Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-01-2011, 02:09 AM   #41
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Traka - snare..!

Banuj me...taman da ode još jedan stari član ovog foruma

ajde....

jer kad postoje ovakvi pod forumi i moderatori istih - baš mi više ne znači ništa oćeš li me ti banovati ili ću sam prestati da dolazim...ali baš...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 02:21 AM   #42
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ok.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 02:47 AM   #43
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Evo, malo pobrisao,i sebe i ostale offtopic...

Sorry, hteo sam ovo da izbegnem maximalno... Jbg...

Hvala cika Arthure na podrsci, mixam nesto i jednostavno ne stizem, s' posla na posao...
Zao mi je za Baltazara i ban, ne mesam se u odluku,postujem, ali eto, apelujem na "smanjenje kazne"... ...o'ladile se glave i bice ok...

Ajte da se drzimo teme ipak.

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 02:52 AM   #44
quake2
Banned

Sretna vam ljudi nova godina i ljubi vas Quake,ja upravo usnimih jos jedan lep Sonorcic...

Last edited by Bockie; 14-01-2011 at 03:00 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 03:12 AM   #45
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ma nek odmori čovek, praznici su, vi'š da se unervozio.. a ti boki radi svoje, bre bitno je da ima posla

quakeeee... eh!
Old 14-01-2011, 05:11 AM   #46
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
boki, ajd lepo ako neće? ti, ja ću da pobri?em pola ove baljezgarije.
a sto obrisa moj post bas nije bio baljezgarija vec je bio plemenit najvise moguce... i u pravu je balthazar donekle... mislim sto da kucam vise ovde ako brisu moje postove i moje misljenje kakvo god bilo... ok, topic je bio traka... obrisite slobodno i ovo mada to ne bi bilo dzentlmenski

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 11:21 AM   #47
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Boki je ipak brisao ono što on kao pokretač teme smatra da je u istoj suvišno... tako da majke ti, ajd stvarno da se ne bavimo više politikom nego muzikom, i niko neće pisati uludo i niko neće morati nikog da banuje.
Old 14-01-2011, 03:17 PM   #48
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Fora je da "na suvo" dobijes gomilu puta odlicne rezultate sa raznim plug-ovima, tipa na jedan kanal stavis kompresiju, reverb ili nesto drugo i sve to do jaja radi na jednom kanalu i kad treba da "sedne" u mix, ode sve po q****
Ni posle "proči?ćenih" 5 strana diskusije ne uspevam da shvatim da li se tra?i da dobo? zvuči "kao sa trake" (?ta god to značilo) ili da "sedne u mix"? Takođe, ako je razlika između "originala" i trake "abnormalna" to uglavnom znači da magnetofon nije na?telovan na dotični tip trake... ili da rec/rep azimuti nisu ba? najbolje pode?eni... ili da glave nisu ba? u "mint" stanju... a mo?da i sve to zajedno. Ali ako ti ba? to radi ba? kako ti ?eli? - super!!!

?to se tiče pluginova koji simuliraju traku... ?ta fali recimo UAD Studeru? Nije dovoljno "masan" ili ?ta već? Priznajem da odavno ne radim sa analognom trakom, ali koliko se sećam u ono zlatno doba analogije jako skupi magnetofoni su bili jako skupi zato ?to su menjali zvuk minimalno, a ne abnormalno. Da ne bih previ?e razvlačio, cenim da će Dunavom proteći jo? podosta vode ispod na?ih kuća dok UAD ili Waves ne naprave "Fully Disallignable reVox B77 MK1" plugin.

Evo, po?to sam ispo?tovao temu ne pada mi te?ko ?to sam s?m sebi oduzeo VIP "čin" i preselio se u PM. Sad ću do daljnjeg i da banujem sebe samog, po?to mi se lobotomija koja se sprovodi u vidu zaključavanja tema i banovanja ljudi koji drugačije misle malko smučila.

Pozdrav,

Vasa
Old 14-01-2011, 03:41 PM   #49
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Evo, po?to sam ispo?tovao temu ne pada mi te?ko ?to sam s?m sebi oduzeo VIP "čin" i preselio se u PM. Sad ću do daljnjeg i da banujem sebe samog, po?to mi se lobotomija koja se sprovodi u vidu zaključavanja tema i banovanja ljudi koji drugačije misle malko smučila.
Vaso, već sam se upla?io da te nećemo videti posle one čestitke (mada je ba? i nisu svi shvatili). Po?tujem tvoju odluku da se samobanuje?, ali apelujem da to do daljnjeg bude ?to kraće, jer je lepo ovde ponekad pročitati i koju pametnu reč.
Old 14-01-2011, 04:17 PM   #50
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ni posle "proči?ćenih" 5 strana diskusije ne uspevam da shvatim da li se tra?i da dobo? zvuči "kao sa trake" (?ta god to značilo) ili da "sedne u mix"? Takođe, ako je razlika između "originala" i trake "abnormalna" to uglavnom znači da magnetofon nije na?telovan na dotični tip trake... ili da rec/rep azimuti nisu ba? najbolje pode?eni... ili da glave nisu ba? u "mint" stanju... a mo?da i sve to zajedno. Ali ako ti ba? to radi ba? kako ti ?eli? - super!!!

?to se tiče pluginova koji simuliraju traku... ?ta fali recimo UAD Studeru? Nije dovoljno "masan" ili ?ta već? Priznajem da odavno ne radim sa analognom trakom, ali koliko se sećam u ono zlatno doba analogije jako skupi magnetofoni su bili jako skupi zato ?to su menjali zvuk minimalno, a ne abnormalno. Da ne bih previ?e razvlačio, cenim da će Dunavom proteći jo? podosta vode ispod na?ih kuća dok UAD ili Waves ne naprave "Fully Disallignable reVox B77 MK1" plugin.

Pozdrav,

Vasa
Vaso, pa fora je ne uzbudjivati se zbog kojekakvih gluposti i provokacija koje se s'vremena na vreme ovde pojave.
Treba se izdignuti iznad toga i ne podleci "nasem mentalitetu"..
Mnogo vredi kad se ima skim razmeniti par misljenja i recenica i uz to malo posaliti...

Ja bi prvi do sad trebao da se banujem dozivotno (sobzirom na razne prozivke i kritike od kojekakvih mrmota) ali, bas me briga.
Znam skim imam posla i ne uzbudjujem se zbog toga...a pogotu kad znam gde sam u odnosu na druge..

nije vredno...fora je ostati dosledan a ne pokleknuti...
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules