|
Nik?a Brato? Glazbenik, skladatelj, glazbeni producent. Izvođači s kojima je radio su: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, ?The Bond?, Ana Vidović, Zagrebački solisti, Zlatan Stipi?ić Gibonni, Zdravko Čolić, To?e Proeski, Dino Merlin, Kemal Monteno, Petar Gra?o, Danijela, Miroslav ?koro, Nina Badrić, Marko Peković Thompson, Tereza Kesovija, Tatjana Mateja?, Severina, Massimo Savić, Maja Blagdan, Jura Stublić, Vlado Kalember, ?eljko Bebek, Boris Novković, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Luka Ni?etić, Goran Karan, Ibrica Jusić, Ivana Vrdoljak Vanna, te grupe Valentino, Crvena Jabuka, Parni valjak, Majke, Plavi orkestar, Pađen band, Gracia, Zlatni dukati, Te?ka industrija i mnogi drugi. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Plug? Sprava?
#2 |
Pro Member
|
![]()
aether
ik multimedia csr lexicon native wizooverb w2 valjda nisam zaboravio jos neki ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Miko bekri...Tehniko... Pitam cika Nikshu sta covek koristi...
A ti svrati do mene, pa cemo se mi ispricamo, kafa, pelin, kotlic i to... ![]()
#4 |
Pro Member
|
![]()
ja hteo malo da se nasalim
![]() ![]() dolazim ja do vas artista od nedelje! |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Reverbi?
koristim ono sto mogu...ako sam u "bogatom" studiju volim Lexicon na vokal, pogotovo ako je u pitanju balada. I to Lex 480. Nikad nisam volio Lex 300. A oni PCM70, 80 to mi je bilo ok za gitare. Lex 960 koristim na televiziji, dobar, ali mi je svejedno 480 drazi. Volim Quadraverb, sta god neko o njemu mislio, to je dobra sprava. Volim i koristim TC 3000, i TC 6000. Jako volim Eventide, od starih 3000, 4000.... Na gitarama mi je u pravilu Eventide Eclipse. Na bubnju AMS RMX16, nista nije tako grozno zrnato, i istovremeno tako dobro za bubanj kao AMS...bubanj (pogotovo snare) voli AMS... A pluginovi? E, tu nemam predrasuda - ima ih puno koji zaista vrijede. Osim toga budimo realni - hardverski reverbi su takodje samo kompjuteri, samo bez windows-a, sprave koje su napravljene da odrade jedan algoritam u trazenom periodu... i nemaju aplikaciju "facebook". Svi ti algoritmi daju se prepisati na komp. I sigurno je kartica (konverter) koji imate bolja od onog sto je u hardverskom reverbu od prije 20 godina... Izuzetak su prave jeke (EMT ploce, springovi itd) koje sam koristio, ali rijetko (imaju ih u Metro studiju, imali su ih u Sony Music Studio, i to zvuci lijepo i "vintage" ali je muzika u medjuvremenu evoluirala, nema vise onako praznih matrica kao kad smo imali samo 8, ili 16 kanala, pa je jeka dolazila do izrazaja. Dakle, super su mi: - AudioDamage Reverence - kao zamjena za AMS - Breverb - Lexicon serija - CSR serija - OhmBoyz dly - Waves bundle pogotovo ako na njih ne gledamo samo kao na zamjenu za "hardware" nego kao na nove igracke koje omogucuju nove stvari koje prije nismo mogli imati... i tako ih treba koristiti... |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() ![]() Sta si na Libru koristio? (kad je vec pomenut..)
#7 |
Member
|
![]()
reverbi na Libru:
Lexicon 480 - vokal engine 1, i back vokali engine 2 TC 6000 - gitare, sitar, mandoline, klavijature, dio bubnja (engins 1-4) AMS RMX16 - kick i snare Eventide 3000 - gitare Eventide 4000 - dodatak za back vokale ...tad jos nisam imao povjerenja u plugin-ove (tadasnje), to je ipak bilo prije 10 godina Last edited by bassystem; 19-01-2011 at 01:13 AM. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Slazem se sa ovim ... |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Hvala zaista za odgovore. Ja sam doduse jos skeptik, ali evo, ovaj odgovor ce me defnitivno ohrabriti da se opet igram...
Probao sam sve gore-pomenute plug-ove i ne mogu da se otmem utisku da kada ih koristim, sve sjajno svira dok god ne od-soliram kanal. (bar kada je ITB u pitanju, ako to ima uopste veze) Solo kanal + reverb je odlican. Drugim recima - kao da reverb "potone" u slici i obicno se stvar zavrsi besomucnim dodavanjem i dodavanjem reverba koji kasnije umuljavi osnovni kanal i tako u krug... Sad sam nesto radio na pozajmljenoj PCM-70-ki i odusevio me zvuk. U mixu je stajao na skoro -30db, a inace stavljam vise reverba u snimke. Dobro, generalno sam fan Lex-a,"odrastao" na 224, pa mozda nisam naj objektivniji ![]() Primetio sam isto tako da neki plug-ini (sto dsp,sto native) bolje "izlaze" u slici, iako su mozda manje zastupljeni od ovih najpoznatijih, sta vise cak " na solo" i losije rade, ali prosto su prisutniji u mix-u... Sad malo udavih, ali ako moze komentar...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 19-01-2011 at 05:02 AM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reverb - ima ga, ali se ne cuje.... | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 27-01-2006 10:05 PM |
-=Reverb=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 3 | 26-02-2005 12:00 AM |
Timeworks Reverb X | idekius | Audio Software | 10 | 27-12-2004 03:55 PM |
Reverb | Eon | Audio Produkcija - Tehnike | 41 | 09-06-2004 12:26 AM |