|
Nik?a Brato? Glazbenik, skladatelj, glazbeni producent. Izvođači s kojima je radio su: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, ?The Bond?, Ana Vidović, Zagrebački solisti, Zlatan Stipi?ić Gibonni, Zdravko Čolić, To?e Proeski, Dino Merlin, Kemal Monteno, Petar Gra?o, Danijela, Miroslav ?koro, Nina Badrić, Marko Peković Thompson, Tereza Kesovija, Tatjana Mateja?, Severina, Massimo Savić, Maja Blagdan, Jura Stublić, Vlado Kalember, ?eljko Bebek, Boris Novković, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Luka Ni?etić, Goran Karan, Ibrica Jusić, Ivana Vrdoljak Vanna, te grupe Valentino, Crvena Jabuka, Parni valjak, Majke, Plavi orkestar, Pađen band, Gracia, Zlatni dukati, Te?ka industrija i mnogi drugi. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Dobrodo?ao Nik?a!
|
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Prije svega hvala na dobrodoslici...
ja sam malo lijen kad je dopisivanje u pitanju, a i malo u guzvi od posla, ali cu probati naci vremena za razmjenjivanje iskustava o onom sto nas sve zanima... a sad po redu pa do kud stignem... Pozdrav bassystemu, ratnom drugu. - ovo u vezi Paladina ipak zanima najvise basiste, ali je i mene zanimalo. Interesantan lik. Najbolji bas groove koji sam u zivotu uzivo cuo...i snimao... On i Manu - i nema potrebe za editing. Vlatko ih je prozvao "crazy glue". Insistirali su da snimaju zajedno, da se vide medjusobno. Uvijek bi prvo 4-5 puta slusali info-demo pjesme, pitali o cemu govori tekst, i nakon toga - daj nam malo vokala i glasno click....i to je to. Jos imam sacuvane njihove take-ove (po 2-3 od svake pjesme) samo njih 2 i muzike k'o u prici. I jos nesto interesantno za Paladina - ne mijenja zice NIKAD! Tako da nema nikakav endorsment, jer svi znaju da ne mijenja zice... I svira najljepse prohode i filove, samo mu daj pola takta i neces se toga rijesiti, uvijek ponudi nesto vrlo interesantno. Nastavit cu dalje, samo da predahnem, a i da ne ugnjavim odmah.. |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Sto se tice "velikih" zvijezda, skoro da je pravilo - sto veci - to normalniji.
Najveci su valjda dovoljno sigurni u sebe da ne moraju peglati sve okolo svojom "velicinom", tako da su najmanje zahtjevni. A ja sam vec negdje rekao da ono sto najvise ne volim, to su producentske ambicije kod pjevaca. Tako da se najbolje radi kad svako radi svoje... Sto se "Zavicaja" tice, Colic je puno albuma snimao i/ili miksao vani (jos od konca sedamdesetih) pa je pozelio opet. To je dobro i marketinski, ali i po pitanju rada. Nije u pitanju samo tehnika (mada i to nekad znaci) jer sad imamo vrhunske studije i tu, nego to sto kad smo tamo izolirani, onda 24 sata dnevno mislimo samo o tome i radimo samo to. Nema onih dnevnih obaveza koje rascjepkaju dan (odvezi dijete na trening, otidji do poste, banke, plati racune, operi auto...) i u tamosnjem studiju nema "slucajnih prolaznika" koji razvodne studijsko vrijeme i energiju... |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
a i pozdrav Travniku, cekam da padne snijeg pa dolazim na Vlasic
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
odmah se namece pitanje...... (jasno je da si u datoj situaciji morao koristiti click), ako nema nekih loopova sa kojima treba sinhronizovati muzicare, da li radije snimas sa clickom ili bez? hvala!
![]() |
#16 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Pozdrav za Niksu,Jasna kaze da one komplet lepinje jos cekaju...
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Kad god mogu radim s clickom, laksi editing kasnije, mozes premjestati stvari.
A i to je kontrolirana situacija po pitanju tempa. Kad radis bez clicka desi se da nesto sto ti se danas dok snimas cini super, sutra izgleda prebrzo, presporo, pretraljavo... |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav, prijatelju!!
|
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Pozdrav Nikolice...pomozi nam da vrhunski snimamo Ekrema i nase velike muzicare...imamo viska muzike..
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gost Nik?a Brato? | bassystem | Predlozi i sugestije | 35 | 14-01-2011 05:28 PM |