Quote:
Originally Posted by boggy
Ovo konkretno, sto je Nenad napisao, samo zelim da akcentiram.
Ako se pozadi posebno pravi rezonantni apsorber na nekoj tune-ovanoj frekvenciji... nista... ali bas nista ne sme membranu da PIPNE a kamoli da se kace dodatni apsorberi, i ne daj Boze difuzori preko njih... i jedno i drugo se mora osloniti na drugom mestu... e sad ja mislim da je najbolje da to bude pod... posto ocekujem da je plafon takodje od gipsa... te je najcvrsce na podu (nogari, pricvrsceni recimo za klupu)
pozdrav
bogi
|
Mislim da mi demontaza i tune-ovanje (pogotovo sa mojim skromnim znanjem) ne odgovara a pogotovo sto mi je vec oprema unutra. Ako mi "radi" jedan QRD izmedju absorbera to mi ne prestavlja neki problem jer to mogu uraditi. Pogledao sam program QRDude i donekle mi je jasno. Dali je frekvencija 1000Hz koju smo razmatrali u QRDude-u Scatter ili Diffuse?
Ako bih se odlucio za 1D difuzor dali da idem kao sto si ti radio u Vladovom studiju (za mene realno teze izvodljiva opcija) ili ovakav ali dimenzija 1200x600

Odgovara mi konstrukcija sa 7 pregrada u programu (i kao sto je ova na slici) i mislim da se to mozda moze napraviti od 10mm viseslojne sperpoloce.
Dali i u ovom slucaju znaci da bi difuzor morao biti vezan za pod a ne za zadnju stranu. Ako nije kriticno montaza bi mogla biti sa spuzvastom trakom ala Armaflex ili sl. Plafon nije gips jer ga nisam "spustao" ali na tom mjestu mi je absorber pod uglom pa bi kacenje na plafon diktiralo skidanje to absormera za koji mislim da ima funciju.
Pozdrav
Duka