose, zvuce mi dobro za ono sta meni treba. Ne bi ih usporedjivao s zvukom starih Moogova jer to nema smisla ali ovo s tjuningom je ogroman problem. Dva oscilatora jos nekako i drze ali treci nikako da ufati.
Od pedala osim phasera i delaya ti imam midimurf, isto je odlicna! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Izvin'te sto se mesam...
Problem koji imate sa novijim analognim sintovima lako moze biti nedostatak polistirenskih kondenzatora koji se vise ne proizvode (folija se vise ne proizvodi)... ima ih da se nadju, jer ima par firmi koji su nakupovali ostatak proizvedene folije i sada to trose, ali je za proizvodjaca nove sprave verovatno rizicno da svoj novi dizajn bazira na takvoj komponenti koja se nekada mogla naci u svakoj bolje snabdevenoj radnji elektronskih komponenata. Bio je obicno valjkast sa jako tankim zicicama kao izvodima (lako su se kidale) i providan. Pravio se u preciznim tolerancijama i imao negativni temperaturni koeficijent, pa se tako mogao i kompenzovati drugom vrstom kondenzatora koja je imala pozitivan temp. koeficijent i time povecala stabilnost. Sada ne ocekujem da koriste ista bolje od obicnih poliesterskih kondenzatora jer ni nema niceg boljeg... a to malo polistirena sto se moze naci sa vrlo grubim vrednostima kosta skuplje i to prilicno... Ne kazem da je to sigurno razlog, ali s obzirom da sam skoro radio jedan veoma kvalitetan audio filter imao sam slican problem.... te mi preostaje samo silver-mica ili COG (NP0) keramicki sto se stabilnosti tice.... nadam se da sam malo pomogao pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-01-2011 at 12:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland D-50 demo | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 22 | 11-11-2011 10:19 AM |
Concrete Sun demo | Epidemic | Promocija radova | 2 | 03-04-2010 04:24 PM |
demo za tc md3 | goga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 11-11-2008 12:12 AM |
demo | SandRob | Promocija radova | 54 | 09-04-2005 05:31 PM |